ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μασιάς - Κωνσταντίνου: Η «αδύναμη» μαρτυρία και η... πόρτα του Δικαστηρίου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Παρουσιάστηκαν εκ νέου την Πέμπτη (20/2) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οι Δημήτρης Μασιάς και Ανδρέας Κωνσταντίνου, με την Κατηγορούσα Αρχή να καταχωρεί άμεση υπόθεση εναντίον τους. Οι δύο ύποπτοι, παραπέμφθηκαν σε απευθείας δική στις 17 Μαρτίου 2020, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείο Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι, μετά την παραπομπή των δύο υπόπτων σε απευθείας δίκη, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, στηρίζοντας το αίτημα σε τρεις λόγους. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην σοβαρότητα των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι, στην πιθανότητα καταδίκης τους, ενώ υποστήριξε ότι ορατό είναι και το ενδεχόμενο φυγοδικίας τους.

Η «αδύναμη μαρτυρία»

Στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, έφεραν ένσταση οι δικηγόροι των υπόπτων. Ο Δημήτρης Μασιάς εκπροσωπείτο από τον δικηγόρο Κρις Τριανταφυλλίδη και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου από τον Άντρο Πελεκάνο.

Στις αγορεύσεις τους οι δύο δικηγόροι, στάθηκαν κυρίως στους ισχυρούς δεσμούς που έχουν οι πελάτες τους με την Κύπρο, αναφέροντας ότι δεν τίθεται θέμα φυγοδικίας τους και στην «αδύναμη μαρτυρία» όπως την χαρακτήρισαν, που κατατέθηκε ενώπιον δικαστηρίου. Κοινό σημείο, μάλιστα, των αγορεύσεων ήταν ο ισχυρισμός ότι υπάρχει εύλογη προσδοκία αθώωσης των δύο υπόπτων, βάσει του μαρτυρικού υλικού, γι’ αυτό θέλουν να δικαστούν ώστε να «καθαρίσει το όνομά τους».

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, μετά και τις αγορεύσεις των δικηγόρων του προέδρου της Αγίας Νάπας, Δημήτρη Μασιά και του διαιτητή, Ανδρέα Κωνσταντίνου φαίνεται να μην πείστηκε για τους λόγους κράτησης των δύο υπόπτων και απέρριψε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, διατάσσοντας όπως αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την έναρξη και ολοκλήρωση της δίκης.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Οι περιοριστικοί όροι που διέταξε το δικαστήριο ήταν η παράδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων των δύο υπόπτων και η τοποθέτηση των ονομάτων τους στο stop-list ώστε να μην μπορούν να διαφύγουν από το νησί, η παρουσίασή τους τρεις φορές την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό και η καταβολή εγγύησης ύψους 50 χιλιάδων σε μετρητά ή 75 χιλιάδων ευρώ σε μορφή αξιογράφων, έκαστος.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Οι δύο ύποπτοι, συνελήφθησαν στις 11 Φεβρουαρίου και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου για διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησής τους, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Κατά την διάρκεια της κράτησής τους, οι δύο άνδρες ανακρίθηκαν χωρίς ωστόσο να αναφέρουν οτιδήποτε στην κατάθεσή τους, ασκώντας το δικαίωμα της σιωπής.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Μασιάς και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ανακρίθηκαν και την Τετάρτη (18/2) μια μέρα δηλαδή πριν εκπνεύσει το διάταγμα προσωποκράτησής τους και οδηγηθούν ξανά ενώπιον δικαστηρίου, κρατώντας την ίδια στάση.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην διαιτητής και νυν πρόεδρος της Αγίας Νάπας και μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Δημήτρης Μασιάς και ο μέχρι πρότινος (σ.σ. διαγράφηκε από τα μητρώα της ΚΟΠ) διαιτητής, Ανδρέας Κωνσταντίνου συνελήφθησαν για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Αγώνων και του Νόμου περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Η σύλληψή των δύο ανδρών, προέκυψε έπειτα από καταγγελίες του προέδρου και ποδοσφαιριστών της ποδοσφαιρικής ομάδας Οθέλλος Αθηαίνου, μετά την διεξαγωγή αγώνα μεταξύ της ομάδας τους και της Αγίας Νάπας, στην οποία πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Μασιάς. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ανδρέας Κωνσταντίνου και η ομάδα της Αγίας Νάπας, κέρδισε με το σκορ 1-0 το οποίο διαμορφώθηκε με πέναλτι που υποδείχθηκε στο τελευταίο λεπτό και το οποίο αμφισβητείται από την ομάδα της Αθηαίνου. Ο Οθέλλος εξέφρασε σφοδρά παράπονα για την διαιτησία του αγώνα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, ο Δημήτρης Μασιάς προσπάθησε να δωροδοκήσει τον πρόεδρου του Οθέλλου Αθηαίνου με 10 χιλιάδες ευρώ, ώστε να κερδίσει τον αγώνα η ομάδα της Αγίας Νάπας, ενώ σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες φέρεται να «ενόχλησε» και ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας για να βοηθήσουν να ευνοηθεί η ομάδα της Επαρχίας Αμμοχώστου. Επίσης, μαρτυρία που δόθηκε στην Αστυνομία, ισχυρίζεται ότι ο Δημήτρης Μασιάς, ανέφερε σε παράγοντες του Οθέλλου ότι, επικοινώνησε με τον διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου πριν τον αγώνα.

Άλλη μαρτυρία αναφέρει ότι, γύρω στο 70ο λεπτό του αγώνα, ο επιπρόσθετος παρατηρητής διαιτησίας, έφυγε από το γήπεδο και από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο διαιτητής του αγώνα, Ανδρέας Κωνσταντίνου, ήταν πολύ προκλητικός εναντίον της ομάδας του Οθέλλου Αθηαίνου και έδωσε την εντύπωση ότι προσπαθούσε να βοηθήσει την ομάδα της Αγίας Νάπας, να κερδίσει το παιχνίδι.
Θυμίζουμε ότι στον εν λόγω αγώνα, ο διαιτητής έδωσε 3 κόκκινες κάρτες σε ποδοσφαιριστές της ομάδας του Οθέλλου Αθηαίνου (εκ των οποίων οι δύο κόκκινες κάρτες ήταν στον 1ο τερματοφύλακα και στον 2ο τερματοφύλακα που μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή μετά την αποβολή του 1ου τερματοφύλακα).

Επίσης πρόσθεσε στην κανονική διάρκεια του αγώνα οκτώ περίπου λεπτά ως καθυστερήσεις, καταλογίζοντας πέναλτι (στο οποίο ήταν και η αποβολή του 2ου τερματοφύλακα), με το οποίο σκόραρε η ομάδα της Αγίας Νάπας και κέρδισε τον αγώνα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X