ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κεντρικές Φυλακές: Οι έρευνες για κινητά και οι επιβεβαιώσεις

Γιατί αντέδρασε η Άννα Αριστοτέλους

24news team

Αναπάντητα ερωτήματα και προβληματισμός επικρατεί για το τι ακριβώς συμβαίνει εντός των χώρων των Κεντρικών Φυλακών σε σχέση με την χρήση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών ουσιών.

Ποινικοί ανακριτές, οι οποίοι διορίστηκαν από τον Αναπληρωτή Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Σάββα Αγγελίδη, καλούνται να ερευνήσουν την μεταφορά και χρήση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων εντός των Φυλακών.

«Με όρους εντολής να διεξαγάγουν ποινική ανάκριση, αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων υπό οποιουδήποτε προσώπου, σε σχέση με τη μεταφορά και χρήση κινητών τηλεφώνων εντός των Φυλακών και τη διάπραξη αδικημάτων μέσω αυτών, τη μεταφορά, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών και τη διάπραξη άλλων αδικημάτων εντός των Φυλακών», αναφέρει η ανακοίνωση της νομικής υπηρεσίας.

Το όλο θέμα πήρε διαστάσεις μετά το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ», το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες, οι οποίες, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, αποδεικνύουν πως εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, κατάδικοι κάνουν χρήση ναρκωτικών και κατέχουν κινητά τηλέφωνα.

Έντονη, ωστόσο, ήταν η αντίδραση των κρατουμένων οι οποίοι δια μέσου του Συνδέσμου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων έδωσαν επιστολή, υποστηρίζοντας πως οι προαναφερθείσες φωτογραφίες είναι προϊόν πλάνης και δεν αφορούν την φυλακή.

Η νέα έρευνα προκάλεσε την αντίδραση της Αριστοτέλους

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη σε βάρος του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος φέρεται να συνομιλούσε με βαρυποινίτη ζητώντας του βίντεο από την προσωπική ζωή της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.

Η νέα ποινική έρευνα προκάλεσε την αντίδραση της διεύθυνσης των φυλακών, αφού μέσω ανακοίνωσή της σημειώνει πως θα ήταν ορθότερο να γίνει μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ο διορισμός ποινικών ανακριτών για διερεύνηση ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων στις Φυλακές στη βάση των ισχυρισμών που προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα και την επιστολή της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με την οποία οι πελάτιδες μας είχαν συνάντηση προχθές, δυνατό να δημιουργήσει προβλήματα στη διερεύνηση, την επάρκεια και αντικειμενικότητα της υπό εξέλιξη έρευνας».

Εξάλλου οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου, μέσα από ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Οι πελάτιδες μας θεωρούν ότι έχει αρχίσει η αποδόμηση τους ως Διεύθυνσης των Φυλακών επειδή ‘’τόλμησαν’’ να υποβάλουν καταγγελία εναντίον ενός ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας κάτι το οποίο για λόγους αρχής δεν μπορούν να αποδεκτούν».

«Θεατής» η Αστυνομία

Το 24news επικοινώνησε με αρμόδιο λειτουργό της Αστυνομίας, ζητώντας να τοποθετηθεί για την εν λόγω υπόθεση.

Η απάντηση, ωστόσο, που πήραμε, ήταν πως από την στιγμή που υπάρχουν ποινικοί ανακριτές, οι Αρχές, δεν θα προβούν σε οποιαδήποτε τοποθέτηση ούτε θα εμπλακούν μέχρι και την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Ως εκ τούτου η Αστυνομία, περιμένει και αυτή με την σειρά της το πόρισμα των ερευνών.

Ο Μαμαλικόπουλος και ο εμπρησμός «επιβεβαιώνουν» την ύπαρξη κινητών

Ο ισοβίτης, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ακόμη 40 έτη για δύο απόπειρες φόνου αλλά και ο εμπρησμός σε δωμάτιο φύλαξης τεκμηρίων στο Δικαστήριο Λεμεσού το καλοκαίρι του 2021 επιβεβαιώνουν πως γίνεται χρήση κινητού τηλεφώνου από κατάδικους των Κεντρικών Φυλακών.

Παρατεθούμε αυτούσια την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για την υπόθεση του Μαμαλικόπουλου.

«Σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος, ενώ εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης για τον φόνο πέντε προσώπων στην Αγία Νάπα, επικοινωνούσε μέσω κινητού τηλεφώνου που είχε στην κατοχή του στις Κεντρικές Φυλακές με τον εκτελεστή-συνεργάτη του ο οποίος βρισκόταν εκτός Κεντρικών Φυλακών, με σκοπό να φονεύσει συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε σχέση με το επεισόδιο που έλαβε χώρα σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα, κατά το οποίο τραυματίστηκαν τέσσερις θαμώνες, στη δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι ο εκτελεστής, κατά τον χρόνο διάπραξης του αδικήματος, λάμβανε οδηγίες από τον κατηγορούμενο μέσω κινητού τηλεφώνου. Παρόλο δε που ο εκτελεστής είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο μέσω κινητού τηλεφώνου ότι το υποψήφιο θύμα δεν βρισκόταν στον χώρο, αυτός, με επιμονή, έδωσε οδηγίες στον εκτελεστή να πυροβολήσει, αδιαφορώντας για τη ζωή των ανθρώπων που κάθονταν στον χώρο ή πόσοι και ποιοι θα πλήττονταν από τις σφαίρες».

Όσον αφορά τον εμπρησμό του δικαστηρίου στη Λεμεσό το Ανώτατο στην απόφασή του είχε αναφέρει: 

«Η μαρτυρία στη βάση της οποίας εκδόθηκε το ένταλμα ήταν ότι ο αιτητής, το όνομα του οποίου παρουσιάζεται στον τίτλο της αίτησης, στη συνέχεια ο αιτητής 1, που κρατείτο ως υπόδικος στην πτέρυγα 5Α, με κινητό τηλέφωνο που κατείχε, είχε την 21.7.2021 βιντεοκλήση με άλλα πρόσωπα τα οποία είχαν διαρρήξει και εισέλθει κατά τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και βλέποντας ζωντανά βίντεο από το εσωτερικό του δωματίου κράτησης τεκμηρίων των υποθέσεων του Κακουργιοδικείου που του επεδείκνυαν, τους έδινε οδηγίες ώστε να πάρουν τεκμήρια που αφορούσαν την υπόθεση που συνεχιζόταν εναντίον του στο Κακουργιοδικείο».

Οι δύο πιο πάνω υποθέσεις, επιβεβαιώνουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο την ύπαρξη και χρήση κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές. Το παράδοξο της όλης ιστορίας, είναι πως όχι μόνο γίνεται χρήση κινητών τηλεφώνων από φυλακισμένους αλλά μέσω αυτών δίνονται οδηγίες για εκτέλεση εγκλημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση