ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατεχόμενα: Αντιδράσεις και συλλήψεις για το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Oι ύποπτοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «κυκλοφορίας πλαστού επίσημου εγγράφου» και «πλαστογραφία»

ΚΥΠΕ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα κατεχόμενα η αποκάλυψη ότι κάποιοι πουλούσαν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, Adapass και πως επρόκειτο για κύκλωμα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες 2 άτομα, μια γυναίκα υπάλληλος στην εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα του Adapass και έναν άνδρα «αστυνομικό». Σήμερα έγινε γνωστό πως άλλα 3 άτομα συνελήφθησαν. Ένας εκ των τριών επικαλέστηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που τον υποχρέωσε να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο.

Και οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι με 15.000 ΤΛ (1.365 ευρώ περίπου) μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι χθες η «αστυνομία» είχε ανακοινώσει ότι αναζητούσε 9 άτομα.

Η διευθύντρια της εταιρείας που διαχειρίζεται το σύστημα του Adapass, Ντουϊγκού Έρογλου δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την «αστυνομία» για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η συλληφθείσα χθες υπάλληλος της εταιρείας εκπαίδευσης και συμβούλων Global Development ήταν η υπεύθυνη για την καταχώρηση των στοιχείων στο σύστημα τόσο για για τεστ PCR όσο και το AdaPass. Εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά σε μη εμβολιασμένους για το ποσό των 650 ΤΛ (60 ευρώ περίπου).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «κυκλοφορίας πλαστού επίσημου εγγράφου» και «πλαστογραφία», που θεωρείται σοβαρό αδίκημα και επισύρει βαριά τιμωρία.

«Πέρα από την διάπραξη αδικήματος, το θέμα του πλαστού AdaPass επηρεάζει αρνητικά την κοινότητά μας, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για να ισχύει το AdaPass και κατά τις διελεύσεις με τον νότο», σημειώνει η εφημερίδα Κίπρις, προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι γυρεύουν την ευκαιρία για να παρουσιάσουν αναξιόπιστο το σύστημα που υπάρχει στα κατεχόμενα.

Εξάλλου, η Αβρούπα χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «Σκάνδαλο AdaPass» και γράφει ότι η «αστυνομία» δεν φαίνεται πολύ πρόθυμη να διεξαγάγει έρευνα. «Συνέλαβε την εργαζόμενη στην εταιρεία, αλλά δεν άγγιξε τον ιδιοκτήτη και τον διευθυντή της εταιρείας», σημειώνει προσθέτοντας ότι οι πλαστογράφοι πούλησαν πλαστά πιστοποιητικά και κέρδισαν πολλά χρήματα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συλληφθείσα υπάλληλος είναι η Τζεμαλιγιέ Μουτλού και ότι διευθύντρια της Εταιρείας Εκπαίδευσης και Συμβούλων Global Development είναι η Ντουϊγκού Έρογλου - Πεχλιβάν, σύζυγος του δημοσιογράφου Αλιχάν Πεχλιβάν, προστατευόμενου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του «υπουργού υγείας», Ουνάλ Ουστέλ.

«Μήπως μόνη της έκανε αυτή την πλαστογραφία η συλληφθείσα εργαζόμενη στην εταιρεία Τζεμαλιγιέ Μουτλού; Μήπως υπέγραψε και πούλησε το AdaPass χωρίς την υπογραφή της διευθύντριας;» διερωτάται η εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης της Αβρούπα και ο αρχισυντάκτης της θεωρούνται υπεύθυνοι για όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται σε αυτήν και τους συλλαμβάνει αμέσως η «αστυνομία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ώρα που η Τζεμαλιγιέ Μουτλού οδηγείτο ενώπιον «δικαστηρίου», ο Αλιχάν Πεχλιβάν και η σύζυγός του κάθονταν στον κήπο του «υπουργείου υγείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση