Αέρα ελευθερίας αναπνέουν από σήμερα, ο τέως Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, ο επίσης τέως Δήμαρχος Πάφου και βουλευτής ΕΔΕΚ, Φειδίας Σαρίκας, ο τέως Διευθυντής ΣΑΠΑ, Ευτύχιος Μαληκκίδης, και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ, Βάσος Βασιλείου. Οι τέσσερις πρώην εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ΣΑΠΑ, αποφυλακίζονται βάσει απόφασης του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ' Αδεία.
Οι πρώην κατάδικοι των Κεντρικών Φυλακών, θα αποφυλακίζονταν το 2019, ωστόσο αποφυλακίζονται αρκετούς μήνες νωρίτερα, επ' αδεία.
Απαγωγή Λάρνακας: Τι έδειξε η ψυχιατρική εξέταση του 35χρονου
Όροι αποφυλάκισης
Στους τέσσερις αποφυλακισθέντες επιβλήθηκαν συγκεκριμένοι όροι, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι οι εξής:
Να παραδώσουν τα διαβατήριά τους
Να παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε Αστυνομικό Σταθμό
Να έχουν επιτηρητή
Να έχουν κινητό τηλέφωνο με κανονική σύνδεση (όχι σύνδεση καρτοκινητής)
Να μην επισκέπτονται τα κατεχόμενα
Να μην παραχωρούν δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Εγκληματική οργάνωση πίσω από τα 32 κιλά κάνναβης
Αλλαγές ζητά ο Γενικός Εισαγγελέας
Με ανακοίνωσή του, που μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν άμεσα διορθωτικά μέτρα στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ' Αδεία, καθώς αρκετές αποφυλακίσεις περνούν αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία:
«Το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία είχε συσταθεί διά νόμου για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας, ώστε να παρέχεται σε κατάδικους μια προοπτική αποφυλάκισης τους επ’ αδεία και υπό όρους σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα και υπό ιδιάζουσες περιστάσεις.
Αντί τούτου, παρουσιάζεται η εικόνα, με βάση τη σχετική νομοθεσία όπως έχει διαμορφωθεί, κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα περιλαμβανομένης και διαφθοράς, να αποφυλακίζονται σωρηδόν προτού κάποιοι καν εκτίσουν το ήμισυ της ποινής την οποία τους είχε επιβάλει το αρμόδιο Δικαστήριο. Αυτή η εξουσία, όπως σήμερα ασκείται, φαίνεται να παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της ανεξάρτητης δκαστικής εξουσίας η οποία επιβάλλει αρμόζουσες ποινές κατόπιν εξισορρόπησης όλων των σχετικών παραγόντων τόσο σε σχέση με το αδίκημα, όσο και με τον αδικοπραγούντα και αφαιρεί από την επιβληθείσα ποινή, τον παράγοντα της αποτρεπτικότητας, δίδοντας και λανθασμένα μηνύματα προς την κοινωνία.
Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα από την Πολιτεία και δή από την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία, και προς την κατεύθυνση αυτή η Νομική Υπηρεσία θα συνδράμει ενεργά».