ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Μονοψήφιος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κύπρο - Στα 767 το σύνολο

Στα 761 κρούσματα η Κύπρος

Η Κύπρος συνεχίζει να «πολεμά» με τον αόρατο εχθρό και τους πολίτες να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν στα 767, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Κυριακής 19 Απριλίου, για 6 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 12.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Θυμίζουμε πως το Σάββατο (11/4) άρχισε η δειγματοληψία σε 20,000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς. Η δειγματοληψία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μέρες πραγματοποιείται σε παγκύπρια βάση, σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια που πληρούν τα κριτήρια που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα των αρμοδίων.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, στο Πασχαλινό Διάγγελμα που απηύθυνε την Πέμπτη (16/4) ο Πρόεδρος καθιστά σαφές πως κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου(15/4), και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές της Επιστημονικής Ομάδας, αποφασίστηκε η στρατηγική για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και όχι η ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

19:40 - Ενα θετικό κρούσμα σήμερα στα κατεχόμενα

18:50 - Πέντε ασθενείς στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου

18:30 - Αυτές είναι οι περιοχές της Κύπρου που έχουν πληγεί περισσότερο

18:15 - Aστυνομικός και εργαζόμενος σε νοσοκομείο ανάμεσα στα νέα κρούσματα

18:00 - Έξι νέα κρούσματα στην Κύπρο

16:00 - Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβάζει το αγαπημένο του παραμύθι - Δείτε τον LIVE ΕΔΩ

14:55 - Πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς στο ΓΝ Λεμεσού

Αυξήθηκαν κατά ένα οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται σήμερα, πέντε άτομα διασωληνωμένα , τρεις είναι ασθενείς με κορωνοϊό, δύο με ύποπτα συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού νοσηλεύονταν 20 ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα. Στη ΜΕΘ του 1ου ορόφου νοσηλεύονται πέντε συνολικά διασωληνωμένοι ασθενείς, τρεις με κορωνοϊό, οι άλλοι δύο με ύποπτα συμπτώματα.

Εξάλλου, στη διάρκεια της μέρας, αρκετά ήταν τα άτομα που εξετάστηκαν τόσο στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, όσο και στο Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας , εκ των οποίων κάποιοι χρειάστηκε να κρατηθούν για νοσηλεία.

14:30 - Άναψαν φωτιά και έριχναν κροτίδες - Τσάκωσαν 21χρονο Λεμεσιανό

13:30 - Μειώθηκαν σε 410 οι νέοι θάνατοι στην Ισπανία

Μείωση των ημερήσιων θανάτων στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό 410 άτομα και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φτάσει τις 20.453.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 195.944 ενώ θεραπεύτηκαν 77.357 άτομα.

12:45 - 1313 νέα κρούσματα του COVID19 αναφέρθηκαν στο Βέλγιο σε 24 ώρες, 230 θάνατοι

Συνολικά 1313 νέα κρούσματα του COVID19 αναφέρθηκαν στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές. Από τους νέους ασθενείς 693 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 473 στη Βαλλονία και 132 στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής των τελευταίων 15 ατόμων. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων είναι 38.496 από την αρχή της κρίσης.

Αναλυτικά η κατάσταση έχει ως εξής: Συνολικά 4.871 ασθενείς νοσηλεύονται. Καταγράφηκαν 265 νέες νοσηλείες τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά 1081 ασθενείς βρίσκονται σε εντατική θεραπεία, μείωση 38 ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες ενώ 8.757 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχουν κηρυχθεί θεραπευμένοι από τις 15 Μαρτίου, αύξηση 409 τις τελευταίες 24 ώρες.

Έχουν αναφερθεί συνολικά 5.683 θάνατοι, 230 τις τελευταίες 24 ώρες. Από τους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, 76 έχουν συμβεί στο νοσοκομείο, 154 σε γηροκομείο. Στην τελευταία ομάδα, μόνο το 3,9% επιβεβαιώθηκε από μια εξετάσεις COVID-19.

Από τα 5.683 άτομα που πέθαναν, το 47% απεβίωσε στο νοσοκομείο, το 51% σε γηροκομείο, το 0,4% στο σπίτι και το 0,4% αλλού. Οι θάνατοι στο νοσοκομείο είναι όλοι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι θάνατοι σε γηροκομεία αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά 4,1% και ύποπτα κρούσματα κατά 96%.

12:40 - Πρόεδρος - «Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους»

12:25 - Ο κορωνοϊός δεν στάθηκε εμπόδιο! Έκαναν την νύκτα - μέρα στην Λακατάμια (vid)

12:20 - Συνολικά έξι άτομα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά έξι άτομα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα έξι άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ δεν υπάρχει κανένα άτομο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο δεν έγινε νέα εισαγωγή στο Νοσοκομείο Λάρνακας ούτε έγινε μεταφορά ασθενούς σε άλλο Νοσηλευτήριο .

11:55 - Ό,τι έβρισκαν το έκαιγαν το βράδυ της Ανάστασης

11:50 - Ήθελαν να κάνουν Πάσχα με τον...παραδοσιακό τρόπο - Κροτίδες στην κατοχή νεαρών

11:30 - Συνολικά 17 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 17 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις έντεκα το πρωί στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από τους 17 ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών στη ΜΑΦ κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς καλή και σταθερή.

Σήμερα έγινε μία εισαγωγή ασθενούς στο Νοσοκομείο Αναφοράς και δόθηκαν δύο εξιτήρια σε άτομα των οποίων τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, όπου θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου – Νοσοκομείου Αναφοράς "θέλουμε να στείλουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι μειώνεται ο αριθμός των εισαγωγών στο Νοσηλευτήριο και πως τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος για περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, φέρνουν καλό αποτέλεσμα».

Η κα. Χατζηγιάννη εξέφρασε επίσης «ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο για τη θετική ανταπόκριση του στα μέτρα που λαμβάνει το κράτος και το Υπουργείο Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

11:25 - Υπουργείο Υγείας: Κρούσμα κορωνοϊού σε αστυνομικό σταθμό

Βάσει του Διατάγματος που θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για την παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ.16) του 2020, σε οποιαδήποτε επιχείρηση και/ή στο δημόσιο και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες και/ή στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντοπιστεί κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό (COVID-19), εντός 24 ωρών, για σκοπούς δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τις σχετικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το όνομα και τη διεύθυνση της επιχείρησης και/ή της υπηρεσίας του δημόσιου και/ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και/ή της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας και/ή της Αρχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

11:05 - Αλλιώτικο «Χριστός Ανέστη» - Βγήκαν στα μπαλκόνια και στις αυλές (Vid)

10:55 - Μοίρασε πρόστιμα η Αστυνομία το βράδυ της Ανάστασης

10:32 - Ελλάδα: Δύο νέοι θάνατοι - Στους 112 οι νεκροί

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 65χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και έναν 91χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία. Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Πλέον οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα μας έφτασαν 112.

Έως το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, ανήλθε σε 2.235.

10:30 - Τρείς ασθενείς στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, τέσσερις πήραν εξιτήριο

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΓΝ Πάφου για τον covid- 19 , Δρα Ιωσήφ Μουτήρη, ενώ τέσσερις πήραν εξιτήριο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως τρείς ασθενείς , δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικιών 75,77 και 82 ετών , αντίστοιχα, νοσηλεύονται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου .

Οι υπόλοιποι τέσσερις σημείωσε, πήραν εξιτήριο χτες , αφού το αποτέλεσμα της εξέτασης τους από το Ινστιτούτο Γενετικής ήταν αρνητικό ή παραπέμφθηκαν σε άλλες κλινικές για συνέχιση της νοσηλείας λόγω άλλων νοσηροτήτων.

Ο Δρα Μουτήρης σημείωσε πως το Κέντρο Διαλογής δέχτηκε χτες ασθενείς οι οποίοι αφού εξετάστηκαν πήραν εξιτήριο για το σπίτι με οδηγίες , αφού, όπως ανέφερε, δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή για νοσηλεία στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών.

10:15 - Οι πιστοί στην Πάφο τήρησαν τα περιοριστικά μέτρα τη νύχτα της Αναστάσεως

Οι πιστοί στην Πάφο τήρησαν αυστηρά τις οδηγίες για τα περιοριστικά μέτρα χτες νύχτα της Αναστάσεως του Κυρίου, επιδεικνύοντας αλληλοσεβασμό ο ένας στον άλλο, αλλά και αλληλεγγύη προς την συντριπτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λήφθηκαν μέτρα, στέλλοντας σε όλες τις επαρχίες ενισχύσεις από την ΜΜΑΔ η οποία αν και έκανε αισθητή την παρουσία της σε κάποιες περιοχές της πόλη και Επαρχίας Πάφου δεν χρειάστηκε να επέμβει.

09:40 - ΓΝ Πάφου: Τρίτο κρούσμα στο Τμήμα Καθαριότητας

09:35 - Στα 2,332,456 ανέρχονται τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως

Στα 2,332,456 ανέρχονται τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως, με τους θανάτους να φθάνουν τους 160,784.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του worldometer, τα άτομα που έχουν αποθεραπευτεί ανέρχονται στα 600,006.

Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται αυτή τη στιγμή στα 1,571,666. Η κατάσταση των 1,516,386 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό (96%) είναι ήπια, ενώ η κατάσταση των 55,280 (4%) είναι σοβαρή ή κρίσιμη.

Συνολικά 760,790 περιπτώσεις αναφέρονται ως "κλειστές". Από αυτές 600,006 (79%) αφορούν άτομα που έχουν αποθεραπευτεί/πάρει εξιτήριο και 160,784 (21%) άτομα που έχουν πεθάνει.

Τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως καταγράφουν οι ΗΠΑ, όπου οι άνθρωποι που έχουν προβληθεί από τον ιό ανέρχονται σε 738,913. Οι νεκροί από τον ιό φθάνουν τους 39,015.

Την πρώτη δεκάδα των χωρών παγκοσμίως με τα περισσότερα κρούσματα συμπληρώνουν: Η Ισπανία με 194,416 κρούσματα και 20,639 νεκρούς, η Ιταλία με 175,925 κρούσματα και 23,227 νεκρούς, η Γαλλία με 151,793 κρούσματα και 19,323 νεκρούς, η Γερμανία με 143,724 κρούσματα και 4,538 νεκρούς, το Ηνωμένο Βασίλειο με 114,217 κρούσματα και 15,464 νεκρούς, η Κίνα με 82,735 κρούσματα και 4,632 νεκρούς, το Ιράν με 80,868 κρούσματα και 5,031 νεκρούς, η Τουρκία με 82,329 κρούσματα και 1,890 νεκρούς και το Βέλγιο με 37,183 κρούσματα και 5,453 νεκρούς.

09:30 - «Πιο δυνατή να κάνει την πίστη μας η στέρηση της παρουσίας μας στο ναό»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση