ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς στη Λεμεσό

Δείτε εικόνες και βίντεο

24news team

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Αγίου Συλά στη Λεμεσό, το πρωί της Πέμπτης (09/05), θέτοντας σε κινητοποίηση τους αρμόδιους φορείς αφού η φωτιά ήταν σε κάποιο σημείο ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά είναι σε σχετική ύφεση και επί του παρόντος διαχειρίσιμη. Ωστόσο, όπως τονίζει ο κος Κεττής, «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ανέμων που προβλέπονται και για αύριο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι παραταγμένες περιμετρικά και θα επιχειρούν ολονύκτια για ασφάλιση της».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, η φωτιά κατέκαυσε περίπου, ως πρώτη εκτίμηση, έκταση έξι τετραγωνικών χιλιομέτρων ενώ εν συνεχεία τόνισε πως δεν αποδεσμεύεται καμιά δύναμη. Προφυλάχθηκαν κατά την εξέλιξη, σύμφωνα με τον κο Κεττή, η βιομηχανική περιοχή, μεμονωμένες κατοικίες και αρκετά υποστατικά.

Πιθανές ζημιές οι οποίες μπορεί να προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε υποστατικά ή γεωργικές καλλιέργειες θα καταγραφούν μετά την πλήρη κατάσβεση από τα αρμόδια κρατικά τμήματα.

 

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης που συμμετείχαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης ήταν οι εξής: 

  • Π.Υ: 13 πυροσβεστικά οχήματα και 1 προωθημένο κέντρο
  • Τμήμα Δασών: 6 πυροσβεστικά οχήματα και 2 προωθητές γαιών
  • Βρετανικές Βάσεις: 1 πυροσβεστικό όχημα
  • Οργανωμένα Εθελοντικά σύνολα: Support Cy, ETEA, Kitas Weather SOS (σύνολο 7 οχήματα)
  • Επαρχιακή Διοίκηση: 2 Υδροφόρες και προωθητή γαιών
  • Πολιτική Άμυνα: 8 Φ.Π.Μ και 20 άτομα
  • Υπηρεσία Θήρας: 1 Φ.Π.Μ
  • Υπηρεσία Ασθενοφόρων: 1 ασθενοφόρο

Τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στην περιοχή ήταν ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 2 ελικόπτερα των Βάσεων και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς. Επίσης, εργάστηκαν αριθμός προωθητών γαιών και εκσκαφής για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Στο μέρος του επεισοδίου βρέθηκε για συντονισμό και ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος Δ. Κατσίφλης ενώ παράλληλα, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Δείτε εικόνες 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X