ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Πάτωσε ο ζωγράφος-καθηγητής Γαβριήλ με τους αμφιλεγόμενους πίνακες

Ήθελε Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ δεν εξελέγη ούτε μέλος ΚΔΣ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

steliosx62@yahoo.com

• Οι καφενόβιοι των σόσιαλ μίντια (σύγχρονα καφενεία είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και το κλάμα του Γαβριήλ περί καταδίωξης του, συμπαρέσυραν αρκετούς επιφανείς και λοιπούς ανθρώπους των γραμμάτων (καλημέρα σας καθηγητή ΧΑΡΙΔΗΜΕ ΤΣΟΥΚΚΑ) να εμπλακούν σε μια δημόσια συζήτηση περί ελευθερίας έκφρασης και λοιπών τέτοιων προσεγγίσεων, για να υπερασπιστούν τον καθηγητή- ζωγράφο που παρουσίασε διάφορα ακατονόμαστα έργα. Μαζί τους έδραξαν την ευκαιρία και κόμματα, όπως το ΑΚΕΛ , να κατηγορήσουν διάφορους- Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, για μπούλινγκ σε βάρος του ζωγράφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ.

• Όπως και τόσα άλλα, η συζήτηση και η εκτόνωση των πάντων, ολοκληρώθηκε σε λίγες μέρες και το θέμα ξεχάστηκε, καταχωνιάστηκε και αυτό στο χρονοντούλαπο των οδυνηρών περιπετειών του Ελληνισμού, που κάποιοι τύποι για να έχουν λίγα λεπτά διασημότητας, προκαλούν τον διχασμό και διλήμματα στην κοινωνία.


• Εμείς όμως, δεν ξεχάσαμε και θα σας μεταφέρουμε τις παρενέργειες της όλης ιστορίας και πως οι δικοί του σύντροφοι, οι προοδευτικοί καθηγητές που ανήκουν στο ΑΚΕΛ, τοποθετήθηκαν επί της κάλπης παρακαλώ, για τα πεπραγμένα του Γιώρκατσου του ζωγράφου. Την περίοδο που ξεσηκώθηκε η θύελλα και ήθελε να παρουσιάσει τα έργα του δημόσια ο κ. Γαβριήλ, συνέπιπτε ( χμ) προεκλογική περίοδος για ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Οργάνωσης Ελλήνων (πώς και σ΄ αρέσει αυτό Γιώρκατσε;;;) Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ). Προφανώς, προσδοκούσε ελέω και της δημοσιότητας γύρω από την δράση του, να πάρει αρκετούς ψήφους και να εκλεγεί στα σώματα της ΟΕΛΜΕΚ. Γιατί όχι και Πρόεδρος δηλαδή…Με τέτοια προεκλογική εκστρατεία θα είχε στο τσεπάκι- καλύτερα στην παλέτα του- την εκλογή.

• Ωστόσο, στην κάλπη οι σύντροφοι του της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ( καθηγητική οργάνωση του ΑΚΕΛ) τον ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ. Δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε καν μέλος στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και πήρε μόνο 81 ψήφους παίρνοντας της έκτη θέση στην κατάταξη, ενώ ο πρώτος που ήταν ο πρώην Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ΓΙΑΝΝΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ , συγκροτημένος - χαμηλών τόνων- συναινετικός καθηγητής ψηφίστηκε από 225 καθηγητές. Ακολούθησαν και άλλοι σύντροφοι του της Προοδευτικής που δεν έκαναν προεκλογικό και δεν βασάνισαν την κοινή γνώμη , αλλά φαίνεται ότι είχαν μεγαλύτερο έρεισμα στους μορφωμένους- προοδευτικούς-καλλιεργημένους καθηγητές, που φυσικά έχουν γνώμη και άποψη και γνώριζαν καλά τον ζωγράφο.

• Όπερ μεθερμηνευόμενο ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Προσέξτε, δεν τον αποδοκίμασαν οποιοιδήποτε άνθρωποι επί της κάλπης. Μιλάμε για μορφωμένους αριστερούς ανθρώπους με ευαισθησίες και λοιπές αναζητήσεις.


• Το δίδαγμα της όλης ιστορίας , γιατί πλέον ο Γαβριήλ μπήκε στο χρονοντούλαπο, είναι ότι υπάρχει διάσταση των κομμάτων ακόμη και με τους δικούς τους ανθρώπους. Στην προκειμένη το ΑΚΕΛ που έταξε στόχο ζωής την υπεράσπιση του Γαβριήλ, δεν αφουγκράστηκε τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ των ίδιων των συντρόφων- δικών του ανθρώπων. Τέτοια κάνετε και πατώνετε. Χαστούκι ολκής ήταν αυτό, αλλά κάνετε ότι δε το δεχθήκατε…

• Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι η κοινωνία πλέον- όσοι δηλαδή σκέφτονται- δεν επηρεάζεται και τόσο πολύ από τις κραυγές των καφενόβιων στα σόσιαλ μίντια. Έχει κρίση και αντιλαμβάνεται ότι οι ΜΟΝΙΜΟΙ θαμώνες των εν λόγω καφενείων είναι τύποι αθκιασεροί, που κατηγορούν τους πάντες, χωρίς τεκμηρίωση πιστεύοντας ότι θα τους δώσουν σημασία πολίτες και κόμματα. Την κατάληξη του Γιώρκατσου που εξαφανίστηκε από την δημόσια σφαίρα και συνεχίζει από την θέση του Διευθυντή στο Ακάκι θα έχουν αρκετοί απ’ αυτούς.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Μην παραβλέπουμε και τη ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ που επενέργησε στην προκειμένη με συνοπτικές διαδικασίες, και ο Γαβριήλ αν και ήθελε να γίνει Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, δεν εξελέγη ούτε καν μέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση