Πιστολέρο
* Αποτυπώνει το Κυπριακό γίγνεσθαι και την πολιτική – κοινωνική πραγματικότητα στην πατρίδα μας. Το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου, ξεκάθαρα καταδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας ενός σαθρού κράτους, όπου οι πάντες θέλουν να πάρουν το δικό τους μερίδιο έστω και αν οδηγηθεί η χώρα τους στο βάραθρο και την ανυποληψία. Η πρακτική των πολιτογραφήσεων ή επονομαζόμενων χρυσών διαβατηρίων, που θεσπίστηκε για να υποβοηθήσει το κράτος να ελκύσει επενδυτές, μετατράπηκε σε βιομηχανία από την οποία επωφελήθηκαν όσοι ανήκουν στο λεγόμενο σύστημα αρκετών εκατομμυρίων και η οικονομία έμμεσα κάποιων…
• Η παράφραση της ατάκας του πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ Θεόδωρου Πάγκαλου οριοθετεί τα συμβάντα με τις πολιτογραφήσεις. Μαζί τα έφαγαν. Μπροστάρηδες όπως σε όλες τις εκφάνσεις της παρανομίας, τα κόμματα και οι πολιτικοί που και σ΄αυτό το πόρισμα αποδεικνύεται ότι έχουν σαν μοναδική τους έγνοια να επωφεληθούν οι ίδιοι, αντί η χώρα που τους ανέδειξε σε πολιτειακά αξιώματα και τους έδωσε χρήμα και δόξα, ενώ ορισμένοι εξ αυτών θα έπρεπε να ασχολούνται με το ευγενές επάγγελμα του οδοκαθαριστή.
• Δίπλα τους και οι συνήθεις ύποπτοι που διαφεντεύουν αρκετές πηγές χρήματος και είναι οι δικηγόροι και λογιστές- ελεγκτές που αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι του πάζλ, σ’ αυτή την συνωμοσία που ονομάζεται βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων. Μαζί τους και αρκετά όρνεα που εμφανίζονται μόλις μυριστούν ψοφίμι για να φάνε. Οι επονομαζόμενοι στο πόρισμα Νικολάτου και μεσολαβητές.
• Προφανώς και σε ευνομούμενες χώρες με τέτοιου είδους πόρισμα αρκετοί θα παραιτούνταν από ευθιξία και άλλοι θα πήγαιναν τουλάχιστο στο σπίτι τους παρά να το παίζουν αυτόκλητοι σωτήρες. Όμως οι Ευρωττοπουζοκυπραίοι έγιναν σκληρόπετσοι και ανέχονται τα πάντα, ακόμη και να τους κλέβουν την ζωή και την ύπαρξη τους.
• Όπως το χαρακτήρισε κορυφαίος πράκτορας της ΞΥΠ, το πόρισμα μπορεί να χαρακτηρισθεί και δημοσιογραφικό έπος γιατί σε κάθε παράγραφο μπορεί να αναδεικνύεται και ατασθαλία – παρατυπία και παρασπονδία, που μεταφράζεται σε ρεπορτάζ που συγκεντρώνει τις επιθυμίες της κοινωνίας για γνώση επί του συγκεκριμένου.
• Αναδεικνύουμε μια πτυχή του πορίσματος που περιγράφεται στην σελίδα 255. Συγκεκριμένα ο διαπρύσιος κήρυκας ανάδειξης και δημοσιοποίησης του πορίσματος – μάλιστα πρωτοστάτησε και στην ψήφιση σχεδίου απόφασης από την Βουλή- Πρίγκιπας Νικόλας, καταγράφεται στο πόρισμα ως ένας εκ των δικηγόρων που υπέβαλαν αιτήσεις για σωρεία πολιτογραφήσεων μέσω των δικηγορικών τους γραφείων. Στο πόρισμα καταγράφεται συγκεκριμένα, ότι εγείρεται θέμα ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ για τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και τον βουλευτή του κόμματος του Πανίκο Λεωνίδου, τον βουλευτή του ΔΗΣΥ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, για την δράση τους ως δικηγόροι στο θέμα των πολιτογραφήσεων. Ακόμη εγείρεται και θέμα για τον τέως βουλευτή του ΑΚΕΛ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΤΖΙΟΒΑΝΗ ως επιχειρηματία ανάπτυξης γης καθώς και τον τέως Πρόεδρο της Βουλής ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΟΥΡΗ. Για όλους αυτούς τους πολιτικούς εγείρεται θέμα ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων αφού συμμετείχαν στο Κοινοβούλιο στην τροποποίηση σχετικών άρθρων του νόμου περί Αρχείου Πληθυσμού που αναφέρεται στις πολιτογραφήσεις. Όπως λένε και στο χωριό μου «εκείνοι παπάδες – εκείνοι τατάδες».
• Ακόμη στο πόρισμα καταγράφονται και περιπτώσεις όπου οι αιτητές για πολιτογράφηση ήταν στην φυλακή και ενώ την ίδια ώρα δινόταν διαβατήριο στην γυναίκα τους και μετέπειτα όταν αποφυλακίστηκε και στον παράνομο σύζυγο. Σε άλλη περίπτωση έπαιρναν τηλέφωνα από το γραφείο του τέως Πρόεδρου της Βουλής Δ. Συλλούρη, για να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ενώ αλλού οι υπηρεσιακές πληροφορίες για τον αιτούντα ήταν σε μια λευκή κόλλα .
• Άλλοι διακινούσαν τεράστια ποσά για τις πολιτογραφήσεις που «μύριζαν» και παρέπεμπαν σε βρόμικο χρήμα, ορισμένοι πλήρωναν με πιστωτικές κάρτες χωρίς έλεγχο προέλευσης των χρημάτων και η παραχώρηση διαβατηρίου σε πολιτικό του εξωτερικού όταν το διαδίκτυο έβριθε από αρνητικά σχόλια. Οι γνωστές και καταγραμμένες ιστορίες του Αρχιεπισκόπου με τον Μαλαισιανό επενδυτή που έκανε δώρα σε όλους και προφανώς αρκετοί Υπουργοί και υπηρεσιακοί που λειτουργούσαν καθ’ υπέρβαση εξουσίας. Για όλα όμως ήξερε και η Βουλή που ενημερωνόταν ανελλιπώς.
• Το ογκώδες ενδιάμεσο πόρισμα 552 σελίδων έχει αρκετά ευτράπελα που επεξεργάζονται οι πράκτορες της ΞΥΠ και προσεχώς θα τα παρουσιάσουμε. Το κυριότερο όμως στοιχείο είναι ότι το ΣΥΣΤΗΜΑ στο Κυπριστάν που διαφεντεύει τις ζωές μας είναι ορατό και ξεκάθαρο και καλά είναι στις συζητήσεις σε καφενέδες- κομμωτήρια και λοιπούς χώρους να μην παρουσιάζονται όπως βολεύει τον καθένα.
• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Για χρόνια εμείς το σύστημα το χαρακτηρίζουμε ως δικτατορία που κυριαρχεί σε μια κατ’ επίφαση και κατ’ όνομα Δημοκρατία και αποτελείται από 3 πυλώνες . Τα κόμματα ο 1ος - οι τράπεζες με δικηγόρους λογιστές ο 2ος και καμιά 10αριά οικογένειες που ελέγχουν το χρήμα. Και φυσικά όπου γάμος και χαρά και ΟΡΙΣΜΕΝΑ εκ των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης ( ναι αυτός είναι ο σωστός όρος στην προκειμένη) που τους συνεπικουρούν και τους προωθούν. Ενίοτε και τους καλύπτουν. Α και να ξέρετε ότι δεν αφήνουν να τιμωρηθεί κανείς από το σύστημα. Ορισμένοι θυσιάζονται για εξευμενιστεί το πλήθος.
• ΥΓ: Το γλαφυρό απολυτίκιο της Αγίας Κασσιανής για την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» που ψάλθηκε ψες στους ιερούς ναούς, λες και γράφτηκε για το Κυπριστάν…