ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόσωπα «κλειδιά» λύνουν τον γρίφο της εκτέλεσης - Χαροπαλεύει το «Δημητρούι»

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα

24news team

Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση της απόπειρας φόνου που είχε ως στόχο τον 34χρονο Δημήτρη Ανδρονίκου γνωστό ως «Δημητρούι» και διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Απριλίου 2024, στον δρόμο Παλαιχωρίου - Ανθούπολης. Οι διωκτικές αρχές προχώρησαν το Σάββατο σε δέκα συλλήψεις, τριών Ελληνοκυπρίων και επτά αλλοδαπών. Οι πρώτοι εννέα ηλικίας 49, 46, 45, 40, 39, 30, 28, 27 και 21 ετών, οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώπιον Δικαστηρίου σε μία πολύωρη διαδικασία που άρχισε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα με την απάντηση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, στο αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση των συλληφθέντων. Το Δικαστήριο αποφάσισε όπως οι έξι παραμείνουν υπό κράτηση και οι τρεις να αφεθούν ελεύθεροι.

*Βίντεο από την μεταφορά των υπόπτων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας

Όσον αφορά τον δέκατο ύποπτο πρόκειται για 28χρονο που συνελήφθη στη Λάρνακα έπειτα από μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών και ο οποίος τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση μετά από απόφαση του Δικαστηρίου. Να σημειωθεί ότι, ερευνήθηκε από τις διωκτικές αρχές αριθμός οικιών και παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται. 

*Φωτογραφία από την επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του δέκατου υπόπτου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους πρόσωπα «κλειδιά» που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της εγκληματικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους συλληφθέντες φαίνεται να είναι ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστές.

Ο 34χρονος Ανδρονίκου εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το βίντεο της απόπειρας και η σχέση του θύματος με το «Αλεξούι»

Από την πρώτη στιγμή της απόπειρας φόνου οι ανακριτές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, ήταν σχεδόν βέβαιοι πως πίσω από την εγκληματική ενέργεια βρίσκεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων της νύχτας που συχνά-πυκνά έχουν προστριβές μεταξύ τους, για θέματα προστασίας και άλλων διάφορων δραστηριοτήτων.

Οι διωκτικές αρχές εστίασαν εξ’ αρχής σε δύο σημεία, πρώτον στο ότι το «Δημητρούι», είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για διάφορες υποθέσεις μεταξύ αυτών και ξυλοδαρμών και δεύτερον στο γεγονός ότι το θύμα της απόπειρας ήταν στην ομάδα του δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούι), που έπεσε νεκρός τον περασμένο Οκτώβριο, κάτι που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους ανακριτές.

*Φωτογραφία από το σημείο της απόπειρας φόνου 

Κατά τις προηγούμενες μέρες αριθμός προσώπων πέρασε από το ΤΑΕ Λευκωσίας σε μία προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης ενώ την ίδια ώρα οι ανακριτές μελετούσαν εξονυχιστικά τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης με ένα βίντεο να ήταν εξ’ αρχής κάτω από το μικροσκόπιό τους αφού κατέγραψε καρέ-καρέ πώς έδρασαν οι δράστες.

Παράλληλα, οι κάλυκες, που εντοπίστηκαν στην σκηνή του εγκλήματος, στάλθηκαν στα εργαστήρια της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών (ΥΠΕΓΕ). Πάντως, όταν ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια δηλώσεων του το Σάββατο, για τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι δεν θα απαντήσει το ερώτημα καθώς «ενδεχομένως να έχει κάποια σχέση όσον αφορά τα αποτελέσματα κάποιων επιστημονικών εξετάσεων. Σίγουρα όλα θα μετρήσουν και θα ληφθούν υπόψη κατά την διερεύνηση της υπόθεσης».

*Φωτογραφία από το σημείο της απόπειρας φόνου

Οι δράστες, οι οποίοι φαίνεται να ήταν καλά διαβασμένοι ως προς τις κινήσεις τους, είχαν πλησιάσει τον στόχο τους, επιβαίνοντας σε μικρό σκούτερ και σε απόσταση σχεδόν δύο μέτρων πυροβόλησαν το «Δημητρούι», τρεις φόρες, με την μία σφαίρα να τον πετυχαίνει στο λαιμό. Ερωτηθείς ο κος Ανδρέου για το εάν η Αστυνομία έχει εντοπίσει το φονικό όπλο ή το σκούτερ που έκαναν χρήση οι δράστες ανέφερε πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή» διευκρινίζοντας πως αναζητούνται κάποια τεκμήρια τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ενώ για το σούτερ οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X