Μια 18χρονη κοπέλα από την Ουκρανία χρησιμοποίησε ρωσική εφαρμογή γνωριμιών και φλέρταρε διαδικτυακά με Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του μετώπου, ώστε να αποσπάσει πληροφορίες.
Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η γυναίκα με το ψευδώνυμο «Λίζα» εμπνεύστηκε από μια αντίστοιχη ενέργεια μιας χρήστριας του TikTok και θέλησε να πάρει εκδίκηση για την εισβολή στη χώρα της και το γεγονός ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτιi της στην Χερσώνα, λόγω του πολέμου.
Η 18χρονη, γράφει το σχετικό δημοσίευμα, δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ σε μια εφαρμογή γνωριμιών λέγοντας ότι ήταν νεαρή Ρωσίδα που της άρεσαν οι στρατιώτες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκίνησε να έχει επαφές με στρατιώτες που τις έστελναν ερωτικά μηνύματα, βίντεο και φωνητικά μηνύματα.
Ο 24χρονος Ίλγκις Χαφίζοφ από τη δυτική Ρωσία, ο οποίος βρέθηκε στο μέτωπο για να μαζέψει χρήματα προκειμένου να παντρευτεί, στη συνέχεια χώρισε με την αρραβωνιαστικιά του και αποφάσισε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. «Κάνω οικονομία για μια BMW», της έγραφε με καμάρι.
Εδωσε πληροφορίες σε δημοσιογράφους
Η «Λίζα» έδωσε τις πληροφορίες της σε ερευνητές δημοσιογράφους μέσω της ιστοσελίδας «Slidstvo.info», οι οποίοι χρησιμοποίησαν δεδομένα στο Διαδίκτυο για να εντοπίσουν τις τοποθεσίες των ανυποψίαστων Ρώσων.
«Όλοι οι εγκληματίες πέρασαν τα σύνορα μιας άλλης χώρας κραδαίνοντας όπλα», υποστηρίζει η Λίζα. «Ήρθαν για να κλέψουν, να σκοτώσουν», προσθέτει.
Ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων, απελπισμένος να την εντυπωσιάσει, της έστειλε ακόμη και βίντεο από ρωσικά αεροσκάφη καθώς ξεκινούσαν από ένα αεροδρόμιο, εξηγώντας ότι πήγαιναν να «ρίξουν τους πυραύλους» και «να σκοτώσουν τους khokhols (ρωσική αργκό) Ουκρανούς».
Ο 19χρονος Νικολάι Ιζμαΐλοφ τράβηξε φωτογραφίες ποζάροντας με φόντο ελικόπτερα, σταθμευμένα στην κατεχόμενη Χερσώνα προτού αρχίσει να βομβαρδίζει την Οδησσό και το Χάρκοβο.
«Με εκνευρίζει πολύ όταν μου λένε ότι τα πάνε καλά», παραδέχεται η Λίζα. «Φύγαμε από το πατρικό μας πριν από ένα μήνα και δεν μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί τώρα, αν και τώρα όλα είναι καλά. Οι πολίτες είναι χαρούμενοι σαν να μην συμβαίνει τίποτα κακό», υποστηρίζει η Ουκρανή Μάτα Χάρα του διαδικτύου.
ΠΗΓΗ: In.gr