ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κύπρος - «Τα μέτρα οπωσδήποτε πρέπει να επεκταθούν»

«Θα ήταν αυτοκτονία να χαλαρώσουμε τα μέτρα»

Θα ήταν αυτοκτονία αν δεν παρατείνουμε τα περιοριστικά μέτρα πέραν της 13ης Απριλίου οπότε και λήγουν τα σχετικά διατάγματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης, προσθέτοντας ότι οι αριθμοί κρουσμάτων που παρουσιάζονται αυτή την στιγμή επιβάλλουν τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων.

Προς τον σκοπό αυτό, σημείωσε, η Συμβουλευτική Επιτροπή έχει ήδη προβεί σε σχετικές ενημερώσεις τόσο στον Υπουργό Υγείας και κατ΄ επέκταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Δεν είχε δικαιολογία - Τα έκανε όλα για να γλιτώσει τον έλεγχο ο 29χρονος Κύπριος


«Τα μέτρα οπωσδήποτε πρέπει να επεκταθούν γιατί αυτό επιβάλλεται στην δεδομένη κατάσταση. Δεν είναι καθόλου συνετό να χαλαρώσουμε τα περιοριστικά μέτρα από την στιγμή που βλέπουμε να υπάρχει υψηλός αριθμός κρουσμάτων. Θα ήταν αυτοκτονία», επεσήμανε ο κ. Καραγιάννης.

Έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι την κορύφωση των κρουσμάτων

Ο Καθηγητής Καραγιάννης, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι την κορύφωση των κρουσμάτων που είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα είναι.

«Οι αριθμοί μας έχουν σκαμπονεβάσματα επί καθημερινής βάσης. Χρειαζόμαστε ακόμη δυο εβδομάδες για να δούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Δεν μπορεί κανένας να πει αυτή τη στιγμή πότε θα υπάρξει κορύφωση», είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα, οι αριθμοί των κρουσμάτων που ανακοινώνονται, να διατηρηθούν κάτω από τα 20 ημερησίως.

«Ήδη είμαστε στα 230 κρούσματα σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων. Ελπίζω σε δύο εβδομάδες να μην τα διπλασιάσουμε. Με τα περιοριστικά μέτρα αισιοδοξώ ότι αυτό δεν θα γίνει», σημείωσε.

Η χλωροκίνη στις θεραπευτικές κατευθυντήριες γραμμές από το Υπουργείο Υγείας

Η χλωροκίνη, είπε ο Καθηγητής Καραγιάννης, περιλαμβάνεται στις θεραπευτικές κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας σε όλους τους γιατρούς της πρώτης γραμμής και ήδη χρησιμοποιείται.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Καραγιάννη, χρησιμοποιούνται επίσης, αντιβιοτικά, αντιγριππικά και αντιρετροϊκά φάρμακα.

«Η χλωροκίνη είναι ένα από τα κύρια φάρμακα που χρησιμοποιούνται διεθνώς. Την θέσαμε κι εμείς στον θεραπευτικό αλγόριθμο. Οι οδηγίες είναι να δίνεται από τους γιατρούς στα πιο πρώιμα στάδια της νόσου, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση της υγείας του ασθενή», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση