ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κουρούπη: Φτιάχνει τα πιο νόστιμα μελομακάρονα χωρίς ίχνος ζάχαρης

Το μοναδικό μυστικό που πρέπει να γνωρίζεις!

Beautiful People team

Η Βαλέρια Κουρούπη ασχολείται ενεργά το τελευταίο διάστημα με την υγιεινή διατροφή και συχνά δημοσιεύει στα social media συνταγές υψηλής διατροφικής αξίας. Αυτή τη φορά, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεν θα μπορούσε να μην μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους, τη συνταγή της για τα πιο νόστιμα και υγιεινά μελομακάρονα, τα οποία είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς ίχνος ζάχαρης.

Η αγαπημένη ηθοποιός έγραψε στην ανάρτησή της στο Ιnstagram: «Εσύ πόσο αγαπάς τα μελομακάρονα από το ένα έως το δέκα; Εγώ τα αγαπώ άπειρα και γι’ αυτόν τον λόγο πειραματίζομαι κάθε χρόνο με νέες συνταγές ώστε να μπορώ, όχι μόνο να τα απολαμβάνω αλλά να αισθάνομαι πως τρώω κάτι χρήσιμο για τον οργανισμό μου.

Έχεις την περσινή συνταγή με τους χουρμάδες, πάρε και τη φετινή για πιο τραγανά, μπισκοτένια μελομακάρονα πριν το σιρόπιασμα, που μετά γίνονται ζουμερά μέσα και παραμένουν τραγανά έξω», λέει η ίδια και ιδού η συνταγή:

Υλικά:
•1 κιλό μείγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
(Έβαλα αλεύρι κινόα, αλεύρι κεχριού φαγόπυρο και σε κάποια λίγα και χαρουπάλευρο)
• 2 κουτ. γλ. baking powder
•250 ml ελαιόλαδο
•250 ml σπορέλαιο (έβαλα βιολογικό για ευνόητους λόγους)
•60 ml λικέρ κανέλλα
•180 ml χυμό πορτοκάλι
•1 κουτ. γλ. σόδα
•150 γρ. μέλι
•ξύσμα από δύο ακέρωτα πορτοκάλια
•2 κουτ. γλ. κανέλα
•1 κουτ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

Για το σιρόπι:
•450 ml νερό
•450 γρ. μέλι
•1 πορτοκάλι ακέρωτο κομμένο στη μέση
•2 ξυλαράκια κανέλας

Βάζεις τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ξαφρίζεις και χαμηλώνεις. Όταν αρχίσει να δένει το κατεβάζεις και το αφήνεις να κρυώσει.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα έλαια, το λικέρ, το μέλι, το ξύσμα, τα κανελογαρύφαλλα και χτυπάς καλά με τον αυγοδάρτη να διαλυθεί το μέλι. Στον στυμμένο χυμό ρίχνεις τη σόδα κι όταν αφρίσει την ρίχνεις κι αυτή στο μείγμα. Τέλος, ρίχνεις τα άλευρα ανακατεμένα με το baking powder στο μείγμα σου σιγά σιγά κι ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι.

Μην το παρακάνεις, ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχεις μια λαδένια ζύμη. Φτιάχνεις μικρά μελομακάρονα, τα τρυπάς λιγάκι με ένα πιρούνι ώστε να ρουφήξουν καλά το σιρόπι μετά και τα ψήνεις στους 160 για 25 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα σιροπιάζεις αμέσως και τα στρώνεις σε πιατέλα. Τα πασπαλίζεις με τριμμένο καρύδι και έξτρα μέλι.

«Καλά να περάσεις φτιάχνοντάς τα κι ακόμη καλύτερα τρώγοντάς τα! Καλές γιορτές με αγάπη παντού!»

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valeria Kouroupi

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Lifestyle  |  Gossip  |  Hotnews

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση