ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η παράβαση που δεν καταγράφεται από τις κάμερες

Το επιβεβαίωσε ο Αλέξης Βαφεάδης στο 24News – Ετοιμάζει εισήγηση στην Αστυνομία

Μιχάλης Λουκά

Μήπως είστε μία ή ένας από αυτούς οι οποίοι είδαν οδηγό οχήματος να κάνει επαναστροφή σε φώτα τροχαίας, ελεγχόμενα από σύστημα φωτοεπισήμανσης, ενόσω ήταν αναμμένο το πράσινο, χωρίς να αντιληφθείτε ότι άναψε το φλας από τις σταθερές κάμερες για να τον καταγράψει;

Η εντύπωσή σας είναι σωστή. Το φλας δεν διέφυγε της προσοχής σας. Όντως δεν άναψε. Όχι λόγω κάποιας τεχνικής βλάβης αλλά επειδή η συγκεκριμένη οδική παράβαση δεν καταγράφεται από το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Το επιβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το 24News. «Ναι, δεν καταγράφεται από το σύστημα φωτοεπισήμανσης, η επαναστροφή σε φώτα τροχαίας παρότι συνιστά παράβαση», μας ανέφερε.

«Οι κάμερες καταγράφουν μόνο τα οχήματα που περνούν τη γραμμή με κόκκινο», διευκρίνισε ο υπουργός. Για να υπάρχει η δυνατότητα, το σύστημα επισήμανσης να καταγράφει και όσους οδηγούς παρανομούν κάνοντας επαναστροφή με πράσινο, θα πρέπει το κράτος να βγει σε διαγωνισμό, πρόσθεσε. Μια διαδικασία που δεν θα είναι και σύντομη.

Με συγκεκριμένη εισήγηση

Καθότι όμως οι οδηγοί που επιχειρούν επαναστροφή, θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους συνεπιβάτες τους, όπως και τους άλλους οδηγούς, ιδιαίτερα τους ανυποψίαστους, ο Αλέξης Βαφεάδης σημείωσε στην ατζέντα του πως θα πάει με συγκεκριμένη εισήγηση στον αρχηγό της Αστυνομίας, στο επόμενο συμβούλιο οδικής ασφάλειας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση