ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η... συμπεριφορά στον Bruno προκάλεσε οργή - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Η νέα ανακοίνωση από το Κόμμα για τα Ζώα

Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έδειχνε υπαλλήλους του Δήμου Αγίας Νάπας να «σέρνουν» με βίαιο τρόπο τον Bruno προκάλεσε σοκ (Δες ΕΔΩ)

Ο συγκεκριμένος σκύλος «σύχναζε» στο στρατόπεδο «ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ» στο Κάβο Γκρέκο και κρατούσε συντροφιά στους στρατιώτες.

Στο βίντεο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων φαίνεται ο υπάλληλος να πιάνει τον Bruno με τη μέθοδο του λάσου ενώ άλλοι υπάλληλοι ακούγονται να φωνάζουν ότι θα πάει για ευθανασία για να «μάθει» και να τιμωρηθεί. 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη η οποία ανέφερε «Η έρευνα θα προχωρήσει άμεσα και αναμένεται ότι εντός της επόμενης εβδομάδας η Αστυνομία θα καταχωρήσει την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου». (Δες ΕΔΩ)


Σπαράζει καρδιές βίντεο για τον Bruno - Τον θέλουν πίσω (vid & pics)


Το Κόμμα για τα Ζώα με νέα ανακοίνωσή του αναφέρει «ο σκύλος Μπρούνο επιτέλους υιοθετηθεί από ανάδοχή οικογένεια (και υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω που ήδη ζήτησαν), η οποία θα τον αγαπήσει και θα τον φροντίσει και όχι να αφήνεται στην κρίση του οποιουδήποτε με την οποία τελικά το ζώο θα γυρνάει εγκαταλελειμμένο μέσα στο κρύο και στην ζέστη».

 Αυτούσία η ανακοίνωση

«Είναι με μεγάλη έκπληξη που ακούσαμε τις δηλώσεις της Επιτρόπου Περιβάλλοντος σε σχέση με τη διαχείριση της υπόθεσης κακοποίησης του σκύλου Μπρούνο, ο οποίος συνελήφθηκε με βίαιο τρόπο από δημοτικούς λειτουργούς στην Αγία Νάπα. Η έκδηλη πρόθεση και εισήγηση της προς τον Υπουργό Άμυνας και αρχηγό της εθνικής φρουράς για επιστροφή του Μπρούνο στο στρατόπεδο, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως «φυσικό του χώρο», μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Δεν αμφισβητούμε τα κίνητρα και την βούληση της να βοηθήσει, ώστε το θέμα να καταλήξει αισίως. Εντούτοις, υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες που θα πρέπει να έχει κατά νου.

Κατ αρχήν η ΕΦ και το ίδιο το Υπουργείο έχει εκδώσει εδώ και καιρό εγκύκλιο με την οποία ξεκαθαρίζει ότι την ευθύνη των εγκαταλελειμμένων σκύλων ή και γάτων την έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων σκύλων ενημερώνονται οι αρμόδιες αυτές αρχές.

Τώρα τι εννοεί η κυρία Επίτροπος όσον αφορά την επιστροφή του σκύλου στον φυσικό του χώρο; Τον φυσικό χώρο ενός ζώου, τον κατανοούμε διαφορετικά καθώς τα ζώα ως κατοικίδια έχουν θέση σε ένα σπίτι, με γονείς και κηδεμόνες που θα το φροντίζουν θα έχει την θαλπωρή και την αγάπη ως μέλος της οικογένειας και κτηνιατρική φροντίδα. Διαχρονικά θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ευημερία, η προστασία και η καλή ευζωία του ζώου.


«Μεγάλο μερίδιο για τον Bruno φέρουν και οι στρατιώτες»


Το Υπουργείο Άμυνας δεν θα εμπλακεί εύκολα σε μια διαδικασία πιθανής εξαίρεσης από τον κανόνα που απαγορεύει την υιοθεσία από οποιονδήποτε μόνιμο αξιωματικό ή και στρατόπεδα της Ε.Φ. γιατί απλά ΔΕΝ θα διασφαλίζεται ούτε η μονιμότητα του αξιωματικού ούτε η μονιμότητα ή η προστασία και η ευζωία του ζώου. Μία τέτοια εξαίρεση θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και όλα τα στρατόπεδα θα ζητούν υιοθεσίες για τις οποίες στην τελική, κανένας δεν θα αναλαμβάνει την μόνιμη και διαχρονική ασφάλεια και ευημερία του ζώου.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου ζητά όπως ο σκύλος Μπρούνο επιτέλους υιοθετηθεί από ανάδοχή οικογένεια (και υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω που ήδη ζήτησαν), η οποία θα τον αγαπήσει και θα τον φροντίσει και όχι να αφήνεται στην κρίση του οποιουδήποτε με την οποία τελικά το ζώο θα γυρνάει εγκαταλελειμμένο μέσα στο κρύο και στην ζέστη.

Ζητούμε να προστατευθεί και με την απλή γλώσσα ΔΕΝ ζητούμε για τον Μπρουνο περιστασιακή η επιλεκτική αγάπη και συμπόνια αλλά μόνιμη και σίγουρη.

Καλούμε τον Υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό της Ε.Φ. και την Επίτροπο Περιβάλλοντος όπως λάβουν σοβαρά την εισήγηση και πρόταση μας η οποία εδράζεται στο δίκαιο και το δικαίωμα στην ζωή είτε του ζώου ή την ανθρώπων γιατί ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΖΩΑ, ΦΥΣΗ είναι ΜΙΑ υγεία και ΜΙΑ ευημερία.

Καθίσταται επείγουσα η διαχείριση της ευημερίας των ζώων μέσα από την ολιστική αντιμετώπιση αυτής και τόσων άλλων περιπτώσεων που αφορούν κακομεταχείριση ή παραμέληση ζώων, μέσα από τη δημιουργία ενός θεσμού.

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προχωρήσει, όπως είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν πρόθεση, για διορισμό Επιτρόπου Ευημερίας και Δικαιωμάτων των ζώων. Η προσέγγιση δεν πρέπει να είναι περιστασιακή, αφού τα γεγονότα υποδεικνύουν ότι θα πρέπει να υπάρχει μία συνολική διαχείριση και πολιτική από το κράτος».

Οι ποινές

Τον Νοέμβριο του 2020, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τροποποίηση του Νόμου «Περί Προστασίας και Ευημερίας των ζώων».

Βάσει του νέου Νόμου πλέον, αυξάνεται το πρόστιμο κακομεταχείρισης από 1,700 σε 10,000 ευρώ για πρώτη καταδίκη και σε 20,000 από 3,400 για μεταγενέστερες καταδίκες.

Σημειώνεται ότι ήδη η Αστυνομία διερευνά την πιο πάνω υπόθεση και λαμβάνει καταθέσεις από εμπλεκόμενα πρόσωπα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση