ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Kύπρος: Παρενόχληση δημοσιογράφου - Στα χέρια Σαββίδη ο φάκελος

Υπενθυμίζουμε πως τον Φεβρουάριο του 2022, γυναίκα δημοσιογράφος που εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, προχώρησε σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

24news team

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται ο φάκελος της υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης δημοσιογράφου που καταγγέλθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, για μελέτη και οδηγίες, ως προς τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν οι Αρχές.

Η δημοσιογράφος λάμβανε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στο κινητό της, από τον δημοσιογράφο που ήταν και ο προϊστάμενός της

Υπενθυμίζουμε πως τον Φεβρουάριο του 2022, γυναίκα δημοσιογράφος που εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, προχώρησε σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Η γυναίκα, υπέβαλε καταγγελία εναντίον προσώπου που εργαζόταν μαζί, στο ΤΑΕ Λευκωσίας, το οποίο άρχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε προς τα τέλη του 2020, όταν η δημοσιογράφος προσλήφθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η δημοσιογράφος λάμβανε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στο κινητό της, από τον δημοσιογράφο που ήταν και ο προϊστάμενός της. Η ίδια επιχείρησε αρχικά να μη δώσει σημασία για να αποφύγει τη σύγκρουση, ωστόσο τα μηνύματα έγιναν ακόμα πιο έντονα και επιθετικά.

Όταν η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, η καταγγέλουσα του υπέδειξε να σταματήσει ωστόσο αυτός συνέχιζε να είναι ακόμα πιο πιεστικός και χειριστικός. Η γυναίκα, αποφάσισε τότε να ενημερώσει τη Διεύθυνση για το περιστατικό και το συγκεκριμένο άτομο που την παρενοχλούσε απομακρύνθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Η δημοσιογράφος αποφάσισε τότε να μην προχωρήσει σε καταγγελία, ωστόσο η απόφασή της να καταγγείλει το συμβάν δύο χρόνια αργότερα, φαίνεται να προήλθε από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο επαναπροσλήφθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X