ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Ευρωπαίοι απ’ εδώ, οι υπόλοιποι από την άλλη

Αλλαγές στην είσοδο ως το τέλος του μήνα – Πώς εξηγείται η ταλαιπωρία των επιβατών

24news team

Σε διαχωρισμό των Ευρωπαίων πολιτών, από τους υπηκόους τρίτων χωρών, στην είσοδο του αεροδρομίου Λάρνακας, προχωρά η ανάδοχος εταιρεία, κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Η νέα διαρρύθμιση αναμένεται ως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον Αλέξη Βαφεάδη.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» στο Τρίτο του ΡΙΚ και κληθείς να απαντήσει γιατί υφίστανται τόσο μεγάλη ταλαιπωρία οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λόγω καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση, με συνεπακόλουθο να δημοσιοποιηθούν δεκάδες παράπονα, ακόμα και από τουρίστες, ο υπουργός Μεταφορών απάντησε πως είναι αποτέλεσμα αρκετών διαφορετικών λόγων.

«Ο πρώτος λόγος είναι η αυξημένη επιβατική κίνηση διότι και φέτος διανύουμε μια χρονιά ρεκόρ και αυτό είναι ευχάριστο όμως οι υποδομές στο αεροδρόμιο έπρεπε να είχαν ανακαινισθεί, επεκταθεί προ πολλού», είπε ο Αλέξης Βαφεάδης. «Αυτό δεν έγινε. Είμαστε πολύ κοντά στο να συμφωνήσουμε με την ανάδοχο εταιρεία για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία που θα μας πάρει σε μια κατάσταση που θα ικανοποιήσει τις επιβατικές ροές, τουλάχιστον μέχρι το 2035-2036», συνέχισε.

Μηχανήματα και υποστελέχωση

Σε επισήμανση από τον Πανίκο Χατζηπαναγή ότι δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα υποδομών αλλά έλλειψης προσωπικού και αδυναμίας ανταπόκρισης, για παράδειγμα των μηχανημάτων ελέγχου που έχουν τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο και ότι στον έλεγχο των αποσκευών καθυστερεί η Πολιτική Αεροπορία, λόγω έλλειψης προσωπικού, να εγκρίνει τα πάσα με τα οποία οι υπάλληλοι μπορούν να πάνε εκεί, ο υπουργός ανέφερε:

«Πολλοί τουρίστες κάνουν check in στο ξενοδοχείο, συνεπώς εκεί που έρχονται περιμένουν ουράστο check in στο αεροδρόμιο και μετά φτάνουν στον έλεγχο ασφάλειας και διαβατηρίων. Είχαμε μια ροή πολύ πιο αργή, σε σχέση με το να έρθουν για παράδειγμα πέντε λεωφορεία των πενήντα ατόμων. Έχουμε υποστελέχωση στον έλεγχο των διαβατηρίων και σε θέματα ασφάλειας. Και η ασφάλεια δεν είναι της Πολιτικής Αεροπορίας αλλά της ανάδοχου εταιρείας. Έχουμε και πρόβλημα στην είσοδο στη χώρα διότι φθάνουν πολλές πτήσεις την ίδια ώρα, σε ώρες αιχμής και περιμένουν όλοι να μπουν μέσα».

Για να ενημερώσει πως «μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε αλλαγές στη διαρρύθμιση του χώρου στην είσοδο, θα διαχωρίζει τους Ευρωπαίους πολίτες από τους ξένους από τρίτες χώρες. Έτσι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να κινούνται πιο γρήγορα, διότι τώρα παρατηρείται το αντίθετο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση