Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού είναι οι νοσηλευτές, δηλώνει στο ΚΥΠΕ, η Παγκύπρια Συντεχνία τους (ΠΑΣΥΝΟ), φτάνει να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και επαρκής στελέχωση προσωπικού.
Οι νοσηλευτές, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης, αντιμετωπίζουν την κατάσταση όπως προέκυψε, με μεγάλη σοβαρότητα και χωρίς πανικό.
Νέο ύποπτο κρούσμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας – Καλά νέα για τον 4χρονο
«Το μόνο που εμείς ζητούμε ως συντεχνία - το οποίο παρακολουθούμε συνεχώς- είναι να έχουμε τα όπλα για να μπορούμε να πολεμήσουμε στον αγώνα που τώρα ξεκινά. Να έχουμε όλον τον εξοπλισμό, τον οποίον χρειαζόμαστε να χρησιμοποιούμε σε τέτοιου είδους επιδημίες καθώς επίσης και το προσωπικό που χρειάζεται για να στελεχώνει σωστά αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε.
Αναγκαίος τόνισε, είναι ο προστατευτικός εξοπλισμός, οι μάσκες, τα προστατευτικά γυαλιά, οι στολές, τα κράνη που χρειάζονται και το προσωπικό που εκπαιδεύθηκε για να τα χρησιμοποιεί. Είναι ο εξοπλισμός, εξήγησε, ο οποίος θα μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες. ένας λειτουργός υγείας να μολυνθεί από τα περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται.
Πρώτιστο μέλημα, επεσήμανε, είναι η προστασία αυτών που θα καλεστούν να περιθάλψουν τον αριθμό των ατόμων με κρούσματα και να μην έχουμε επαγγελματίες υγείας να νοσούν γιατί αυτό επιδεινώνει αυτόματα το όλο σύστημα.
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι στην παρούσα φάση υπάρχουν οι στολές. Εξέφρασε την ελπίδα, το Υπουργείο Υγείας να έχει προνοήσει ο όγκος αυτού του εξοπλισμού να είναι επαρκής για όλη την διάρκεια της κρίσης.
Διευκρίνισε ότι η ΠΑΣΥΝΟ δεν έτυχε ενημέρωσης για τα θέματα του εξοπλισμού ούτε και γνωρίζει τον αριθμό των στολών που υπάρχουν στις κεντρικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας.
Ο κ. Πετέλης, εξέφρασε και τον φόβο που επικρατεί στην τάξη των νοσηλευτών λόγω των κρουσμάτων. «Σίγουρα υπάρχει ένας φόβος, με την έννοια του τι έχουμε να διαχειριστούμε απέναντι στον κορωνοϊό γιατί είναι πάρα πολλές οι πληροφορίες οι οποίες αλλάζουν συνεχώς ως προς τη διάδοση του ιού, προς την διάρκεια του και συμπτωματολογία του.
«Οι επαγγελματίες υγείας γνωρίζουμε πώς θα εργαστούμε πάνω σε αυτά τα περιστατικά. Η γνώση μειώνει και τον φόβο αλλά σίγουρα δεν το κρύβουμε ότι όλοι φοβόμαστε κι εμείς για την επιδημία που ήρθε στην Κύπρο», συμπλήρωσε.