ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άφαντος από το 2022 ο Αντρέας Χρίστου - Και καταζητούμενος και ελλείπων

Άλυτος γρίφος η εξαφάνιση του 35χρονου

24news team

Αν και η υπόθεση της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη που διαπράχθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2022, κατά την οποία τραυματίστηκαν 42χρονος και ανήλικο παιδί, έριξε αυλαία με τον 31χρονο βασικό ύποπτο να καταδικάζεται σε 16 χρόνια φυλακή, υπάρχει ένα μυστήριο που ακόμη πλανάται.

Οι διωκτικές αρχές ψάχνουν μέχρι και σήμερα τον 35χρονο Αντρέα Χρίστου, τον οποίο ενέπλεξε στην υπόθεση ο καταδικασθέντας. Η εξαφάνιση του Χρίστου παραμένει άλυτος γρίφος, αφού από τότε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής με τις αστυνομικές αρχές να διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Το σενάριο, να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας ο Χρίστου, βρίσκεται στα ραντάρ των αστυνομικών αρχών ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο να διέφυγε είτε στο εξωτερικό είτε στα κατεχόμενα.

Η σύλληψή και η ομολογία

Υπενθυμίζεται πως, η Αστυνομία, έφτασε στη σύλληψη του καταδικασθέντα τρία μόλις 24ωρα μετά την απόπειρα, αφού συνδέθηκε με γενετικό υλικό που απομονώθηκε από προσωπίδα, η οποία εντοπίστηκε στη σκηνή.

Σημειώνεται ότι, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο 31χρονος ομολόγησε πως αυτός άνοιξε πυρ στοχεύοντας τον 42χρονο, αναφέροντας πως θα λάμβανε ως αμοιβή ποσό 20 χιλιάδων ευρώ και υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε πως στο αυτοκίνητο επέβαινε και το εξάχρονο παιδί.

Και ελλείπων και καταζητούμενος

Οι αστυνομικές αρχές ζητούν την βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό του Αντρέα Χρίστου με δύο ανακοινώσεις τους αφού τον ψάχνουν και ως ελλείπον πρόσωπο και ως καταζητούμενο.

* Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον Αντρέα Χρίστου ως καταζητούμενο πρόσωπο 

Αυτούσια η ανακοίνωση της Αστυνομίας από τον κατάλογο με τα ελλείποντα πρόσωπα:

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Αντρέα Χρίστου, 35 ετών, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη, από τις 6 Δεκεμβρίου 2022.

Ο 35χρονος περιγράφεται ως ύψους 1.70μ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης, με καστανά μαλλιά.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Αμμοχώστου στο τηλέφωνο 23803040 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.
Ο 35χρονος έχει δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο, στην Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, στις 7 Δεκεμβρίου 2022.

* Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον Χρίστου ως ελλείπον πρόσωπο 

Η κατάθεση της αδερφής του Χρίστου και η αμοιβή

Η αδελφή του Χρίστου, η οποία ήταν αυτή που δήλωσε και την εξαφάνισή του, είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι αυτός της είχε αποκαλύψει πως συνωμότησαν μαζί με άλλο πρόσωπο για να διαπράξουν τη δολοφονία του 42χρονου στην Ορόκλινη και ότι θα λάμβανε από αυτόν το χρηματικό ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο στο τέλος έλαβε μόνο 20 χιλιάδες.

Ο 31χρονος υποστήριξε επίσης στην κατάθεσή του, όπως προαναφέραμε, ότι θα λάμβανε ως αμοιβή 20 χιλιάδες ευρώ από τον Χρίστου, ο οποίος από πλευράς του ισχυρίστηκε ότι ζήτησε να πληρωθεί από άλλο πρόσωπο, και του έδωσε 20 χιλιάδες αντί 40 χιλιάδες που ήταν η αρχική συμφωνία. Σημειώνεται πως ο 35χρονος παρέδωσε στην αδελφή του, σύμφωνα με τα όσα η ίδια ανέφερε στην Αστυνομία, ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο και έδωσε στη συνέχεια στις Αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση