ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Σε 32 μήνες φυλακή ο γιατρός που εξαπάτησε ασθενή

Την έπεισε να αγοράσει μαγνητική βαλβίδα εγκεφάλου από τη σύζυγό του ενώ την παρείχε δωρεάν το ΓεΣΥ

24news team

Ποινή φυλάκισης 32 μηνών επιβλήθηκε στον Κύπριο νευροχειρουργό ο οποίος εξαπατούσε τόσο ασθενείς όσο και το Γενικό Σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υπόθεση πώλησης μαγνητικής βαλβίδας εγκεφάλου, που ο εν λόγω γιατρός έπεισε ασθενή του να την αγοράσει από τη σύζυγό του έναντι 1.500 ευρώ, ενώ αυτή παρεχόταν δωρεάν από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, «Ο Φιλελεύθερος» και της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάντζιηπα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε στον κατηγορούμενο, συντρέχουσες πολύμηνες ποινές φυλάκισης, με τη μεγαλύτερη αυτή των 32 μηνών στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Παράλληλα, επέβαλε ποινή 28 μηνών στην κατηγορία της εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις και 18 μηνών στην κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην επίσης κατηγορούμενη σύζυγο του γιατρού επέβαλε πολύμηνες ποινές φυλάκισης για 3 κατηγορίες με αναστολή για περίοδο τριών ετών ώστε να μετριαστεί ο κίνδυνος σοβαρού επηρεασμού της ζωής της ανήλικης κόρης του ζεύγους.

Ο γιατρός εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Μάιο του 2016 μετά από καταγγελία ασθενούς, η οποία θα υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση για τοποθέτηση βαλβίδας στον εγκέφαλο. Ο νευροχειρουγός κατάφερε να πείσει την ασθενή ότι η βαλβίδα που προμήθευε η σύζυγός του ήταν καλύτερη από εκείνη που παρεχόταν δωρεάν από το νοσοκομείο.

Ο δικαστής Ξενής Ξενοφώντος αποφάσισε πως ο γιατρός «δεν δικαιούται δεύτερης ευκαιρίας» λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που διέπραξε και τον ρόλο που ο ίδιος διαδραμάτησε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X