ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Συναγερμός για κυβερνοεπιθέσεις σήμερα στην Κύπρο

Με επίπεδο επικινδυνότητας «κρίσιμο» η προειδοποίηση

24news team

Με επίπεδο επικινδυνότητας «κρίσιμο» η διαδικτυακή ομάδα κυβερνοασφάλειας Odyssey και το Ithaca Labs προειδοποιούν για κυβερνοεπιθέσεις σήμερα, 17 Οκτωβρίου, σε κρίσιμες υπηρεσίες στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, «Έχουμε παρατηρήσει ότι μια ομάδα hacking γνωστή ως LulzSec Black έχει δηλώσει δημοσίως την πρόθεσή της να στοχεύσει τις κρίσιμες υποδομές της Κύπρου. Η επίθεση φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα, αναφέροντας τη σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ ως παράγοντα πίσω από την επερχόμενη επίθεση στον κυβερνοχώρο».

Στη συνέχεια η ανακοίνωση σημειώνει, «Μια προγραμματισμένη κυβερνοεπίθεση με στόχο την υποδομή της Κύπρου έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου 2024... Η απειλή αυξάνεται περαιτέρω από τη συμμετοχή της ομάδας ‘’Μαροκινοί Στρατιώτες’’, οι οποίοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον LulzSec Black σε αυτές τις επιχειρήσεις».

Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα στόχος της κυβερνοεπίθεσης θα είναι κυβερνητικές, οικονομικές και κρίσιμες υπηρεσίες του νησιού οι οποίες ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο διακοπής της υπηρεσίας, κλοπής δεδομένων ή παραβίασης του συστήματος.

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση