Κωνσταντίνος Νικολάου
Όταν ένα φαινόμενο (θετικό ή αρνητικό) συμβεί για πρώτη φορά, τότε συνηθίζεται να λέγεται ότι μπορεί και να έτυχε… τη δεύτερη φορά κάποιοι θα πουν πως είναι σύμπτωση, ωστόσο όταν συμβαίνει κατ’ επανάληψη… σίγουρα δεν μπορεί να ισχύει κάτι από αυτά τα δύο.
Ο λόγος για τον τρόπο που διαχειρίζεται η ΑΕΛ τα παιχνίδια στα οποία καταφέρνει να προηγηθεί, καθώς ο αγώνας με τον Εθνικό ήταν η τέταρτη φορά (για το πρωτάθλημα), όπου η λεμεσιανή ομάδα, αφού πήρε κεφάλι στο σκορ, στη συνέχεια παραχώρησε αρκετό χώρο στον αντίπαλο.
Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα κόντρα στην Πάφο, όταν μετά το πρώτο γκολ του Τσέποβιτς, οι «γαλάζιοι» κέρδισαν μέτρα και «άγγιξαν» την ισοφάριση. Σε εκείνη την αναμέτρηση η ομάδα της Λεμεσού δεν πλήρωσε το γεγονός πως η διαχείριση της δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και απέναντι στον Ολυμπιακό.
Στον αγώνα του ΓΣΠ, οι «γαλαζοκίτρινοι» προηγήθηκαν με τον Μπρούνο Σάντος, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται το ότι ο αντίπαλος του κατέβασε ταχύτητα και εν τέλει να φέρνει το ματς στα ίσα.
Η τρίτη φορά σημειώθηκε στο ντέρμπι του Τσιρείου κόντρα στην Ανόρθωση, όπου η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ αρκετά νωρίς, δέχθηκε μετά από λίγο την ισοφάριση και παρά το γεγονός πως η αντίδραση της ήταν άμεση… δεν μπόρεσε στη συνέχεια να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και αν οι «κυανόλευκοι» ήταν πιο εύστοχοι, θα μπορούσαν να έφευγαν από τη Λεμεσό με βαθμολογικό όφελος.
Το καρέ συμπληρώθηκε στο Δασάκι, μιας και πάλι το συγκρότημα του Ντούσαν Κέρκεζ δεν κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα, με τον Εθνικό να ανατρέπει τα εις βάρος του δεδομένα και να παίρνει το βαθμό της ισοπαλίας.
Τέσσερις περιπτώσεις λοιπόν όπου η ΑΕΛ είχε το προβάδισμα και έδειξε να δυσκολεύεται να το κρατήσει, είτε την πλήρωσε στο τέλος είτε όχι… Σίγουρα χρόνος υπάρχει και τίποτα δεν χάθηκε από μια ισοπαλία, ωστόσο οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να βελτιωθούν άμεσα σε αυτό το κομμάτι πριν αυτό αποδειχθεί ο λόγος για να χαθούν κι άλλοι βαθμοί.