ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον αυνανισμό

Μπορεί να βλάψει ή να ωφελήσει την υγεία;

Τι λένε άντρες και γυναίκες για τον αυνανισμό;

"Είμαι 36 ετών και αυνανίζομαι μέρα παρά μέρα. Δεν θέλω να το κάνω, αλλά νιώθω ότι δεν μπορώ να το αποφύγω. Παντρεύομαι τον άλλο μήνα και φοβάμαι ότι δεν θα είμαι σε θέση να ικανοποιήσω σεξουαλικά τη γυναίκα μου. Οι φίλοι μου λένε ότι ο αυνανισμός μας κάνει αδύναμους και αποτρέπει την καλή στύση. Τι να κάνω;"

"Είμαστε παντρεμένοι 8 χρόνια, με 2 παιδάκια 5 και 3 ετών. Ανακάλυψα ότι ο σύζυγός μου αυνανίζεται μέσα από το διαδίκτυο και αποφεύγει την σεξουαλική επαφή μαζί μου. Κάνουμε σεξ 1 φορά περίπου το μήνα και αυτό αφού εγώ θα του το θίξω και πάλι. Να του μιλήσω; Να του πω ότι ξέρω ότι αυνανίζεται με πορνό; Μήπως είναι εθισμένος στο πορνό;"

"Είμαι ένα αγόρι 15 χρονών. Κάθε φορά που οι γονείς μου δεν είναι στο σπίτι, βλέπω πορνογραφικό υλικό και αυνανίζομαι. Έχω αρχίσει και αισθάνομαι πολύ αδύναμος όλη την ώρα, δεν μπορώ να διαβάσω τα μαθήματά μου. Διάβασα κάπου ότι πιο παλιά οι άνθρωποι πίστευαν ότι μπορεί και να τυφλωθείς ή και να τρελαθείς. Φαντάζομαι ότι δεν ισχύουν αυτά, μπορώ όμως να πάθω κάτι από τον αυνανισμό;"

"Είμαι μαζί με τον σύντροφό μου 12 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι βαριέμαι το σεξ μαζί του και προτιμώ να αυνανίζομαι. Καταλαβαίνω ότι δεν βοηθάω τη σχέση μου αλλά τι να κάνω;"

Όλες οι παραπάνω είναι μερικές από τις ερωτήσεις που δεχόμαστε στο χώρο μας πολύ συχνά. Έχουν σχέση με τον αυνανισμό, ένα θέμα που ακόμα και σήμερα δεν κοινοποιείται ή δεν συζητιέται ακόμα και με τους πιο στενούς μας φίλους, καθώς είναι μια ιδιωτική σεξουαλική συμπεριφορά. Παρόλα αυτά, είναι όμως ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Μπορεί ο αυνανισμός να προκαλέσει βλάβες στην υγεία μας; Μπορεί να βοηθήσει την υγεία μας;

Ο αυνανισμός μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μια μελέτη του Harvard Medical School, κυρίως όταν είστε πάνω από 50 ετών. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία, επιβεβαιώνοντας τη σύνδεση της τακτικής εκσπερμάτισης με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 30.000 άνδρες για σχεδόν 20 χρόνια για να καταλήξουν στα αποτελέσματά τους. Από αυτούς, οι 1.041 ανέπτυξαν καρκίνο του προστάτη με συχνότητα εκσπερμάτισης 4 έως 7 φορές το μήνα. Από τους άνδρες που είχαν εκσπερμάτιση πάνω από 21 φορές το μήνα ή και περισσότερες, μόνο οι 290 ανέπτυξαν καρκίνο του προστάτη.

1. Ανανεώνει το σπέρμα
Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι η εκσπερμάτιση βοηθά στον αριθμό των σπερματοζωαρίων και στην κινητικότητα, που είναι φυσικά καλό για τη γονιμότητα.

2. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αϋπνίας
Καθώς βοηθά στην αγχόλυση και στην εκτόνωση της συναισθηματικής φόρτισης, πραγματικά βοηθάει τους ανθρώπους να κοιμούνται πιο καλά.

3. Αποτρέπει τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ)
Η μόνη θετική πτυχή όπου ο αυνανισμός υπερέχει της σεξουαλικής πράξης είναι η μηδενική πιθανότητα μετάδοσης ενός ΣΜΝ. Βέβαια, αν και στο σεξ πάρουμε μέτρα προφύλαξης και εκεί οι πιθανότητες ελαχιστοποιούνται.

4. Μειώνει το στρες
Εκκρίνονται ορμόνες όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη, που βοηθούν στη συναισθηματική εκτόνωση της φόρτισης και σε χαμηλότερα επίπεδα στρες. Μάλιστα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology, έδειξε ότι μέσω του αυνανισμού ανακουφίζονται πολλοί άνδρες από το στρες της δουλειάς.

5. Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι
Ο αυνανισμός - κυρίως για τους εφήβους - λειτουργεί εκπαιδευτικά, καθώς βοηθά να μάθουν το σώμα τους και τους προετοιμάζει για την αυριανή σεξουαλική τους λειτουργία και το σεξουαλικό τους άνοιγμα.
Καλύτερη σεξουαλική ζωή: Ο αυνανισμός μπορεί να συμβάλλει στο να κάνει το ζευγάρι καλύτερο σεξ, εφόσον άνδρες και γυναίκες μπορούν να μάθουν το σώμα τους καλύτερα, τι τους αρέσει και τι τους ικανοποιεί περισσότερο στο σεξ και να το ζητήσουν από τον/τη σύντροφό τους.

6. Σεξουαλική εξοικείωση
Και τα δύο φύλα μπορούν να εξοικειωθούν φαντασιωσικά μέσα από τον αυνανισμό καθώς μπορούν να "εξερευνήσουν" μέσω της φαντασίας τους νέες στάσεις, νέα μέρη…

7. Θεραπευτικός αυνανισμός
Ναι, ο αυνανισμός χρησιμοποιείται και θεραπευτικά σε διαταραχές του πόνου για παράδειγμα στη γυναίκα (κολεόσπασμος, δυσπαρευνία) αλλά και στη θεραπεία διαταραχών της εκσπερμάτισης (πρόωρης, ανεσταλμένης ή καθυστερημένης).
Τραυματισμοί του πέους, μπορούν να συμβούν όταν ο αυνανισμός γίνεται με σκληρό τρόπο. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, καθώς ο αυνανισμός όταν κάποιος αυνανίζεται συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να τραυματίσει τα γεννητικά του όργανα.

8. Γάμος και αυνανισμός
Το 70% των παντρεμένων ανθρώπων παραδέχεται ότι αυνανίζεται.
Ο αυνανισμός βλάπτει τη σχέση του ζευγαριού: Είναι γεγονός πως όταν ο αυνανισμός μπει στηζ ζωή των δύο συντρόφων και υπάρχει πλέον στη ζωή τους, όχι ως ένα σεξουαλικό παιγνίδι που κάνουν από κοινού, αλλά ως μοναχική απόλαυση, η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού αρχίζει και φθίνει. Αποτέλεσμα, η ύπαρξη προβλημάτων και στη σχέση καθώς τα δύο μέλη της σχέσης αρχίζουν και αποφεύγουν ο ένας τον άλλον…

9. Θάνατος και αυνανισμός:

Κάθε χρόνο, πεθαίνουν από αυτοερωτική ασφυξία 500 με 1.000 άνθρωποι, μόνο στις ΗΠΑ.Σύμφωνα με την Planned Parenthood, ο αυνανισμός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ανακούφισης από τις κράμπες κατά την έμμηνο ρύση και τη μυϊκή ένταση.

10. Γυναικείος οργασμός και αυνανισμός
Το 46% των γυναικών αναφέρει ότι έχει έναν οργασμό μέσα στα πρώτα τρία λεπτά αυνανισμού.

11. Πορνό και αυνανισμός
Σύμφωνα με μια έρευνα από το Kinsey Institute, το 38% των ανθρώπων ισχυρίζεται ότι αυνανίζεται παρακολουθώντας πορνό απλά ως απόσπαση της προσοχής, και 43% επειδή μπορεί να φαντασιώνει καταστάσεις που δεν θα ήθελε να πραγματοποιήσει στην πραγματική ζωή.

Πηγή: must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X