ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Δεν «γλιτώνουν» ούτε οι αστυνομικοί - Τους κατήγγειλαν συνάδελφοι για SafePass

Δεν εξαιρούνται των ελέγχων τα μέλη της Δύναμης

24news team

Όπως όλοι οι πολίτες, έτσι και οι αστυνομικοί, που αν και είναι από τους αρμόδιους στους ελέγχους για την κατοχή Safepass, ελέγχονται και οι ίδιοι για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha Κύπρου «Alpha Ενημέρωση» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κος. Χρίστος Ανδρέου, αναφέρθηκε στο εν λόγω γεγονός, μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε από την παρουσιάστρια, Κάτια Σάββα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κο. Ανδρέου, τα Safepass των μελών της Αστυνομίας, ελέγχονται από τους κατά τόπους υπευθύνους ή αξιωματικούς που βρίσκονται στους χώρους όπου εργάζονται.

«Κατά την είσοδο των μελών της Αστυνομίας στους χώρους όπου εργάζονται γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος όσον αφορά την κατοχή Safepass, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, θα πρέπει να έχουν στη κατοχή τους τέτοια πιστοποιητικά» σημείωσε ο κος. Ανδρέου.

Επίσης, εξήγησε ότι, πέραν από αυτό γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος από την Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων της Αστυνομίας, η οποία μεταβαίνει σχεδόν καθημερινά σε διάφορους σταθμούς σε Παγκύπρια βάση και γίνεται σχετικός έλεγχος στα μέλη της Δύναμης, για το αν έχουν στην κατοχή τους το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή εξέτασης (PCR ή Rapid test).

Ο κος. Ανδρέου, αναφέρθηκε και σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις μελών της Αστυνομίας που διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν στην κατοχή τους Safepass και προχώρησαν σε εξώδικη καταγγελία τους. Οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν, η μια στην Λάρνακα και η άλλη στη Λευκωσία.

Όσον αφορά στο ποσοστό εμβολιασμένων μελών της Δύναμης, ή που έχουν νοσήσει πρόσφατα, αυτό αφορά στο 83% του προσωπικού, σύμφωνα πάντα με τον κο. Ανδρέου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση