ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα «χέρια» των Ρώσων το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Όλες οι εξελίξεις

Η Ρωσία κλιμακώνει κι άλλο τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, με τις ελπίδες για ειρήνευση να διαψεύδονται, μετά την αποτυχία και του δεύτερου γύρου συνομιλιών, την ώρα που η Δύση επιβάλλει μεν νέες οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα, αλλά απορρίπτει τις εκκλήσεις του Κιέβου να προστατεύσει με δικά της μαχητικά τον εναέριο χώρο της δοκιμαζόμενης χώρας, φοβούμενη ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Ήδη, το προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία διογκώνεται με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να φεύγουν από τις εστίες τους, ενώ το μόνο για το οποίο συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών στις χθες διαπραγματεύσεις στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας ήταν να ανοίξουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση αμάχων και την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων σε τοποθεσίες όπου μαίνονται οι σκληρές μάχες.

 

 

Τον τόνο ενός δράματος δίχως τέλος έδωσε χθες ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σε διάγγελμά του δήλωσε ψυχρά ότι «η επιχείρηση προχωρά βάσει σχεδίου» και διαμήνυσε σε απειλητικό τόνο «κανείς δεν θα μας απειλήσει».

«Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν επιτυγχάνονται με επιτυχία, η Ρωσία πολεμά τους ‘‘νεοναζί’’, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε με κυνικό ύφος, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία ότι η εισβολή θα συνεχιστεί. Και πολύ περισσότερο, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε στο διάγγελμά του δεν άφηνε το παραμικρό παράθυρο να κάνει αποδεκτή την έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, να συναντηθούν για απευθείας συνομιλίες.

Άλλωστε ο νέος γύρος συνομιλιών των αντιπροσωπειών συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας, κάτι που σημαίνει ότι ο δίαυλος παραμένει μεν ανοιχτός, αλλά ο πόλεμος δεν έχει ακόμα ορατό τέλος.

 

 

Στα μέτωπα οι επιχειρήσεις συνεχίζονται με σφοδρότητα και ενώ οι δυνάμεις υπεράσπισης του Κιέβου ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, αυτό της εισβολής αρμάτων στην πόλη για τον πλήρη έλεγχό από τους Ρώσους. Στα νότια και τα Ανατολικά της χώρας, το κυριότερο θέατρο μαχών έχει στηθεί στη Μαριούπολη, τον τελευταίο θύλακα που δεν ελέγχουν οι Ρώσοι στη γραμμή από την Κριμαία και το πάνω μέρος της Αζοφικής θάλασσας. Οι μάχες συνεχίζονται και στο Χάρκοβο.

 

 

-«Σοκαρισμένος» ο ΓΓ του ΟΗΕ για τον ρατσισμό έναντι ανθρώπων που φεύγουν από την Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είναι «σοκαρισμένος» για τον ρατσισμό που υφίστανται άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία στα σύνορα, τόνισε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπός του.

«Έχουμε δει ορισμένα δημοσιεύματα για, βασικά, απροκάλυπτο ρατσισμό», τόνισε ο εκπρόσωπός του, ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο κ. Γκουτέρες «είναι σοκαρισμένος από τις πολυάριθμες αναφορές για ρατσισμό, διακρίσεις και παρενόχληση που υπέστησαν άνθρωποι διαφόρων φυλών, καθώς προσπαθούσαν να φύγουν από την Ουκρανία ή στις γειτονικές χώρες όπου ζήτησαν άσυλο», συνέχισε.

Ο κ. Γκουτέρες «εκτιμά πολύ τη γενναιοδωρία των κυβερνήσεων χωρών που γειτονεύουν με την Ουκρανία», ωστόσο την ίδια ώρα τις παροτρύνει να πατάξουν κάθε εκδήλωση ρατσισμού και ξενοφοβίας, σύμφωνα με τον κ. Ντουζαρίκ.

-Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής ζητά από τους Ρώσους να δολοφονήσουν τον Πούτιν

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ ζήτησε χθες Πέμπτη από «κάποιον στη Ρωσία» να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και να προσφέρει «μια μεγάλη υπηρεσία» στη Ρωσία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αρχικά ο Γκρέιαμ, ένας Ρεπουμπλικάνος, έκανε αυτή την πρόταση στη διάρκεια εμφάνισής του στην εκπομπή του Σον Χάνιτι στο Fox News. Επανέλαβε το σχόλιό του με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, κάνοντας μια αναφορά τόσο στον Βρούτο, που πρόδωσε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα, όσο και στην αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ το 1944 από τον Γερμανό αξιωματικό Κλάους φον Στάουφενμπεργκ.

«Υπάρχει ένας Βρούτος στη Ρωσία; Υπάρχει ένας πιο επιτυχημένος συνταγματάρχης Στάουφενμπεργκ στον ρωσικό στρατό;», διερωτήθηκε.

«Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί αυτό είναι κάποιος στη Ρωσία να δολοφονήσει αυτόν τον τύπο. Θα προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην πατρίδα του και στον κόσμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.

 

Ο Γκρέιαμ, στενός σύμμαχος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε την Παρασκευή πρόταση για την καταδίκη του Ρώσου προέδρου και των επικεφαλής του ρωσικού στρατού, τους οποίους κατηγόρησε ότι διαπράττουν «εγκλήματα πολέμου» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

-Ρωσία: Βαριές ποινές κάθειρξης για τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων για τον ρωσικό στρατό

Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα νόμο ο οποίος προβλέπει βαριές ποινές κάθειρξης και πρόστιμα για οποιονδήποτε δημοσιεύει "ψευδείς" ειδήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία των ρωσικών δυνάμεων.

Αυτή η τροπολογία σε νόμο, που υιοθετήθηκε σήμερα από τη Δούμα κατά την τρίτη και τελευταία ανάγνωση, προβλέπει βαριά πρόστιμα και ποινές έως και 15 ετών κάθειρξη για αυτούς που σκοπίμως μεταδίδουν "fake news" για τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν σοβαρό αντίκτυπο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κάτω βουλής.

Η τροπολογία αυτή, που υιοθέτησε η Δούμα, προβλέπει επίσης κυρώσεις για τα "αιτήματα να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία".

-Ανησυχία και στο Πεκίνο για το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε σήμερα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εγγυηθούν την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο στη διάρκεια σφοδρών εχθροπραξιών.

"Θα επιτηρούμε την κατάσταση και καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποφύγουν την κλιμάκωση και να εγγυηθούν την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων", είπε στη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης του Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γουάνγκ Γουενμπίν.

-Το Ριάντ είναι πρόθυμο να διαμεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είπε στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη διάρκεια μιας χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ότι το βασίλειο υποστηρίζει οποιαδήποτε εξέλιξη συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία είναι πρόθυμη να διαμεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και όλων των πλευρών που σχετίζονται με την εξελισσόμενη κρίση, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του βασιλείου.

Όπως είπε ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου, το βασίλειο θα προχωρήσει στην παράταση των προσωρινών αδειών παραμονής που εκπνέουν την περίοδο αυτή και που έχουν Ουκρανοί επισκέπτες, τουρίστες και κάτοικοι στη Σαουδική Αραβία για ένα επιπλέον τρίμηνο.

-«Μπλόκο» της Ρωσίας σε BBC και Radio Liberty

Ο εθνικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας απαγόρευσε τη μετάδοση στη χώρα της εκπομπής της ρωσικής υπηρεσίας του BBC και του Radio Liberty καθώς και την πρόσβαση στο μέσο ενημέρωσης Meduza, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα κατηγόρησε χθες Πέμπτη το BBC ότι χρησιμοποιείται για να υπονομευθεί η πολιτική σταθερότητα και η ασφάλεια της Ρωσίας.

-Στα «χέρια» των ρωσικών δυνάμεων το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. «Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων», ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν στο πυρηνικό εργοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκαλώντας πυρκαγιά σε κτίριό του. Η φωτιά κατασβέστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

-Συναγερμός από το ρωσικό χτύπημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η κίνηση των Ρώσων να χτυπήσουν τη νύχτα το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Πιθανόν να πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα της Μόσχας ότι θα επιχειρήσει να ελέγξει κάθε τι που έχει να κάνει με παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στην Ουκρανία, στο πλαίσιο «ακύρωσης οποιασδήποτε απειλής εναντίον της Ρωσίας», όπως συχνά λένε οι αξιωματούχοι των δυνάμεων εισβολής, όταν αιτιολογούν την πολεμική επιχείρηση. Η ανησυχία είναι μεγάλη για πιθανή διαρροή, αν και μέχρι το πρωί της Παρασκευής δεν εντοπίστηκε μεταβολή στο επίπεδο ραδιενέργειας.

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί εξαιτίας ρωσικού βομβαρδισμού σε μέρος των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου του είδους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και «εξουδετερώθηκε στις 06:20», διευκρίνισε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μέσω Facebook.

Το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, στην κεντρική Ουκρανία, χτυπήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του ρωσικού στρατού, που προκάλεσε πυρκαγιά, πάντως η ασφάλεια της εγκατάστασης είναι «εγγυημένη», σύμφωνα με το Κίεβο, που κατηγόρησε τη Μόσχα για «πυρηνική τρομοκρατία». «Έπειτα από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων εναντίον του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά», ανέφερε ο Αντρίι Τουζ σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό της εγκατάστασης στην πλατφόρμα Telegram.

«Η ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού είναι εγγυημένη πλέον. Σύμφωνα με στελέχη του εργοστασίου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κτίριο όπου εκπαιδεύονταν υπάλληλοι και σε εργαστήριο», καθησύχασε αργότερα μέσω Facebook ο Ολεξάντρ Στάρουχ, οι διοικητής των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Ζαπορίζια.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πυροσβέστες μπόρεσαν να φθάσουν στον χώρο πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου νωρίτερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά εξαιτίας βομβαρδισμού των ρωσικών δυνάμεων. «Επενέβησαν μονάδες για να σβήσουν τη φωτιά στο κτίριο εκπαίδευσης» εργαζόμενων στο εργοστάσιο, ανέφερε η υπηρεσία μέσω Facebook, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει αναφερθεί κανένα θύμα και ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν 44 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Το επίπεδο ραδιενέργειας στην εγκατάσταση, που μετράει έξι αντιδραστήρες και παρέχει μεγάλο μέρος του ηλεκτρισμού που καταναλώνει η χώρα, παραμένει αμετάβλητο, διαβεβαίωσε από τη δική του πλευρά ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), σύμφωνα με τον οποίο δεν χτυπήθηκε κανένας αντιδραστήρας. Νωρίτερα, ο ΔΟΑΕ απηύθυνε επείγουσα έκκληση «να σταματήσει η χρήση βίας» στο πυρηνικό εργοστάσιο, προειδοποιώντας εναντίον «του πολύ σοβαρού κινδύνου εάν χτυπηθούν οι αντιδραστήρες».

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για «πυρηνική τρομοκρατία», ότι ήθελε να «επαναληφθεί» η καταστροφή στο Τσερνόμπιλ –όπου εκτυλίχθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία το 1986–, λίγη ώρα αφού ενημέρωσε τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. «Προειδοποιούμε όλο τον κόσμο για το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα εκτός της Ρωσίας δεν άνοιξε ποτέ πυρ εναντίον πυρηνικών εργοστασίων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας, η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό το κράτος τρομοκράτης καταφεύγει τώρα στην πυρηνική τρομοκρατία», κατήγγειλε ο κ. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

«Η Ουκρανία μετράει δεκαπέντε πυρηνικούς αντιδραστήρες. Αν εκραγεί κάποιος, θα είναι το τέλος των πάντων. Το τέλος της Ευρώπης. Θα πρέπει να εκκενωθεί η Ευρώπη», συνέχισε. «Μόνο το να αναλάβει άμεσα δράση η Ευρώπη θα μπορέσει να σταματήσει τα ρωσικά στρατεύματα. Πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος η Ευρώπη να πεθάνει εξαιτίας πυρηνικής καταστροφής», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε μετά τη συνδιάλεξη του κ. Μπάιντεν με τον κ. Ζελένσκι πως ο αμερικανός πρόεδρος ενώνει τη φωνή του με τον ουκρανό ομόλογό του, καλώντας τη Ρωσία να «σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητά της στην περιοχή» του εργοστασίου και «να επιτρέψει την πρόσβαση στους πυροσβέστες και στα σωστικά συνεργεία». Η Ουάσινγκτον διαβεβαίωσε επίσης ότι κατά τις πληροφορίες που διαθέτει δεν καταγράφεται αύξηση του επιπέδου ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια.

-Μπόρις Τζόνσον: Η Ρωσία απειλεί «την ασφάλεια όλης της Ευρώπης»

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατήγγειλε σήμερα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ τις «ανεύθυνες ενέργειες» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που «απειλούν την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης», μετά τον βομβαρδισμό ρωσικών στρατευμάτων που προκάλεσε πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία.

Έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο κ. Τζόνσον έκανε γνωστό ότι πρόκειται να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσα «στις επόμενες ώρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

-Δεν θα εμπλακούν στρατιωτικά οι Δυτικοί

Με τον ρωσικό κλοιό να σφίγγει, καθώς είναι δεδομένη η στρατιωτική υπεροχή της Μόσχας, η Ουκρανική κυβέρνηση, δια του υπουργού Εξωτερικών Κουλέμπα, έκανε νέα δραματική έκκληση στη Δύση να στείλει μαχητικά για να προστατεύσει τη χώρα από τις επιδρομές και τους βομβαρδισμούς από αέρος.

Και αυτή η έκκληση όμως, η τρίτη τις τελευταίες ημέρες απορρίφθηκε με το ίδιο σκεπτικό, που αντιμετωπίστηκαν αρνητικά και οι προηγούμενες δύο του προέδρου Ζελένσκι. Η Δύση δεν θέλει απευθείας στρατιωτική εμπλοκή με τη Ρωσία, διότι κάτι τέτοιο θα γενίκευε την πολεμική σύρραξη με απρόβλεπτες και εντελώς ανεξέλεγκτες διαστάσεις – μη αποκλείοντας ακόμα και τον πυρηνικό όλεθρο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η πιθανότητα να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία είναι στην αρμοδιότητα του ΝΑΤΟ, ωστόσο θα ήταν μια υπερβολική κίνηση που θα προκαλούσε πραγματικό κίνδυνο κλιμάκωσης και πραγματικό κίνδυνο ενός πιθανού τρίτου παγκοσμίου πολέμου».

 

 

Ανάλογες τοποθετήσεις έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες τόσο η Ουάσιγκτον, όσο και το ΝΑΤΟ. Ο δε καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς τάχθηκε επίσης εναντίον μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. «Μια απευθείας αντιπαράθεση θα επέφερε δραματική κλιμάκωση της κατάστασης», τόνισε.

Ο Ζελένσκι πάντως δήλωσε ότι εάν οι δυτικοί ηγέτες παραμείνουν απρόθυμοι να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, θα πρέπει τουλάχιστον να παράσχουν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη.

-Φόβοι για ρωσική πρόκληση και προς τη Βαλτική

Την ώρα που η Σουηδία ζητά εξηγήσεις από τη Μόσχα για την παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ενώ ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει τη Στοκχόλμη (και τη Φινλανδία) να μην μπουν στο ΝΑΤΟ, ο καγκελάριος Σολτς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκλησης των Ρώσων προς τα κράτη της Βαλτικής, ενισχύοντας τους φόβους ότι η πολεμική κρίση, μπορεί να πάει και προς το Βορρά.

Σημειωτέον ότι στο δικό του διάγγελμα χθες ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι μόλις ο Πούτιν τελειώσει (με) την Ουκρανία, τότε θα στραφεί προς τις χώρες της Βαλτικής με τις ίδιες διαθέσεις.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ συνεχίζουν και αυξάνουν τις κυρώσεις με στόχο τους Ρώσους ολιγάρχες. Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη νέο πακέτο μέτρων, έχοντας αυτή τη φορά κύριο στόχο τον στενό συνεργάτη του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος θεωρείται ο εκφραστής του προπαγανδιστικού βραχίονα του Κρεμλίνου.

 ΠΗΓΗ: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση