ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων

Δείτε τα αποτελέσματα

24news team

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων, με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου να δηλώνει ότι με τη δημοσίευση σήμερα των αποτελεσμάτων, ολοκληρώνεται ο κύκλος των φετινών Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης, οι οποίες διοργανώθηκαν, ως προς τις διαδικασίες τους, με πλήρη επιτυχία.

Σημείωσε ότι στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, 5.351 υποψήφιοι, διεκδικώντας πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και της Ελλάδας.

Με τη σημερινή κατανομή, συνέχισε η Υπουργός Παιδείας, διατίθενται 2.993 θέσεις, από τις οποίες 1.589 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 1.298 στο ΤΕΠΑΚ και 106 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ. 

Όπως είπε, στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους απόφοιτους των Τεχνικών Σχολών, των Εσπερινών Σχολείων και του Εξατάξιου Γυμνασίου Κάτω Πύργου.

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης ότι η ενημέρωση των υποψήφιων/ενδιαφερομένων για τα αποτελέσματα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου στη διεύθυνση www.moec.gov.cy.

Εξάλλου, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, διευκρίνισε ότι σήμερα δεν ανακοινώνονται οι βαθμοί των πλαισίων πρόσβασης που αφορούν αποκλειστικά τα ΑΕΙ της Ελλάδας που είναι τα ακόλουθα: 3, 4, 5, 8, 9, 11, 12, 13, 17, 21, 23.

Σημείωσε ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων θα ανακοινώσει εντός των ημερών τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης/Κατάταξης κάθε υποψηφίου για τα ΑΕΙ Ελλάδας , καθώς και λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα ΑΕΙ της Ελλάδας.

Οι πρωτεύσαντες των Παγκύπριων Εξετάσεων 2024 είνα: Γεωργία Ερωτοκρίτου, Νεφέλη Ζαχαρίου, Χριστίνα Χριστοφίδου, Νάγια Ιωάννου, Αχιλλέας Θωμάς, Χαρά Αλκμήνη Αλβανιτοπούλου, Ραφαηλία Νεοφύτου, Νικόλας Κεφαλωνίτης, Ιάσων Καλαβάς, Χαρά Μυλωνά, Χρίστος Ισαάκ και Αντωνία Παναγιώτου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση