ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατά συρροή παρανομίες και εγκλήματα από 27χρονο - Πάει φυλακή

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε 27χρονο για εμπρησμό οχήματος και άλλα αδικήματα

ΚΥΠΕ

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο εναντίον 27χρονου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα εμπρησμού οχήματος, μαχαιροφορίας, και μεταφοράς εκρηκτικών υλών σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Τσαπή.

Η μεγαλύτερη ποινή των πέντε ετών είπε ο κ. Τσαπής αφορά τον εμπρησμό του οχήματος.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Τσαπής το όχημα είχε κλαπεί στις 6 Ιουλίου, 2023 στη Γεροσκήπου και την επομένη είχε εντοπίστηκε καμμένο.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας ο 27χρονος αντιμετώπιζε κατηγορίες σε σχέση με δέκα ξεχωριστές υποθέσεις, που είχαν διερευνηθεί από το ΤΑΕ Πάφου, τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Πάφου και τους Αστυνομικούς Σταθμούς Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς.

Πρόκειται, αναφέρεται, για υποθέσεις διάπραξης αδικημάτων εμπρησμού αυτοκινήτου, διάρρηξης, κλοπής, κλεπταποδοχής, παράνομης κατοχής περιουσίας, και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στην επαρχία Πάφου, το 2023 και ειδικότερα στο χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου, 2023.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, στις 13 Αυγούστου, 2023 και τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων τον Αύγουστο, 2023, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση των υποθέσεων, για άμεση εκδίκαση τους, ενώ με οδηγίες του Δικαστηρίου, ο 27χρονος παρέμεινε υπό κράτηση ως υπόδικος, για τους σκοπούς της δικαστικής διαδικασίας.

Η πενταετής ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε σήμερα στον 27χρονο, έχει ισχύ από τις 22 Αυγούστου, 2023, από όταν και παρέμενε μέχρι σήμερα υπό κράτηση ως υπόδικος, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X