ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φρίκη για την ανθρωποκτονία βρέφους: Δεν δήλωσαν τη γέννησή του - Δεν του άλλαζαν καν πανί

Άφαντη η μητέρα που ταξίδεψε στην Ελλάδα

24news team

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες που ζούσε το τρίμηνο κοριτσάκι το οποίο ξεψύχησε από σοβαρότατη αμέλεια των γονιών του στη Λευκωσία. Για την υπόθεση που προκάλεσε σοκ στο παγκύπριο, η Αστυνομία διερευνά ανθρωποκτονία, περνώντας χειροπέδες στον 23χρονο πατέρα του βρέφους ενώ καταζητείται και η 22χρονη μητέρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πατέρας του βρέφους, πακιστανικής καταγωγής,  διέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το βρέφος δεν δηλώθηκε όταν γεννήθηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το βρέφος ήταν εμφανώς παραμελημένο με τους γονείς του να μην του παράσχουν την απαραίτητη φροντίδα.

Όπως ενημερωθήκαμε, σε διάφορα μέρη του σώματός του βρέφους υπήρχαν δαγκώματα από έντομα, στοιχείο που επίσης μαρτυρεί την έλλειψη φροντίδας. Το μαρτύριο του 3μηνου κοριτσιού και η αμέλεια από τους γονείς του δεν τελειώνει εδώ, αφού όπως είχαμε αναφέρει και σε χθεσινό μας δημοσίευμα, το βρέφος είχε συμπτώματα ασιτίας.

Συγκλονιστικό είναι και το γεγονός ότι η πάνα του βρέφους είχε να αλλαχτεί για μέρες με αποτέλεσμα να επηρεαστούν τα γεννητικά όργανα. Εξάλλου όπως είχαμε σημειώσει και χθες, κατά τη διάρκεια της έρευνας στην κατοικία – διαμέρισμα του ζεύγους διαπιστώθηκε παντελής έλλειψη προϊόντων υγιεινής τα οποία είναι αναγκαία για την φροντίδα νεογέννητου παιδιού.

Όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά υπήρχε σοβαρή αμέλεια – παράληψη κατά του βρέφους γι’ αυτό και διερευνάται υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Ψάχνουν απαντήσεις οι ανακριτές από την μητέρα

Αναζητώντας απαντήσεις για την φρικιαστική υπόθεση, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας καταζητούν την 22χρονη μητέρα του βρέφους η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες ταξίδεψε για Ελλάδα και εναντίον της αναμένεται να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Το χρονικό της φρίκης

Το απόγευμα της 28 Ιουλίου 2024, η Αστυνομία ενημερώθηκε από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας, ότι κατέληξε κοριτσάκι τριών μηνών, που είχε μεταφερθεί λίγο προηγουμένως με ασθενοφόρο, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Μέλη της Αστυνομίας, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο και επιθεώρησαν τη σορό του βρέφους, στην οποία εντοπίστηκαν κάποια σημάδια, τα οποία ήγειραν υποψίες για σοβαρή παραμέληση του παιδιού. Ως εκ τούτου εναντίον του 23χρονου πατέρα του βρέφους, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και της έκθεσης παιδιού και παράλειψης καθήκοντος αρχηγού οικογένειας.

Ο 23χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στις 29 Ιουλίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση