ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μισό το πτώμα που εντοπίστηκε - Πού εστιάζουν οι Αρχές

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις

24news team

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές μετά από πληροφορία για ανεύρεση ανθρώπινου πτώματος σε περιοχή της Σωτήρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (22/04), πολίτης που μετέβει στην περιοχή της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα για ψάρεμα, εντόπισε το πτώμα σε βράχο. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στη σκηνή και επιλήφθηκαν των εξετάσεων.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, ενώ δεν ήταν ολόκληρο (από τη μέση και κάτω). Το πτώμα περισυνελέχθηκε και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου σήμερα, Τρίτη (23/04), αναμένεται να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις από ιατροδικαστές και ανθρωπολόγο με σκοπό να διαπιστωθεί το φύλο, η ηλικία, ο χρόνος όπου το σώμα βρισκόταν στο νερό, καθώς και οι συνθήκες θανάτου. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστο Ανδρέου λόγω της κατάστασης στην οποία εντοπίστηκε το πτώμα δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα, αν και όπως είπε «υπάρχει η υπόνοια πως ίσως να είναι γυναικείου φύλου». Μάλιστα, ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως μέχρι στιγμής όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι «δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον το πτώμα ξεβράστηκε από τη θάλασσα, ωστόσο οι πιο σοβαρές ενδείξεις καταδεικνύουν ότι αυτό έγινε. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία μέλη της οποίας άρχισαν περιπολίες και εξετάσεις στη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων ευρημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανακριτές στην ταυτοποίηση της σορού και στα αίτια του θανάτου».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση