Έχετε άποψη; Στείλτε μας το άρθρο σας!
Hyundai bet365
Πετόσφαιρα » Ελλάδα » Α1
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
31/01/2017 - 14:12
Η ΚΟΠΕ για το League Cup

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του FINAL FOUR, LEAGUE CUP Νίκος Σαμαράς 2016 – 2017 στην Αθήνα, το Σάββατο 28.01.017, την ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου αλλά και τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και να τοποθετηθεί παρουσιάζοντας τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση.

  1. Η συμφωνία για διεξαγωγή της τελικής φάσης του FINAL FOUR LEAGUE CUP Νίκος Σαμαράς 2016 – 2017 (final four κυπέλου) στην Κύπρο έγινε μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας ΚΟΠΕ – ΕΣΑΠ (Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών Ελλάδας) και της προσπάθειας για αναβάθμιση της Πετόσφαιρας στην Κύπρο.
  2. Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που θα επιδείκνυαν οι Κύπριοι και Έλληνες φίλαθλοι και παρά το αίτημα που είχαμε από τα σωματεία και τους φίλους της Πετοσφαίρισης στην Λεμεσό, αποφασίσαμε την διεξαγωγή του πρωταθλήματος στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» το οποίο είναι το μοναδικό γήπεδο που παρέχει πλήρη ασφάλεια.
  3. Ενημερώσαμε τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και ζητήσαμε την έγκριση του για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, την παραχώρηση του σταδίου και την άδεια όπως τεθεί η διοργάνωση υπο την αιγίδα του Προέδρου του ΚΟΑ κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη. Τα αιτήματα μας έγιναν αποδεκτά από τον επίσημο Κρατικό Οργανισμό για τον Αθλητισμό.
  4. Ενημερώσαμε την Αστυνομία της Κύπρου και ζητήσαμε Αστυνομική σύσκεψη, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση.
  5. Στην 1η σύσκεψη που έγινε στις 30.11.2016 η Αστυνομία εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με την διοργάνωση και μας συνέστησε αν είναι δυνατό να αποφύγουμε την διεξαγωγή της. Εμείς αναφέραμε τα οφέλη που θα προκύψουν από την διοργάνωση και διαβεβαιώσαμε ότι θα ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα θεωρηθούν αναγκαία.
  6. Στις 21.12.2016 έγινε 2η Αστυνομική σύσκεψη στην οποία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρέθεσε τα μέτρα που θα λάμβανε η ΚΟΠΕ σε συνεργασία με την ΕΣΑΠ αλλά και τα τέσσερα σωματεία που λάμβαναν μέρος στην τελική φάση. Η Αστυνομία συνέχισε να έχει τις ανησυχίες της, σε καμιά όμως περίπτωση ανέφερε ότι δεν θα αστυνομεύσει τους αγώνες και συμφωνήθηκε όπως οι δυο πλευρές ( ΚΟΠΕ και Αστυνομία ), συναντηθούν εκ νέου την νέα χρονιά. Παράλληλα συμφωνήθηκε (απόσπασμα από το πρακτικό που τήρησε και μας απέστειλε η Αστυνομία) όπως στις 12 ή 13 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11.00 οριστεί από την ΚΟΠΕ, σύσκεψη ασφαλείας στο στάδιο στην οποία να συμμετάσχουν η ΚΟΠΕ, η ΑΔΕ Λευκωσίας, η Μ.Μ.Α.Δ. , το Ε.Γ.Σ.Π.Χ. , οι Αρχές του σταδίου, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας των αγώνων του τουρνουά και εκπρόσωπος της εταιρείας που ανάλαβε την έκδοση και διάθεση των εισιτηρίων. Ακόμα συμφωνήθηκε όπως το πρωί της ημέρας τόσο των ημιτελικών αγώνων, όσο και του τελικού πραγματοποιηθεί σύσκεψη ασφαλείας με την συμμετοχή των πιο πάνω και εκπροσώπων των διαγωνιζομένων ομάδων, υπο την προεδρία της Αστυνομίας.
  7. Στις 22 Δεκεμβρίου 2016 λάβαμε με τηλεομοιότυπο επιστολή από το Υ.Δ.Δ.Τ., η οποία μας πληροφορούσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης διαφωνεί με την διοργάνωση ενός τουρνουά, την ευθύνη του οποίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, αρνήθηκαν όλες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ένεκα του φόβου επεισοδίων. Με την ίδια επιστολή μας πληροφορούσαν ότι τα στοιχεία λήφθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και ότι η Αστυνομία Κύπρου δεν μπορεί να αστυνομεύσει τους αγώνες.  
  8. Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ κλήθηκε στο Δ.Σ. του ΚΟΑ για συζήτηση του θέματος. Η υποστήριξη του Δ.Σ. ήταν καθολική και διαπιστώθηκε ότι σύμφωνα και με την νομοθεσία η Αστυνομία οφείλει και πρέπει να αστυνομεύσει τους αγώνες εφόσον ληφθούν τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται από την νομοθεσία.
  9. Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 η ΚΟΠΕ και η ΕΣΑΠ παραχώρησαν δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία ανέφεραν τις ανησυχίες του Υ.Δ.Δ.Τ. και της Αστυνομίας αλλά και την θέση των δυο φορέων ότι με την στήριξη του ΚΟΑ θα διοργανώσουν το FINAL FOUR.
  10. Την ίδια μέρα και μετά την δημοσιογραφική διάσκεψη οι Προέδροι των ΚΟΠΕ και ΕΣΑΠ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, ο οποίος τους ανέφερε ότι λόγω άρνησης των υπεύθυνων ασφαλείας να παρουσιαστούν και να υπογράψουν το σχέδιο ασφαλείας, οι αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν. Οι δυο Πρόεδροι μέσω του Προέδρου του ΚΟΑ ζήτησαν συνάντηση με τον Υπουργό αλλά αυτή δεν κατέστη δυνατή.

Οι δυο Πρόεδροι ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΚΟΑ και αποφάσισαν αμέσως την διάσωση του θεσμού, που όπως είναι γνωστό είναι αφιερωμένος στον Αετό του Ελληνικού Volleyball Νίκο Σαμαρά με την διεξαγωγή του στην Ελλάδα.

Παρά ο γεγονός ότι σύμφωνα με το Υ.Δ.Δ.Τ. την διοργάνωση απέρριψαν όλες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αυτή έγινε στην καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων, χωρίς κανένα επεισόδιο. Τόσο η Θεσσαλονίκη (ημιτελικός Ηρακλής- ΠΑΟΚ) όσο και η Αθήνα (ημιτελικός Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και Τελικός Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ ) χάρηκαν και απόλαυσαν μια πραγματικά μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού.

Η ΚΟΠΕ τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Beach Volley και έχει κερδίσει Παγκόσμια καταξίωση ως Ομοσπονδία που μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο μεγάλα Αθλητικά γεγονότα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του Κύπριου φιλάθλου, φέρνοντας τον κοντά στο άθλημα που εμείς αγαπάμε. Δυστυχώς αυτό δεν μας επιτράπηκε, γιατί κάποιος φρόντισε να διοχετεύσει λανθασμένες πληροφορίες στο ανώτατο επίπεδο. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι οι πληροφορίες ήταν λανθασμένες, γιατί μας διαβεβαίωναν για αυτό μέσω της ΕΣΑΠ οι Ελληνικές Αρχές.

Εργαζόμαστε αφιλοκερδώς για τον Αθλητισμό της μικρής μας Πατρίδας για δεκάδες χρόνια. Ποτέ δεν ζητήσαμε και δεν θα ζητήσουμε επιβράβευση. Ζητούμε όμως από τους έμμισθους λειτουργούς του κράτους να μας σέβονται. Για να ετοιμάσουμε την συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση, προσφέραμε εκατοντάδες ώρες εργασίας και ξοδέψαμε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Όλα σε βάρος της οικογένειας και των προσωπικών μας απολαύσεων. Οι δυο Ομοσπονδίες επιφυλάσσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους κατά παντός υπευθύνου.

Η Αστυνομία της Κύπρου δήλωσε αδυναμία να Αστυνομεύση ένα τουρνουά Πετόσφαιρας το οποίο (με βάση τις δικές της ανησυχίες), είχαμε μεριμνήσει να παρακολουθήσουν μόνο Κύπριοι φίλαθλοι (χωρίς κάθοδο Ελλαδιτών οπαδών) και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία ήταν εν γνώσει όλων των αρμοδίων (μεταξύ άλλων και με γραπτά υπομνήματα) και τα οποία μπορούμε να καταθέσουμε στην βάση και της πολυετούς πείρας μας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις ότι ήταν πολύ πιο αυστηρά και δραστικά από ότι σε οιαδήποτε διοργάνωση του παρελθόντος. Εμείς δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να συνεχίσουμε την προσφορά στο αγαπημένο μας άθλημα όσα εμπόδια και να συναντήσουμε.

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στην Πετόσφαιρα γίνεται σκέψη να διεκδικήσουμε διοργάνωση Τελικής Φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών. Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιος θα παραχωρήσει την άδεια. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ή η Αστυνομία Κύπρου. Φυσικά θα ήταν καλύτερα να το ξεχάσουμε για να βολευτούμε όλοι.

Live Στοίχημα από Κινητό και Ταμπλέτα | Live Streaming Αγώνες | 100% Μπόνους Εγγραφής

19/03/2017 - 20:32
Το σήκωσε ξανά ο Ολυμπιακός!
18/03/2017 - 22:25
Θρύλος...παντού!
04/03/2017 - 22:01
«Πάτησε» τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός!
28/01/2017 - 21:09
Κούπα με... πάρτι ο Ολυμπιακός!
24/01/2017 - 22:13
«Καθάρισε» τον Παναθηναϊκό και πήγε τελικό ο Ολυμπιακός!
Celebrities
Αμήχανο! Η στιγμή που η Σόφη αρνήθηκε να αγκαλιάσει τον Ντάνο
24/03/2017 - 09:40
Κοινωνία
Η έκθεση “Travelling Bricks Made of LEGO® Bricks” παρατείνεται μέχρι τις 2 Απριλίου
24/03/2017 - 09:26
Κόσμος
Πλημμύρες στο Πρού-Επιπλέουν οστά νεκρών
24/03/2017 - 09:14
Κοινωνία
Μπούκαραν σε εκκλησία και έκλεψαν το κουτί εισφορών
24/03/2017 - 08:55
Κόσμος
Σεισμός 4,4 βαθμών στην Αθήνα
24/03/2017 - 08:52
Κόσμος
Άνθρωποι κάτω από το αυτοκίνητο του μακελάρη
24/03/2017 - 08:47
04/01/2017 - 11:30
Μόλις 200 κομμάτια για την BMW M4 DTM Champion Edition
Motorsport
Εκκίνηση για την Κυπριακή ομάδα στο ράλι Dakar
F1
Νέοι ιδιοκτήτες, νέα εποχή
Τι Νέα;
Στα τρία εκατομμύρια η παραγωγή του MINI
Τι Νέα;
To SEAT ATECA κερδίζει το βραβείο «AUTOBEST 2017»
10:00  |  Ποδόσφαιρο - Διοργανώσεις
Επιστροφή…
09:45  |  Άλλες Σελίδες - Στήλες
Αρνασον
09:39  |  Ποδόσφαιρο - Ελλάδα - ΑΕΚ
«Σκούρα» τα πράγματα για Αραούχο
09:30  |  Ποδόσφαιρο - Κύπρος
Με 19 ομάδες από το εξωτερικό το Τουρνουά Αγίας Νάπας
09:15  |  Καλαθόσφαιρα - Διεθνή / Διοργανώσεις
Ολυμπιακός για την πρωτιά κόντρα στη Ρεάλ!
24/03/2017
«Εκεί θα τον έβαζα»
24/03/2017
Bianca Gascoigne
24/03/2017
Έκανε πάρτι η Σελεσάο (vid)
24/03/2017
Για κατάθεση ο Κλείτον
24/03/2017
Ακόμα πρώτος ο Ίσμα
Η Λεωφόρος Τσερίου ενώπιον Χάρη, Χάσικου και Δημητριάδη
24/03/2017 - 09:58
Όλοι χαμήλωσαν τα νοίκια εκτός από τον Χάσικο
23/03/2017 - 22:30
Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του Λονδίνου
24/03/2017 - 07:41
Εφτά ανήλικοι μετανάστες στην περιοχή Ακακίου
24/03/2017 - 08:58
Οι ΗΠΑ ψηφίζουν για το Μαυροβούνιο την ερχόμενη βδομάδα
24/03/2017 - 09:35
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κύπρος
Α Κατηγορία
Β Κατηγορία
Μικρές Κατηγορίες
Κύπελλο
Εθνική
Ακαδημίες
Γυναικείο
Διαιτησία
Φούτσαλ
Ελλάδα
Σούπερ Λιγκ
Εθνική
Αγγλία
Πρέμιερ Λιγκ
Ισπανία
Πριμέρα Ντιβιζιόν
Ιταλία
Σέριε Α
Γερμανία
Μπουντεσλίγκα
Υπόλοιπες Χώρες
Λατινική Αμερική
Ευρώπη
Άλλες
Διοργανώσεις
Champions League
Europa League
EURO 2016
Μουντιάλ 2018
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ
Κύπρος
Α Κατηγορία Ανδρών
Α Κατηγορία Γυναικών
Β Κατηγορία
Ερασιτεχνικό
Ακαδημίες
Εθνική
Ελλάδα
Α1
Εθνική
Διεθνή / Διοργανώσεις
NBA
ΕΥΡΩΠΗ
Eurobasket 2015
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
Κύπρος
Α Κατηγορία Ανδρών
Α Κατηγορία Γυναικών
Ακαδημίες
Beach Volley
Εθνική
Ελλάδα
Α1
Διεθνή / Διοργανώσεις
Ευρώπη
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Κύπρος
Αυτοκίνητο
Ιστιοπλοΐα
Μοτοσυκλέτα
Στίβος
Σκοποβολή
Τέννις
Χάντμπολ
Υπόλοιπα
Ελλάδα
Άλλα Σπορ
Διεθνή / Διοργανώσεις
Τένις
Στίβος
Ολυμπιακοί Αγώνες 2016
Bikes
Formula 1
Rally
Υπόλοιπα
ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Στήλες
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
HOT SPOT
GIRLS
Το κορίτσι της ημέρας
Υγεία και Άσκηση
Τεχνολογία
Λίγα και Σταράτα
Επισημάνσεις
Τι λες τώρα
Στοίχημα
Μπαλαγνωστήριο
Μεταξύ άλλων
De Ζαβού
Πίσω από τις κάμερες
Αλατοπίπερο
Άλλα Θέματα
Ανακοινώσεις
ΣΠΟΡ FM
ΣΠΟΡ FM
Πρόγραμμα
Ανακοινώσεις
24SPORTS TV
ABOUT 24SPORTS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στοιχηματικές εταιρείες με νόμιμη άδεια στην Κύπρο
NDD IDIKES EKDOSEIS 24sports
Δημοσιογραφική επιμέλεια
Τηλ. 25 342292, Fax: 25 762292
Email: info@24sports.com.cy
NDD IDIKES EKDOSEIS 24sports Μέλος του ομίλου Ειδικές Εκδόσεις
www.sppmedia.com
Διαφήμιση
Τηλ. 22 472472, Fax: 22 472550
Email: ad@24sports.com.cy Email: adstore@sppmedia.com
Copyright 2010 24sports
Όροι Χρήσης  |  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Design & Development by BDigital | Powered by WebStudio