Την δική της απάντηση στα δημοσιεύματα περί μή εξυπηρετουμένων δανείων της εταιρείας της, δίνει η ανεξάρτητη βουλευτής, Άννα Θεολόγου, με μια ανακοίνωσή της, μέσω της σελίδας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πρώτη «Η Καθημερινή» ανέδειξε, χθες, Παρασκευή 29 Ιουνίου, το θέμα βουλευτή του οποίου το όνομα εμπλέκεται σε υπόθεση μή εξυπηρετουμένου δανείου, ωστόσο εμπλέκεται και στην συζήτηση για τον Συνεργατισμό. Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, η εφημερίδα «Πολίτης», σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου, αποκάλυψε ότι πρόκειται για την Άννα Θεολόγου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα Μη Εξυπηρετούμενα της κ. Θεολόγου και συγγενικών της προσώπων, ανέρχονται στα 3.1 εκατ. ευρώ, με καθυστερημένες δανειακές συμβάσεις από δύο συνολικά εταιρείες. Μάλιστα, αναφέρεται ότι έχει δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται και που έχουν καταχωρισθεί αγωγές από το 2013 στην εταιρεία που κατέχει το 25% της μετοχικής της δομής.
«Δεν έχω μη εξυπηρετούμενο δάνειο»
Με σημερινή της ανακοίνωση, η κ. Θεολόγου, απαντά στα πιο πάνω:
Με αφορμή το σημερινό Πρωτοσέλιδο του Πολίτη, ευχαριστώντας τους πρώτα για "την τιμή και την προβολή" που μου δίνουν, θέλω να αναφέρω τα πιο κάτω:
Χτες Παρασκευη στην Βουλή των Αντιπροσώπων, κατά την διάρκεια της Ολομέλειας για τον Συνεργατισμό, στην ομιλία μου αποκάλυψα και ζήτησα απο όλα τα ΜΜΕ να ερευνήσουν όλα τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν συμφέροντα, άμεσα ή και έμμεσα, σε όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται στην συμφωνία εξαγοράς του Συνεργατισμού και να τα δημοσιοποιήσουν εφόσον τα πρόσωπα αυτά έχουν σύγκρουση συμφερόντων και δεν θα πρέπει να μετέχουν στην ψηφοφορία για την έγκριση των εγγυήσεων που θα παρέχει το Κράτος προς την Ελληνική Τράπεζα και ανέρχονται σε μερικά δισεκατομμύρια ευρω.
Δεν πρόλαβα να τελειώσω την ομιλία μου και αμέσως άλλη εφημερίδα (Καθημερινή Κύπρου) δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση άρθρο για πρόβλημα βουλευτή με τον εσωτερικό κανονισμό της Βουλής, χωρίς να τον κατονομάζει, αναφορικά με Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και που αφορά εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος και μετέχει στις συζητήσεις για τους νόμους των εκποιήσεων. Πριν περάσει λίγος χρόνος έλαβα μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο, απο δημοσιογράφο του Πολίτη με το όνομα Σεϊτανίδης Γιάννης, με τον οποίο ποτέ μου πριν δεν είχα μιλήσει και ούτε γνώριζα, ο οποίος μου ανάφερε το δημοσιευμα της άλλης εφημερίδας και με ρωτούσε αν είχα να πω οτιδήποτε. Φυσικά ο εν λόγω δημοσιογράφος στο μήνυμα του προεξόφλησε οτι το άρθρο αναφερόταν σε εμένα χωρίς να μου πει πως ήταν βέβαιος οτι το άρθρο αναφερόταν σε εμένα και όχι οποιοδήποτε άλλο απο τους υπόλοιπους 55 βουλευτές.
Όπως φαίνεται απο τον Πολίτη άκουσαν προσεκτικά την ομιλία μου και έκαναν "διερευνητική δημοσιογραφία" για τις καταγγελίες μου και με ερεύνησαν εμενα προσωπικά, γιατί είχα το θαρρος να αγγίξω πολιτικά κατεστημένα και διαπλοκές σε υψηλότατο κομματικό επίπεδο τα οποία οι ίδιοι τα τελευταία χρονια τα προστατεύουν και τα εξυπηρετούν με εντεταλμένη αρθρογραφία. Ήρθε επομένως και η σειρά μου να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου, οι οποίες με οδηγούν στο να αμφισβητώ και να ερευνώ και να μην αποδέχομαι να κλείνω τα ματια μου στην διασπάθιση του δημοσιου χρήματος που γίνεται πλέον φανερά και χωρίς περιστροφές.
Ο πρόεδρος της επιτροπής κ.Αβερωφ Νεοφύτου που ενοχλείται απο την κοινοβουλευτική μου παρουσία και το έργο που επιτελώ στην Επιτροπή Οικονομικών προσπάθησε σε συνεννόηση με τον κ.Λιλλήκα ανεπιτυχώς να με εκπαραθυρώσουν απο αυτή και μάλιστα μεταγενέστερα σε πλήρη ταύτιση θέσεων, ερωτοτροπούσαν με την ιδέα να μου αφαιρέσουν την Βουλευτική έδρα επ'αφορμή του θέματος που δημιουργήθηκε με την μη αναληφθείσα έδρα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Το να είσαι σωστός στα καθήκοντα σου και να μην υποκύπτεις στα συνηθισμένα κομματικά μαγειρέματα που γίνονται πίσω απο κλειστές πόρτες, είναι δύσκολος αγώνας και δεν σου συγχωρείται η άρνηση σου να "εξαγοραστείς" ή να υποκύψεις.
Όσον αφορά το θέμα που ο Πολίτης δημοσιεύει θέλω να πω και να δηλώσω οτι οσα εχω δηλώσει στο Ποθεν Έσχες μου είναι αληθή και οτι οι μετοχές στην οικογενειακή επιχείρηση μου παραχωρήθηκαν δωρεάν απο τον πατέρα μου, όταν ήμουν 17 χρονών και δεν έχω ή είχα καμία ανάμειξη στην συναψη των δανείων αυτών που ήταν για επιχειρηματικούς λόγους ουτε είμαι εγγυητής σε αυτά τα δάνεια ή συμμετείχα στην αίτηση ή υπογραφή των δανείων της εταιρείας. Τέλος οι υποθέσεις της εταιρείας βρίσκονται στα Δικαστήρια απο το 2012 που έχει οδηγήσει την εταιρεία η Τράπεζα (οχι ο Συνεργατισμός) με την οποία έχουμε αντίθετες απόψεις επί του θέματος και αναμένεται η εκδίκαση τους.
Προσωπικά δεν έχω μη εξυπηρετούμενο δάνειο και ότι περιουσιακό στοιχείο εχω, καταγραφεται στο Πόθεν Έσχες μου που έχω καταθέσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Ούτε υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση εκ μέρους μου του Κανονισμού της Βουλής όπως έχω λάβει επίσημη ενημέρωση.
Φυσικά ο Πολίτης δεν έχει πρόβλημα με αρχηγό κόμματος με δάνεια αρκετών εκατομμυρίων τα εισοδήματα του οποίου δεν δικαιολογούν την εξυπηρέτηση και την αποπληρώμή τους που ο ίδιος μάλιστα φέρνει προτάσεις νόμου στην Βουλή για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Τραπεζών ή και εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων σχετικά με ακίνητα σε συγκεκριμένες πολεοδομικές ζώνες. Δεν ασχολούνται με τέτοιες "λεπτομέρειες"!
Η προσπάθεια φίμωσης μου και εκφοβισμού μου είναι φανερή και η παραβίασης του τραπεζικού απορρήτου της εταιρείας είναι ένα απο τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί πέραν της δυσφήμισης μου και του λιβελλου.
Επιφυλασσω όλα μου τα δικαιώματα.
Παρακαλώ όσα ΜΜΕ αναπαράγουν το άρθρο του Πολίτη στην σημερινή τους ειδησεογραφία ή και δελτία ειδήσεων να δημοσιεύσουν αυτούσια και την παρούσα ανακοίνωση.»
Η Βουλή πρέπει να αποφασίσει
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Παναγιώτη Ρουγκάλα στην «Καθημερινή», το ζήτημα που ανακύπτει, δεν σταματά σε επίπεδο ονόματος ενός βουλευτή ή θεσμικού αξιωματούχου. Ο πυρήνας του ζητήματος είναι ότι οι ίδιοι οι Βουλευτές πρέπει να απέχουν από συζητήσεις / ψηφίσεις νομοσχεδίων από τα οποία έχουν έμμεσο ή άμεσο συμφέρον, είτε οι ίδιοι, είτε κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Άμεση γνωστοποίηση δηλαδή στον Πρόεδρο και στα μέλη της εκάστοτε Επιτροπής ότι με το θέμα που εξετάζεται τη δεδομένη περίοδο ενδέχεται να δημιουργείται σύγκρουση συμφερόντων, με τον ίδιο ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο να έχει συμφέρον από το «Χ» νομοσχέδιο που βρίσκεται ενώπιόν του, άρα και να απέχει.
Θα πρέπει να κληθεί η Βουλή να αποφασίσει εάν θα αφήνει από εδώ και στο εξής Βουλευτές οι οποίοι παραδέχονται πως έχουν άμεσο έννομο συμφέρον από οικογενειακή επιχειρηματική δραστηριότητα να έχουν λόγο σε νομοσχέδια τα οποία ενδεχομένως να επηρεάζουν τους ίδιους ή συγγενικά τους πρόσωπα. Διευκρινίζεται πως η κ. Θεολόγου παρουσιάζει στον κοινωνικό ιστότοπο του Facebook μέσω του προφίλ της ότι της παραχωρήθηκαν 25% μετοχές από την οικογενειακή της επιχείρηση από την ηλικία των 17 χρόνων, δίχως όμως η ίδια να έχει Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο.
Πρόσθετα, ο ορισμός του Πόθεν Έσχες που καλέστηκαν οι Βουλευτές να καταθέσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων το καλοκαίρι του 2017 δεν έπρεπε να κατατεθεί με τη μορφή που κατατέθηκε στη Βουλή, διότι το Πόθεν Έσχες αποσκοπεί στο να δείξει την πηγή που προέρχονται τα δηλωθέντα εισοδήματα / δάνεια / ακίνητα και ούτω καθεξής. Το Πόθεν Έσχες ή δήλωση Πόθεν Έσχες, είναι η υποχρέωση του να δηλώνεις και να δικαιολογείς τις πηγές των εισοδημάτων σου, άλλων περιουσιακών στοιχείων που διαθέτεις και τις προεκτάσεις που ενδέχεται να υπάρχουν από αυτά.