Έχετε άποψη; Στείλτε μας το άρθρο σας!
Hyundai
Πετόσφαιρα » Ελλάδα » Α1
Φάση από αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Οι δυο ομάδες συμμετέχουν στο Final Four League Cup Νίκος Σαμαράς
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
17/01/2017 - 17:15
«Γιορτή του αθλητισμού το Final Four League Cup Νίκος Σαμαράς»
Απαντήσεις έδωσαν οι πρόεδροι ΚΟΠΕ και ΕΣΑΠ για την ανάληψη της διοργάνωσης από την Κύπρο

Παρά το γεγονός ότι Αστυνομία και Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δεν ευνοούν τη διεξαγωγή του Final Four League Cup Νίκος Σαμαράς εντούτοις ΚΟΠΕ και Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) προβληματίστηκαν έντονα και αποφάσισαν τη διεξαγωγή του στη Λευκωσία γιατί γνωρίζουν τα  μεγάλα οφέλη που θα έχει αυτή η γιορτή.

Αυτό ανέφεραν σε διάσκεψη Τύπου που έγινε την Τρίτη στο Ολυμπιακό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλης Κρασιάς και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος. Οι δυο πρόεδροι έδωσαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.  Την Πέμπτη θα γίνουν οι ημιτελικοί μεταξύ Ηρακλής Πετοφαίριση – ΠΑΟΚ (17:00) και ΠΑΟ –ΟΣΦΠ (20:30). Την Παρασκευή στις 19:00 θα διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης. Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από τα κανάλια Novasports

Η διάσκεψη άνοιξε με το επίσημο φιλμάκι της διοργάνωσης και ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον πρώην διεθνή πετοσφαιριστή Νίκο Σαμαρά που απεβίωσε το 2013 και τιμής ένεκεν η διοργάνωση φέρει το όνομά του.

Γιατί στην Κύπρο
Ο δρ Κρασιάς και ο κ. Ταρνατώρος τόνισαν ότι η επιλογή της Κύπρου έγινε με συγκεκριμένες προϋποθέσεις διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι η επιλογή της Λευκωσίας έγινε επειδή καμιά ελληνική πόλη δεν αναλάμβανε τη διοργάνωση. Ο δρ Κρασιάς μάλιστα ανέφερε ότι με την ανάληψη της προεδρίας της ΚΟΠΕ από τον ίδιο τον Αύγουστο του 2015 έγιναν ανοίγματα στην ελληνική πετοσφαίριση. Πέραν της συνεργασίας σε θέματα που αφορούν εξειδικευμένες γνώσεις στο άθλημα (σ.σ. σεμινάρια, συνέδρια, ανταλλαγή προπονητικών γνώσεων) αποφασίστηκε και η ανάληψη από την Κύπρο μεγάλων διοργανώσεων όπως είναι το Final Four του League Cup.

 «Η συμμετοχή στη διοργάνωση και η κάθοδος στην Κύπρο» είπε ο δρ Κρασιάς «ομάδων του βεληνεκούς του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή με έρεισμα στους Κύπριους φιλάθλους θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των φίλων της πετοσφαίρισης όσο και του αθλητισμού γενικότερα.

«Να γίνει γιορτή»
Οι δυο πρόεδροι έστειλαν το μήνυμα ότι η διοργάνωση του  Final Four League Cup Νίκος Σαμαράς πρέπει να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή – προσφορά της  Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών στους  Κύπριους φιλάθλους.  Η ΚΟΠΕ αφουγκράζεται πλήρως τις ευθύνες που απορρέουν από τέτοια διοργάνωση  πιστεύοντας από τη μια στις δυνατότητές της και από την άλλη συναισθάνεται την έξαρση βίας στα γήπεδα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατώρος είπε ακόμα ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΚΟΠΕ και όλους εσάς που παρευρίσκεστε στη σημερινή συγκέντρωση και θεωρώ ότι ίσως σήμερα ξεκινά μια μεγάλη ιστορία μεταξύ των δύο φορέων (ΕΣΑΠ και ΚΟΠΕ) που έχουν σκοπό να συνεργαστούν με στόχο το βόλεϊ, το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε όλοι μας εδώ και χρόνια».

Σύμφωνα με τον ίδιο «για να δημιουργηθεί μια ιδέα πρέπει να υπάρχει εύφορο έδαφος. Το εύφορο έδαφος το δημιουργούν  οι σχέσεις των ανθρώπων. Από την πρώτη στιγμή με τους ανθρώπους της διοίκησης της ΚΟΠΕ, υπήρξε χημεία μεγάλη και αμέσως βάλαμε κάτω σχέδια να μπορέσουμε να  βοηθήσουμε όπου μπορούμε το βόλεϊ στην Κύπρο να βελτιωθεί να το ωθήσουμε προς τα εμπρός δίνοντας τα φώτα μας»

Περάσαμε πολλά
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ανέφερε ότι «το ελληνικό βόλεϊ έχει περάσει πάρα πολλούς κύκλους και ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, παρόλα αυτά όμως, θεωρώ ότι έχουμε κάνει ένα έργο πολύ υψηλών προδιαγραφών και αυτό το κάναμε διότι προσαρμοστήκαμε  στα δεδομένα τα οποία η οικονομική κρίση μας υποχρέωσε. Οι ομάδες δημιουργούν μπάτζετ με τα οποία μπορούν να καλύψουν και δεν υπάρχουν οφειλές και σιγά-σιγά αρχίσαμε και αποκτήσαμε την αξιοπιστία μας στο ευρωπαϊκό και διεθνές βόλεϊ με αποτέλεσμα φέτος να αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα αθλητές παγκοσμίου επιπέδου όπως οι Τάντε, Αγκάμες και Γκόμες (τραυματίστηκε και δυστυχώς δεν θα μπορέσετε να τον δείτε) και πολλοί άλλοι αθλητές που κοσμούν το ελληνικό πρωτάθλημα και χρόνο με το χρόνο ανεβάζουν το επίπεδο».

Το League Cup είναι το κύπελλο το δικό μας, δεν είναι το κύπελλο Ελλάδος της Ομοσπονδίας (ΕΟΠΕ), είναι καθαρά της Λίγκας το οποίο δημιουργήθηκε εδώ και έξη χρόνια που σκοπό έχει να δώσει μία ώθηση στο προϊόν που λέγεται επαγγελματικό βόλεϊ»
 
Στη διάσκεψη έδωσαν το παρόν τους ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης και ο δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου που έδωσαν τα δικά τους μηνύματα για τη διοργάνωση.

Πρ. ΚΟΕ: «Είναι αδιανόητο να μην επιβάλλεται η τάξη σε 30 ανθρώπους»
Ο κ. Μιχαηλίδης στο χαιρετισμό του είπε ότι  θεωρώ αδιανόητο ένα  κράτος όπως η Κύπρος να μην επιβάλει την τάξη σε 15, 20 30 ανθρώπους και να ακυρωθεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Όπως είπε, «όλα αυτά που λέγονται περί μη εξεύρεσης τόπου τέλεσης των αγώνων, αυτά βάλτε τα στο μέρος της κακομεριάς του έλληνα που μας δέρνει από καιρό». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΕ,  όχι μόνο για την πετόσφαιρα αλλά για τον αθλητισμό γενικά αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε σαν Κύπρος σαν αθλητισμός σαν άτομα. Είναι μια γιορτή που θα πρέπει να ενώσει όλους του Κύπριους να παρακολουθήσουν σπουδαίους αγώνες από υψηλού επιπέδου ομάδες».

Δημ. Έγκωμης: «Ο αθλητισμός δεν λειτουργεί με φοβίες»
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου ανέφερε ότι «μόλις πληροφορηθήκαμε ότι θα φιλοξενηθεί στον Δήμο Έγκωμης η μεγάλη αυτή διοργάνωση προσφερθήκαμε πέρας της αθλητικής πτυχής να δείξουμε στους φιλοξενούμενους μας και την ιστορία μας. Γι αυτό το πρωί της 26ης Ιανουαρίου θα ξεναγήσουμε τις αποστολές σε μερικά ιστορικά μνημεία της πόλης μας για τα οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι». Ο κ. Κυριάκου δηλώνοντας άνθρωπος του αθλητισμού έκανε έκκληση όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης να βάλει πάνω από όλα τον αθλητισμό και τους αγώνες και ύστερα τις φήμες και τις ανησυχίες για τυχόν επεισόδια.

Μέτρα αποτροπής επεισοδίων
Με δεδομένη την άρνηση Αστυνομίας και Υπουργείου Δικαιοσύνης για αστυνόμευση του Final Four League Cup Νίκος Σαμαράς αποφασίστηκε η λήψη των εξής μέτρων:
1. Δεν θα υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση οπαδών από την Ελλάδα.
2. Τους αγώνες θα παρακολουθήσουν μόνο  Κύπριοι φίλαθλοι ή Ελλαδίτες μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, καθώς και στρατιώτες – μέλη της ΕΛΔΥΚ.
3.Θα διατεθούν σε κάθε ομάδα 25 προσκλήσεις που θα παραχωρηθούν σε μέλη Δ.Σ., χορηγούς και γονείς αθλητών.
4.Η ΕΣΑΠ θα διαθέσει ελάχιστα εισιτήρια σε Ελλαδίτες φορείς του αθλήματος όπως: Μέλη Δ.Σ. Ομοσπονδίας,  διαιτητές, βετεράνους πετοοσφαιριστές κλπ.

Διάθεση εισιτηρίων και διευθετήσεις
ΚΟΠΕ και ΕΣΑΠ αποφάσισαν όπως η διάθεση των εισιτηρίων γίνει με τον εξής τρόπο:
1. Θα διατεθούν 600 ηλεκτρονικά εισιτήρια για κάθε ομάδα . Αυτά διατίθενται από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.tickethours.com.cy, από όλα τα καταστήματα ACS Currier και τα γραφεία της ΚΟΠΕ.
2. Στο στάδιο χωρητικότητας 6.800 θέσεων δεν θα εισέλθουν πάνω από 2.000 θεατές.
3. Η ΚΟΠΕ θα διαθέσει 230 εισιτήρια VIP, ενώ τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθούν 2000  θα διατεθούν: Σε μόνιμους κάτοικους Κύπρου, σε όσους δεν κατέχουν κυπριακή ταυτότητα, αλλά εγγράφως αποδείξουν τη μόνιμη διαμονή τους στο νησί, στα μέλη της ΕΛΔΥΚ και εν ενεργεία και βετεράνους πετοσφαιριστές, πετοσφαιρικές ακαδημίες και μέλη Δ.Σ. σωματείων της ΚΟΠΕ.
4. Τα εισιτήρια κοστολογήθηκαν στην τιμή των 10 ευρώ. Η τιμή των VIP εισιτηρίων ανέρχεται στα 15 ευρώ, ενώ στα μέλη της ΕΛΔΥΚ θα δοθεί ειδικό εισιτήριο αξίας 5 ευρώ.
5. Θα υπάρξει διπλή ζώνη ταυτοποίησης φιλάθλων και κανένας δεν θα εισέλθει στον περιφραγμένο χώρο του Σταδίου χωρίς εισιτήριο ή διαπίστευση από την ΚΟΠΕ.
6. Οι φίλαθλοι των τεσσάρων ομάδων δεν θα συνυπάρξουν και καθεμιά θα καταλάβει ξεχωριστές κερκίδες, ενώ τα  πέταλα θα παραμείνουν κλειστά.  Με τη λήξη του πρώτου ημιτελικού το Στάδιο θα εκκενωθεί. Μεταξύ των δυο ημιτελικών θα μεσολαβήσουν 3.5 ώρες.

Μουσείο Πετόσφαιρας
Από την Τρίτη 24 Ιανουαρίου μέχρι τη λήξη της διοργάνωσης θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Στάδιο το Μουσείο Κυπριακής Πετοσφαίρισης. Ταυτοχρόνως, την παρουσίαση των αγώνων θα αναλάβουν οι διεθνούς φήμης παρουσιαστές Σβαρνιάς και Σερέτης, γνωστοί από την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα Beach Volley στην Κύπρο. Ξεχωριστή παρουσία θα έχουν οι cheer leaders του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Oι χορηγοί
Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο δρ Μ  Κρασιάς στους χορηγούς της διοργάνωσης που είναι οι: KOT, Βlue Air, ΟΠΑΠ Κύπρου, Novasports, Cablenet, Hilton Hotel, Semeli Hotel, Top Kinisis, το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ, Kapnos Airport Shutle. Χορηγό επικοινωνίας είναι η Εταιρία SPP MEDIA.

08/06/2017 - 17:48
Τριπλό χτύπημα!
29/05/2017 - 17:33
Στα κόκκινα η Κατερίνα!
07/05/2017 - 21:38
Χάος στου Ρέντη μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ!
07/05/2017 - 21:35
Αυτοκράτορας ο ΠΑΟΚ!
04/05/2017 - 22:08
Βασιλιάς στο Παλατάκι
Κόσμος
Στο στόχαστρο χάκερ οι «έξυπνες» συσκευές
27/06/2017 - 21:55
Παράξενα
Φάλαινα πέρασε ξυστά δίπλα από σκάφος
27/06/2017 - 21:51
Celebrities
Οι γείτονες την άκουγαν να φωνάζει ''πονάω'' (Vid)
27/06/2017 - 21:20
Κοινωνία
Διορίζεται ως Ανώτερος Σύμβουλος του Χούρικαν
27/06/2017 - 20:59
Πολιτική
Εθνικό Συμβούλιο αύριο το πρωί
27/06/2017 - 20:39
Κόσμος
Έντονη δυσαρκέσκεια της Google για το πρόστιμο – μαμούθ
27/06/2017 - 20:31
18/04/2017 - 20:42
«Πεινασμένη Ferrari, χορτασμένη Mercedes»
Τι Νέα;
Συνελήφθη στο Λονδίνο το αφεντικό της Force India
F1
Απελπισία άνευ προηγουμένου για τον Αλόνσο
Τι Νέα;
Μόλις 200 κομμάτια για την BMW M4 DTM Champion Edition
Motorsport
Εκκίνηση για την Κυπριακή ομάδα στο ράλι Dakar
06:30  |  Ποδόσφαιρο - Κύπρος - ΑΕΚ
Ντεμπούτο και για τον κόσμο
23:56  |  Άλλες Σελίδες - Στήλες
Υπερβολές
23:39  |  Ποδόσφαιρο - Ισπανία - ΣΕΒΙΛΛΗ
Ανακοίνωσε την επιστροφή του Μπανέγα η Σεβίλλη
23:22  |  Άλλες Σελίδες - Στήλες
Πολλές δοκιμές
23:05  |  Ποδόσφαιρο - Αγγλία - ΕΒΕΡΤΟΝ
Αναπτύσσεται φήμη για Έβερτον-Κιν!
28/06/2017
Ντεμπούτο και για τον κόσμο
27/06/2017
Ισόπαλο και το δεύτερο φιλικό (pics)
27/06/2017
«Πρόταση σε Ράφα Λόπεζ»
27/06/2017
Έρχεται να κάνει τη διαφορά
27/06/2017
Τεσσάρα με ανατροπή (vid-pics)
Πυρετός διαβουλεύσεων ενόψει αφετηρίας με ασφάλεια εγγυήσεις
27/06/2017 - 23:41
Η Τουρκία βομβαρδίζει το κουρδικό Αφρίν στη Συρία
27/06/2017 - 23:15
Έντονη δυσαρκέσκεια της Google για το πρόστιμο – μαμούθ της Κομισιόν
27/06/2017 - 19:52
Εθνικό Συμβούλιο αύριο το πρωί στο Κρανς Μοντάνα
27/06/2017 - 20:55
Η PwC ως Ελεγκτής της Τράπεζας Κύπρου από το 2019
27/06/2017 - 20:41
Ποδόσφαιρο
Κύπρος
Α Κατηγορία
Β Κατηγορία
Μικρές Κατηγορίες
Κύπελλο
Εθνική
Ακαδημίες
Γυναικείο
Διαιτησία
Φούτσαλ
Ελλάδα
Σούπερ Λιγκ
Εθνική
Αγγλία
Πρέμιερ Λιγκ
Ισπανία
Πριμέρα Ντιβιζιόν
Ιταλία
Σέριε Α
Γερμανία
Μπουντεσλίγκα
Υπόλοιπες Χώρες
Λατινική Αμερική
Ευρώπη
Άλλες
Διοργανώσεις
Champions League
Europa League
EURO 2016
Μουντιάλ 2018
Καλαθόσφαιρα
Κύπρος
Α Κατηγορία Ανδρών
Α Κατηγορία Γυναικών
Β Κατηγορία
Ερασιτεχνικό
Ακαδημίες
Εθνική
Ελλάδα
Α1
Εθνική
Διεθνή / Διοργανώσεις
NBA
ΕΥΡΩΠΗ
Πετόσφαιρα
Κύπρος
Α Κατηγορία Ανδρών
Α Κατηγορία Γυναικών
Ακαδημίες
Beach Volley
Εθνική
Ελλάδα
Α1
Διεθνή / Διοργανώσεις
Ευρώπη
Αλλα Σπορ
Κύπρος
Αυτοκίνητο
Ιστιοπλοΐα
Μοτοσυκλέτα
Στίβος
Σκοποβολή
Τέννις
Χάντμπολ
Υπόλοιπα
Ελλάδα
Άλλα Σπορ
Διεθνή / Διοργανώσεις
Τένις
Στίβος
Ολυμπιακοί Αγώνες 2016
Bikes
Formula 1
Rally
Υπόλοιπα
Αλλες Σελίδες
Στήλες
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
HOT SPOT
GIRLS
Το κορίτσι της ημέρας
Υγεία και Άσκηση
Τεχνολογία
Λίγα και Σταράτα
Επισημάνσεις
Τι λες τώρα
Στοίχημα
Μπαλαγνωστήριο
Μεταξύ άλλων
De Ζαβού
Πίσω από τις κάμερες
Αλατοπίπερο
Άλλα Θέματα
Ανακοινώσεις
ΣΠΟΡ FM
ΣΠΟΡ FM
Πρόγραμμα
Ανακοινώσεις
24SPORTS TV
ABOUT 24SPORTS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στοιχηματικές εταιρείες με νόμιμη άδεια στην Κύπρο
NDD IDIKES EKDOSEIS 24sports
Δημοσιογραφική επιμέλεια
Τηλ. 25 342292, Fax: 25 762292
Email: info@24sports.com.cy
NDD IDIKES EKDOSEIS 24sports Μέλος του ομίλου Ειδικές Εκδόσεις
www.sppmedia.com
Διαφήμιση
Τηλ. 22 472472, Fax: 22 472550
Email: ad@24sports.com.cy Email: adstore@sppmedia.com
Copyright 2010 24sports
Όροι Χρήσης  |  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Design & Development by BDigital | Powered by WebStudio