ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μπηχτή του Φίλιου για τον Χαμπιαούρη και οι θυροτηλεοράσεις

«Ούτε καν μας απάντησε»

Υπάρχει παντελής έλλειψη επικοινωνίας με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, προσθέτοντας ότι ζήτησαν δύο και τρεις φορές συνάντηση μαζί του, και ούτε καν τους απάντησε.

Ερωτηθείς για τη σημερινή συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ, ο κ. Φυλακτού είπε ότι η Γραμματεία της οργάνωσης παρουσιάζει στο Κεντρικό Διοικητικό της Συμβούλιο, διάφορα θέματα όπως η αξιολόγηση του μαθητή, για την οποία στις 18 Ιανουαρίου θα έχουν συνάντηση για το θέμα με το Υπουργείο Παιδείας, η ΜΕΠΕΥ, η Κάρτα Εισόδου στα σχολεία.

«Θα τους ενημερώσουμε για τη διαχείριση που κάναμε σε αυτό το διάστημα και το ΚΔΣ θα πάρει την απόφαση. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει η απόφαση», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ΜΕΠΕΥ, ο κ. Φυλακτού είπε ότι το μόνο που περιμένουν είναι οι απαντήσεις του Υπουργείου Παιδείας.

«Υπάρχει παντελής έλλειψη επικοινωνίας με τον Υπουργό Παιδείας. Ζητήσαμε συνάντηση μαζί του, δύο και τρεις φορές και ούτε καν μας απάντησε. Του ζητήσαμε συνάντηση για την επαγγελματική μάθηση που είχαμε διαφορά, ούτε μας απάντησε, του ζητήσαμε και οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις συνάντηση ούτε μας απάντησε, κ.λπ. Ο Υπουργός είναι άφαντος για μας, ούτε πως υπάρχουμε εμείς. Έχει θέματα που δεν μπορεί να τα λύσει η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, που χρήζουν πολιτικής απόφασης», συμπλήρωσε.

Συνάντηση με αν. Διευθυντή Υπουργείου Παιδείας Ηλία Μαρκάτζη

Σε ερώτηση για τη χθεσινή συνάντηση που είχε η ΠΟΕΔ με τον αν. Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας Ηλία Μαρκάτζη, ο κ. Φυλακτού είπε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν να δουν τι κάνουν με την κάρτα εισόδου στα σχολεία.

«Εμείς μελετώντας πολύ προσεκτικά και την εγκύκλιο που στάλθηκε, πραγματικά δεν μπορέσαμε να βρούμε τη χρησιμότητα αυτής της κάρτας. Μάλιστα μέσα στην εγκύκλιο αναφέρει χαρακτηριστικότατα ότι ο γονιός ή εκείνος που θα πάει να παραλάβει το μωρό θα πρέπει να παίρνει και την ταυτότητα μαζί του. Άρα, ποιος ο λόγος της έκδοσης της συγκεκριμένης κάρτας;», διερωτήθηκε.

«Επισημάναμε, στον αναπληρωτή Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας όλα αυτά τα σημεία, τα οποία εντοπίσαμε μέσα από την εγκύκλιο και το μείζον θέμα δεν είναι η έκδοση της κάρτας και η πλαστικοποίησης της, που είναι και εκείνο ένα θέμα, αλλά εκείνο θα μπορούσε να ξεπεραστεί με κάποιο τρόπο να γίνει, αν είχε χρησιμότητα. Στο τέλος όμως είναι και το θέμα της όλης της διαδικασίας που θα ακολουθείται, ιδιαίτερα χωρίς όλο το πακέτο», πρόσθεσε.

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση είπαν του κ. Μαρκάτζη ότι ούτε για θυροτηλέφωνα πρέπει να μιλάμε στα σχολεία, αλλά για θυροτηλεοράσεις, μέσω των οποίων θα έχει οπτική επαφή το άτομο που θα ανοίγει με αυτό που θα προσέρχεται εντός της σχολικής μονάδας.

Σημείωσε ότι εισηγήθηκαν τη χρήση ταυτότητας και να γίνει κάρτα επισκέπτη όπως υπάρχει, παραδείγματος χάριν, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Να γίνεται μια ταυτοποίηση για άτομα που δεν ξέρεις. Αφού το 90% των περιπτώσεων, για να μην πω και παραπάνω, για να έρθει να παραλάβει κάποιος ένα μωρό σε ώρα άλλη από την ώρα που θα σχολάσει, θα προηγηθεί ειδοποίηση από το σχολείο ότι το μωρό, παραδείγματος χάριν, ανέβασε πυρετό, και ο γονιός ή κηδεμόνας θα πει ποιο θα στείλει για να το παραλάβει, εξήγσε ο κ. Φυλακτού και επανέλαβε ότι δεν καταλαβαίνουν τη χρησιμότητα της κάρτας. «Μετά από τη συζήτηση που κάναμε, εμείς είπαμε του κ. Μαρκάτζη ξεκάθαρα να πει του Υπουργού ότι η ΠΟΕΔ δεν συνηγορεί σε αυτή την κάρτα . Είναι η ταυτότητα που μπορεί να γίνει η πιστοποίηση του ατόμου, στην περίπτωση που δεν το γνωρίζει», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει να μπουν τα κάγκελα, η θυροτηλεόραση, και επεσήμανε ότι ο δάσκαλος δεν μπορεί να κάνει τον φρουρό ή οποιονδήποτε άλλο.

«Έρχονται και τα φορτώνουν στον υπεύθυνο τμήματος, ένα θεσμό που ήρθαν και απαξίωσαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι και του είπαμε εμείς ότι αυτό το πράγμα δεν το δεχόμαστε», είπε. Εξέφρασε την άποψη ότι η διαδικασία όπως γίνεται σήμερα είναι μια χαρά. «Δηλαδή δεν είναι η διαδικασία που φταίει και έφυγαν τα μωρά. Επ‘ ευκαιρίας συζητήσαμε και τα θέματα με τα κιγκλιδώματα, διότι ρωτήσαμε πού βρίσκεται το θέμα και τους είπαμε για τις προδιαγραφές που έπρεπε να σταλούν. Θα κριθούν όλοι από το αποτέλεσμα. Είχαν πει ότι δεν θα βάλουν συρμάτινη περίφραξη και τώρα τα μασούν ότι θα βάλουν μπροστά τα κάγκελα και πίσω τη συρμάτινη περίφραξη. Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό το πράγμα και ούτε θα βάλουμε σε αυτή τη φασαρία και την ταλαιπωρία τον κόσμο, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε πρόσθετη αξία στο θέμα ασφάλειας στα σχολεία», συμπλήρωσε.

Γραμματειακό προσωπικό στα σχολεία

Αναφορικά, με τη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση υπηρεσιών γραμματειακού προσωπικού των δημοτικών σχολείων στα νηπιαγωγεία, ο κ. Φυλακτού δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τους προκάλεσε έκπληξη και κατά κάποιο τρόπο αντίδραση, το γεγονός ότι υπήρχε συνάντηση για το Γραμματειακό προσωπικό, ένα αίτημα που είχε θέσει η ΠΟΕΔ, και ούτε καν κάλεσαν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

«Ήταν οι σχολικές εφορείες, το Υπουργείο, η ΣΕΚ, η ΠΕΟ, κ.λπ., και εμάς δεν μας κάλεσαν ούτε την άποψη μας να πούμε για κάποια ζητήματα που απασχολούν τους Διευθυντές μας, και αυτό το καταγράφουμε, ότι δεν μας κάλεσαν εμάς στη συνάντηση», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση