Με το θέμα ''φαγητό σε εστιατόρια'' ασχολήθηκε ο Γκόρντον Ράμσεϊ, ο οποίος πρόσφατα μοιράστηκε τις σκέψεις του, ενώ αποκάλυψε και τις τέσσερις συμβουλές που δίνει σε εκείνους που αγαπούν να τρώνε έξω.
Ο διάσημος σεφ συμβούλευσε αρχικά τους πελάτες να είναι προσεκτικοί, όταν συναντούν εστιατόρια που κάνουν υπερβολικούς ισχυρισμούς για την ποιότητα του φαγητού τους, χωρίς να έχουν ουσιαστικά στοιχεία για να τους υποστηρίξουν. Όπως είπε στην Daily Mail, όροι όπως «διάσημο» ή «το καλύτερο στη χώρα» τού προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, με αποτέλεσμα να αμφισβητεί την αξιοπιστία τους.
Δεύτερον, ο Ράμσεϊ έδωσε ένα tip για τους λάτρεις του κρασιού, ούτως ώστε να εξοικονομούν χρήματα. Τους προτείνει, λοιπόν, να ζητούν τη λίστα «bin end», η οποία περιλαμβάνει μπουκάλια με κατεστραμμένες ετικέτες ή χρονιές με χαμηλές πωλήσεις.
Στη συνέχεια, έδωσε μια συμβουλή για όσους δειπνούν έξω, θέλοντας να περάσουν μια ρομαντική βραδιά. Τους προτείνει να κλείσουν τραπέζι τριών ατόμων, για να μειώσουν τις πιθανότητες να καθίσουν σε μια ανεπιθύμητη γωνιά.
Τέλος, ο Γκόρντον Ράμσεϊ αποκάλυψε και το μοναδικό πιάτο που δεν παραγγέλνει ποτέ σε ένα εστιατόριο. Όπως δήλωσε, δεν παραγγέλνει ποτέ κάποιο πιάτο που αναφέρεται ως «σπέσιαλ» ή το «πιάτο της ημέρας», μιας και σκοπός των εστιατορίων είναι να δοθούν το συντομότερο δυνατό. Χωρίς να αμφισβητεί τα εστιατόρια που όντως τα σπέσιαλ πιάτα τους είναι φρέσκα, ο Γκόρντον Ράμσεϊ συμβουλεύει τους πελάτες να ρωτάνε τον σερβιτόρο, αν η σούπα που παρουσιάζεται ως σπέσιαλ, είναι η ίδια με τη χθεσινή σούπα που σέρβιρε το μαγαζί.
Με πληροφορίες από το Watch and Chill