ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο - Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι

Σοβαρά τραυματίες δύο αστυνομικοί

Ένα αγόρι 13 ετών έχασε τη ζωή του, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε ένας 36χρονος το πρωί της Τρίτης (30/04) σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό Λονδίνο.

Ο 36χρονος φέρεται να επιτέθηκε με ένα σπαθί σε κόσμο, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους. Μεταξύ τους, βρισκόταν ένα 13χρονο αγοράκι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, όπως ανακοίνωσε σε νεότερη ενημέρωσή της η αστυνομία. Επιπλέον, δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα και θα χρειαστεί να χειρουργηθούν, χωρίς ωστόσο να απειλείται άμεσα η ζωή τους.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν χαρακτήρισε την πρωινή επίθεση «καταστροφική και τρομακτική». «Είμαι σίγουρος ότι μιλάω εκ μέρους ολόκληρης της πόλης όταν λέω ότι οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με αυτό το νεαρό παιδί και την οικογένειά του. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν πολύ γρήγορα στην κλήση από τα μέλη του κοινού. Η αστυνομία και οι άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης γνώριζαν πολύ καλά ότι επρόκειτο για έναν επικίνδυνο άνδρα με σπαθί. Έτρεξαν προς το μέρος του και δεν σκέφτηκαν τη δική τους ασφάλεια για να προστατεύσουν πολίτες» πρόσθεσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο 36χρονος δράστης συνελήφθη μετά την επίθεση, καθώς εθεάθη να περιφέρεται στους δρόμους του Hainault με ένα σπαθί, ενώ από τις αναφορές της αστυνομίας, η επίθεση «δεν ήταν στοχευμένη».

Οι κάτοικοι είπαν ότι ξύπνησαν από «πολλές φωνές», «διαπεραστικές κραυγές» και έναν άνδρα «καλυμμένο με αίμα» έξω από τα σπίτια τους.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία διευκρίνισε ότι εκλήθη «λίγο πριν από τις 07:00» στη συνοικία Hainault.

«Ένας άνδρας με σπαθί συνελήφθη», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι βάσει των μαρτυριών που συγκεντρώθηκαν από το σημείο της επίθεσης ο ύποπτος επιτέθηκε σε περαστικούς «και σε δύο αστυνομικούς».

«Δεν πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει απειλή» στην συνοικία και «δεν αναζητούμε άλλους υπόπτους», σημείωσε παράλληλα ο αξιωματούχος της αστυνομίας Έιντ Εϊντέλεκαν στην ανακοίνωση αυτή.

«Το περιστατικό αυτό δεν δείχνει να συνδέεται με τρομοκρατία», προσθέτει ο ίδιος.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση