ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Δοκιμάστε το κόλπο του δρα Ραγιάν

Ο χειρουργός του NHS προτείνει ένα τρικ που λειτουργεί ως «βιολογικό κουμπί απενεργοποίησης»

Εάν υποφέρουμε από αϋπνία ή αντιμετωπίζουμε περιστασιακές κρίσεις έλλειψης ύπνου, πιθανότατα θα έχουμε δοκιμάσει διάφορα κόλπα.

Από mocktail (σ.σ. κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ) μέχρι συμπληρώματα μαγνησίου, μερικές φορές ο ύπνος απλώς δεν έρχεται και καταλήγουμε να μένουμε ξύπνιοι στο κρεβάτι μετρώντας αντίστροφα πόσες ώρες θα κοιμόμασταν αν μας έπαιρνε ο ύπνος… τώρα.

Είναι αφόρητο και το να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις στην υγεία μας από την απώλεια ύπνου όπως προβλήματα ψυχικής υγείας ακόμη και διαβήτης δεν μας κάνει να νιώθουμε πιο ξεκούραστοι.

Ωστόσο, σύμφωνα με χειρουργό του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου), υπάρχει κάτι που δεν κάνουμε αρκετά και στην πραγματικότητα λειτουργεί ως «βιολογικό κουμπί απενεργοποίησης».

Πώς να αποκοιμηθούμε πιο γρήγορα, σύμφωνα με έναν ειδικό υγείας

Ο δρ Καράν Ραγιάν, χειρουργός του NHS, δημιουργός μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γενικός εμπειρογνώμονας υγείας, αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα είδος «ανακατάταξης του spotify» που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας να κοιμηθούμε πιο γρήγορα.

Σε ένα πρόσφατο reel στο Instagram έγραψε: Αν παλεύουμε για να κοιμηθούμε, ιδού το βιολογικό ισοδύναμο του να κρατηθούμε σε χαμηλούς τόνους.

«Όταν είμαστε στο κρεβάτι, είναι εύκολο να εισέλθουμε σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα σκέψης που μας διαταράσσουν. Αυτό μπορεί ενεργοποιήσει να το στρες που μας κρατά ξύπνιους, κι όσο περισσότερη ώρα είμαστε ξύπνιοι, τόσο περισσότερα ανεπιθύμητα μοτίβα σκέψης έχουμε, που σημαίνει λιγότερο ύπνο».

Ωστόσο, αποκάλυψε ότι ένα κόλπο ύπνου («cognitive shuffling» / «γνωστικό ανακάτεμα») μπορεί να σπάσει αυτόν τον κύκλο αφαιρώντας την ενεργή γνωστική μας προσπάθεια (υπερβολική σκέψη)...

Πώς να το πετύχουμε

Πρώτα, επιλέγουμε μια λέξη. Η λέξη που επέλεξε ο δρ Ραγιάν ήταν - εύστοχα - «κατάκλιση».

Από εκεί, για κάθε γράμμα αυτής της λέξης, ας σκεφτούμε μια άλλη λέξη που ξεκινά με αυτό το γράμμα κι ας την οραματιστούμε.

Έτσι, για παράδειγμα, για το γράμμα «κ», θα μπορούσαμε να επιλέξουμε τις λέξεις όπως κόκκαλο, καρδιά, κολοκύθα, κίτρινο.

Ας συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό μέχρι να τελειώσουν τα γράμματα ή να βαρεθούμε.

 

Πηγή: huffingtonpost

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση