ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλιματιστικά στα σχολεία: Τα έριχναν στην ΑΗΚ όμως άλλο ήταν το πρόβλημα

Τί εξήγησε η Χριστίνα Παπαδοπούλου στο 24News

Μιχάλης Λουκά

Οι πιέσεις που φέρεται να άσκησε η Σχολική Εφορεία Λευκωσίας το καλοκαίρι που μας πέρασε ώστε να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση κλιματιστικών σε δέκα σχολεία το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος Σεπτεμβρίου, υλοποιήθηκε.

Δεν έχουν ωστόσο λειτουργήσει ακόμα, παρότι άρχισε η σχολική χρονιά 2024-2025. Γεγονός το οποίο αποδόθηκε, από αρμοδίους, σε καθυστέρηση από πλευράς Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ως προς την απαραίτητη επιθεώρηση και πιστοποίηση των αναβαθμίσεων στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σχολείων.

Το 24News ζήτησε τη θέση της ΑΗΚ για το θέμα. Η εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, επιβεβαίωσε την υπό αναφορά εκκρεμότητα όμως εξήγησε ποιο είναι το πραγματικό της αίτιο. «Μέχρι χθες το μεσημέρι, δεν είχαν κατατεθεί ηλεκτρολογικά σχέδια, που αποτελούν προϋπόθεση για τη διενέργεια των επιθεωρήσεων στις εγκαταστάσεις», μας ανέφερε.

Η ενημέρωση που έχει η Αρχή είναι ότι χθες θα κατέθεταν ηλεκτρολογικό σχέδιο για τέσσερα σχολεία και σήμερα για τα άλλα έξι. «Οι όροι από πλευράς μας εκδόθηκαν, η πληρωμή για τα σχολεία έγινε όμως για να προγραμματιστούν τα ραντεβού για τις επιθεωρήσεις, περιμένουμε τα ηλεκτρολογικά σχέδια», πρόσθεσε η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Εάν οι επιθεωρητές της ΑΗΚ ανάψουν το πράσινο φως, οι αναβαθμισμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις θα ενωθούν την ίδια μέρα με το δίκτυο και τα κλιματιστικά θα λειτουργούν κανονικά, σημείωσε. «Η ΑΗΚ δίδει μεγάλη σημασία σε θέματα ασφάλειας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σχολεία και εφαρμόζει αυστηρούς ελέγχους», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση