Έχετε άποψη; Στείλτε μας το άρθρο σας!
Hyundai
Άλλα Σπορ » Διεθνή / Διοργανώσεις » Στίβος
ΚΟΕΑΣ
15/12/2016 - 15:45
Βραβεύσεις Μαθητικού Αθλητισμού

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης του Μαθητικού Αθλητισμού για το 2016. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα ΄΄ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ΄΄ στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, στην παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της Αθλητικής ηγεσίας  του τόπου,  του Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ, των Γυμναστικών Συλλόγων, προπονητών, αθλητών και των οικογενειών όσων  βραβεύτηκαν.

Χαιρετισμούς  απηύθυναν  εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας  η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής  κα Κάλλη Χ΄΄Ιωσήφ, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Δημήτρης Λεοντής και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνης Δράκος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα τεράστια  επιτεύγματα  των Ολυμπιακών  Αγώνων του Ριο, των Πανευρωπαϊκών  Αγώνων  Ανδρών και Γυναικών, της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας και στην επιτυχία  της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων.

Απευθυνόμενος σε όλου όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είπε:

«Απευθύνομαι σε σας με περηφάνια  και με ενθουσιασμό και βέβαιος για ότι πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια και σας καλώ να διαλαλήσετε όπου βρεθείτε πως σε πείσμα των καιρών εσείς σαν γονιοί, εσείς σαν προπονητές και μείς σαν διοικητικοί φέραμε σε πέρας το καθήκον μας απέναντι στη νεολαία, απέναντι στη πατρίδα μας.

Οι αθλητές και αθλήτριες μας μέσα στα στάδια του κόσμου σήκωσαν ρωμαλέα το όνομα της Κύπρου και απέδειξαν πως παρά τη μιζέρια της οικονομικής κρίσης και ανέχειας παρά τις δυσκολίες που πέρασε ο κόσμος του, τούτος ο τόπος έχει βαθιές ρίζες και απέραντα αποθέματα δυνάμεων και ανακάμπτει και όπως ο ποιητής είπε «καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου.»

Στη συνέχεια τόνισε ότι η πορεία που πήρε το άθλημα του στίβου είναι χωρίς επιστροφή για να επισημάνει.
«Κανένας δεν μπορεί ούτε και νομιμοποιείται να σταθεί στο δρόμο μας.  Ηθελημένα ή άθελα δεν έχει δικαίωμα είτε με πράξη είτε με παράλειψη ή από άγνοια να βάλει εμπόδια σ’ αυτό που εξελίσσεται μέρα με τη μέρα στα στάδια των Γυμναστικών Συλλόγων στα στάδια της Κύπρου.

Όλα όσα ανάφερα μα δίδουν ένα δικαίωμα που θα το εξασκήσουμε στο έπακρο χωρίς καμιά απολύτως υποχώρηση.  ΄Όχι γιατί είμαστε ανένδοτοι και άκαμπτοι αλλά γιατί δεν μας επιτρέπεται να ολιγωρήσουμε και να καταστρέψουμε ότι με μόχθο και πολλές προσωπικές θυσίες πολλών συνεργατών μας χτίσαμε.

Απευθύνομαι λοιπόν σ’ όσους βρίσκονται στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων και των κρατικών ενισχύσεων.

Διεκδικούμε την άμεση στήριξη των Γυμναστικών Συλλόγων στους τομείς που είναι εντεταλμένοι να δραστηριοποιούνται με επιδιόρθωση και συντήρηση των εγκαταστάσεων τους,  με προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού των οργάνων και του υλικού και με την επιχορήγηση των μεταφορικών των μαθητών τα απογεύματα στα στάδια των.  Η άσκηση στον αθλητισμό και δή  στον κλασικό είναι μέρος της σχολαστικής εκπαίδευσης και παιδείας και οι Σύλλογοι μας καλύπτουν το κενό που διαπιστώνεται στα δημόσια σχολεία.

Διεκδικούμε την δίχως άλλο σημαντική αύξηση των κονδυλίων του σχεδιασμού κινήτρων και του αντίστοιχου προπονητικού γιατί δεν μπορεί η άνοδος του επιπέδου και η πρόοδος  των αθλητών να επιφέρει αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα αφού περισσότεροι υψηλού επιπέδου αθλητές και περισσότεροι αξιόλογοι προπονητές θα πρέπει να μοιράζονται το ίδιο σταθερό ποσό επιχορήγησης.  Είναι αξίωμα πως η αριστεία θα πρέπει να επιβραβεύεται όχι να αποθαρρύνεται.

Διεκδικούμε τα λεφτά του αθλητισμού στο σύνολο τους αφού ανήκουν συλλογικά σε όλους όσους εμπλέκονται στην λειτουργία του.  Με αυτή την έννοια η μοιρασιά πρέπει να είναι δίκαιη και ανάλογη της προσφοράς στο αντικείμενο.  Δεν μπορεί μια υπηρεσία απλή και ρουτίνας να κοστίζει στον αθλητισμό πολύ περισσότερα από τη δουλειά και προσπάθεια του πρωταθλητή και του προπονητή του.  Δεν είναι δίκαιο ούτε λογικό.  Χρειάζονται τομές για εξισορρόπηση των δαπανών του αθλητισμού.  Η Πολιτεία προσφέρει αρκετά.  Ο καταμερισμός τους είναι που νοσεί.  Αυτοί που αποδέχτηκαν την διαχείριση των χρημάτων του αθλητισμού πρέπει να έχουν και τη τόλμη να επιφέρουν τις απαραίτητες αλλαγές.  Δίχως να αδικήσουν κανένα.  Με επιδεξιότητα και σοφία να βρουν τη λύση.

Διεκδικούμε, λέγοντας ότι, θα είναι ντροπή για όλους μας μια μέρα να διαπιστώσουν οι ολυμπιονίκες μας, φερ’  ειπείν, πως θα ήταν καλύτερα να έπαιρναν μια δουλειά γραφέα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα παρά να στόχευαν στην ολυμπιακή διάκριση.  Δεν μιλούμε για παιδάκια ούτε για εφήβους.  Μιλούμε για ανθρώπους οικογενειάρχες,  μερικές φορές με παιδιά, πτυχιούχους πανεπιστημίων με μεταπτυχιακά προσόντα, ολυμπιονίκες επιστήμονες.
Η πατρίδα τους οφείλει, η Κύπρος τους χρειάζεται, ο λαός μας τους αγαπά και τους θαυμάζει.  Το κράτος δεν μπορεί να είναι απόν.

Δεν θα αναφερόμαστε στα πιο πάνω αν πιστεύαμε ότι είχαν εξαντληθεί οι οικονομικοί πόροι.  Όμως ακούμε για πολλά εκατομμύρια για δημιουργία ποδοσφαιρικών παλατιών, για αλλαγές πολεοδομικών ζωνών, για ανισόπεδους κόμβους δρόμων και προσβάσεων.  Κατανοούμε τους λόγους που κι αυτά είναι αναγκαίο ή υπάρχει σκοπιμότητα για να γίνουν. Ομως ζητούμε και εμείς ένα μικρό μερίδιο από όλη αυτή τη δαπάνη.

Είναι ξεκάθαρο πως ότι εμείς ζητούμε, ότι εμείς απαιτούμε είναι από τα υπάρχοντα κεφάλαια.  Δεν απαιτήσαμε τίποτα έξω από τους εγκριμένους και υφιστάμενους σχεδιασμούς.

Γι αυτό απαιτούμε, δεν επαιτούμε»

Βραβεύσεις

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των κορυφαίων αθλητών/μαθητών του 2016 από τον 8ο  Ολυμπιονίκη της Δισκοβολίας Απόστολο Παρέλλη και την κάτοχο της Παγκύπριας Επίδοσης Γυναικών στα 100μ.και μοναδική κύπρια αθλήτρια που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε δύο ατομικά αγωνίσματα στο στίβο Ραμόνα Παπαιωάννου.

Κορυφαίος αθλητής του 2016 αναδείχθηκε ο Γιώργος Κονιαράκης του ΓΣΟ που κατέκτησε Χρυσά μετάλλια στο Α΄ Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Παίδων της Τιφλίδας και την Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Τραπεζούντας στο αγώνισμα της Δισκοβολίας. Παράλληλα είναι στη 2η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης στο αγώνισμα του και στην 1η θέση στην Ευρώπη.

Κορυφαία αθλήτρια του 2016 ήταν η Γαβριέλλα Φελλά του ΓΣΕ η οποία κατέλαβε την 10η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και πέτυχε το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών. Επιπρόσθετα αναδείχθηκε νικήτρια στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Γυναικών και Νεανίδων, στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Λυκείων και πέτυχε τρεις φορές Παγκύπριο ρεκόρ Νεανίδων στη Σφαιροβολία.

50 χρόνια πριν

Η ΚΟΕΑΣ εκτός από τις βραβεύσεις των καλυτέρων μαθητών/αθλητών της χρονιάς, βραβεύει και όσους διακρίθηκαν σε αντίστοιχες διοργανώσεις πενήντα χρόνια προηγούμενα. Συγκεκριμένα δόθηκαν τιμητικές πλακέτες αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την προσφορά τους στον κυπριακό στίβο, στους μαθητές που διακρίθηκαν το 1966.
Ανάμεσα στους τιμηθέντες που έδωσαν το παρόν τους και βραβεύτηκαν ήσαν:

1.    ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ
2.    ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΖΑΡΙΦΗΣ
3.    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΜΜΙΤΣΗΣ
4.    ΣΕΡΓΗΣ ΣΕΡΓΙΟΥ
5.    ΣΟΛΩΝΑΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ
6.    ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΝΑΡΗΣ
7.    ΜΑΙΡΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
8.    ΑΝΔΡΟΥΛΑ ΠΙΣΚΟΠΙΑΝΟΥ
9.    ΣΚΕΥΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
10.  ΜΑΡΙΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΟΥ
11.  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ
12.  ΣΟΛΩΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
13.  ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
14.  ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
15.  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

Εκ μέρους των τιμηθέντων αθλητών-τριων μίλησε ο τέως Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ κ. Κώστας Παπακώστας, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ της ΚΟΕΑΣ, για την τιμή που τους έγινε, απηύθυνε έκκληση προς του ιθύνοντες του Κυπριακού Αθλητισμού να στηρίξουν το έργο της Ομοσπονδίας και προς τη Πολιτεία να στηρίξει τους Ολυμπιονίκες προσφέροντας τους επαγγελματική αποκατάσταση σε ένδειξη τιμής και εκτίμησης για τους κόπους , τις θυσίες για  τις μεγάλες επιτυχίες που χαρίζουν στην πατρίδα μας.

Ξεχωριστή ήταν και η βράβευση του καλύτερου Εφηβου αθλητή στο αγώνισμα των 400μ. της φετινής χρονιάς Παίσιου Δημητριάδη . Η βράβευση καθιερώθηκε από τον ΚΟΑ πάνω σε ετήσια βάση και παραχωρείται χρηματικό έπαθλο στη μνήμη Νική Γεωργίου. 

25/06/2017 - 20:35
Έμεινε στην ελίτ η Ελλάδα!
11/06/2017 - 13:31
Η Τζαμάικα αποχαιρέτισε τον Μπολτ
08/06/2017 - 23:25
«Air» Στεφανίδη
22/04/2017 - 16:43
Ξανά «χρυσός» ο Πετρούνιας!
20/04/2017 - 20:23
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Μέισον, μετά από πάρτι με τον Μπολτ!
Κοινωνία
Σε απευθείας δίκη ο 56χρονος για την υπόθεση απόπειρας φόνου με μπαστούνι του γκολφ
20/07/2017 - 15:27
Celebrities
Θλίψη! 35χρονη τραγουδίστρια πέθανε ενώ βρισκόταν πάνω στη σκηνή (pics)
20/07/2017 - 15:16
Κοινωνία
Τρόμος στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας-Ριζοελιάς – 30χρονος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (!)
20/07/2017 - 15:00
Κοινωνία
Δήμος Δερύνειας: Καταδίκασε το άνοιγμα της κατεχόμενης παραλίας του
20/07/2017 - 14:45
Κοινωνία
Ελεύθερη η 70χρονη που ευθύνεται για τη φωτιά στην Ορά - Πώς ξεκίνησε η φωτιά
20/07/2017 - 14:41
Celebrities
Υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αλλά τους έδωσε την καλύτερη απάντηση
20/07/2017 - 14:26
18/04/2017 - 20:42
«Πεινασμένη Ferrari, χορτασμένη Mercedes»
Τι Νέα;
Συνελήφθη στο Λονδίνο το αφεντικό της Force India
F1
Απελπισία άνευ προηγουμένου για τον Αλόνσο
Τι Νέα;
Μόλις 200 κομμάτια για την BMW M4 DTM Champion Edition
Motorsport
Εκκίνηση για την Κυπριακή ομάδα στο ράλι Dakar
15:33  |  Ποδόσφαιρο - Κύπρος - ΑΕΛ
Πήρε Ισπανό προπονητή
15:30  |  Ποδόσφαιρο - Κύπρος - ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Ώρα… απομόνωσης
15:24  |  Ποδόσφαιρο - Κύπρος - ΑΠΟΕΛ
«Ο ΑΠΟΕΛ δεν ξεχνά»
15:14  |  Ποδόσφαιρο - Αγγλία - ΑΡΣΕΝΑΛ
Ετοιμάζει το «μπαμ» με Σάντσες η Παρί
15:05  |  Ποδόσφαιρο - Κύπρος - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
«Πόσο μεγάλωσε ο Απόλλωνας»
20/07/2017
Αυτά τα «μωρά» δεν «παίζουν»
20/07/2017
Τελικά, μόνο η Μάλμο την πάτησε
20/07/2017
«Ο πρώτος λόγος στον ΑΠΟΕΛ»
20/07/2017
«Καμπανάκι» η προϊστορία
20/07/2017
Κλείνει το κεφάλαιο Εμιράτα
Ανακάμπτει η Βιομηχανία στην Κύπρο
20/07/2017 - 15:19
ΠτΔ: Να αναλογιστούμε όλοι τα αίτια που οδήγησαν στην 20η Ιουλίου 1974
20/07/2017 - 13:55
Εμπρηστικό μήνυμα Ερντογάν για την επέτειο της εισβολής
20/07/2017 - 15:13
Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία εξέδωσε το Βερολίνο
20/07/2017 - 14:10
Η προκλητική παρέλαση στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής
20/07/2017 - 14:39
Ποδόσφαιρο
Κύπρος
Α Κατηγορία
Β Κατηγορία
Μικρές Κατηγορίες
Κύπελλο
Εθνική
Ακαδημίες
Γυναικείο
Διαιτησία
Φούτσαλ
Ελλάδα
Σούπερ Λιγκ
Εθνική
Αγγλία
Πρέμιερ Λιγκ
Ισπανία
Πριμέρα Ντιβιζιόν
Ιταλία
Σέριε Α
Γερμανία
Μπουντεσλίγκα
Υπόλοιπες Χώρες
Λατινική Αμερική
Ευρώπη
Άλλες
Διοργανώσεις
Champions League
Europa League
EURO 2016
Μουντιάλ 2018
Καλαθόσφαιρα
Κύπρος
Α Κατηγορία Ανδρών
Α Κατηγορία Γυναικών
Β Κατηγορία
Ερασιτεχνικό
Ακαδημίες
Εθνική
Ελλάδα
Α1
Εθνική
Διεθνή / Διοργανώσεις
NBA
ΕΥΡΩΠΗ
Πετόσφαιρα
Κύπρος
Α Κατηγορία Ανδρών
Α Κατηγορία Γυναικών
Ακαδημίες
Beach Volley
Εθνική
Ελλάδα
Α1
Διεθνή / Διοργανώσεις
Ευρώπη
Αλλα Σπορ
Κύπρος
Αυτοκίνητο
Ιστιοπλοΐα
Μοτοσυκλέτα
Στίβος
Σκοποβολή
Τέννις
Χάντμπολ
Υπόλοιπα
Ελλάδα
Άλλα Σπορ
Διεθνή / Διοργανώσεις
Τένις
Στίβος
Ολυμπιακοί Αγώνες 2016
Bikes
Formula 1
Rally
Υπόλοιπα
Αλλες Σελίδες
Στήλες
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
HOT SPOT
GIRLS
Το κορίτσι της ημέρας
Υγεία και Άσκηση
Τεχνολογία
Λίγα και Σταράτα
Επισημάνσεις
Τι λες τώρα
Στοίχημα
Μπαλαγνωστήριο
Μεταξύ άλλων
De Ζαβού
Πίσω από τις κάμερες
Αλατοπίπερο
Άλλα Θέματα
Ανακοινώσεις
ΣΠΟΡ FM
ΣΠΟΡ FM
Πρόγραμμα
Ανακοινώσεις
24SPORTS TV
ABOUT 24SPORTS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στοιχηματικές εταιρείες με νόμιμη άδεια στην Κύπρο
NDD IDIKES EKDOSEIS 24sports
Δημοσιογραφική επιμέλεια
Τηλ. 25 342292, Fax: 25 762292
Email: info@24sports.com.cy
NDD IDIKES EKDOSEIS 24sports Μέλος του ομίλου Ειδικές Εκδόσεις
www.sppmedia.com
Διαφήμιση
Τηλ. 22 472472, Fax: 22 472550
Email: ad@24sports.com.cy Email: adstore@sppmedia.com
Copyright 2010 24sports
Όροι Χρήσης  |  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Design & Development by BDigital | Powered by WebStudio