ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μην μπερδευτείς! Αλλάζει η ώρα

Γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω

24news team

Πλησιάζει η στιγμή που θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω. Συγκεκριμένα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, στις 27 Οκτωβρίου 2024 με τα ρολόγια μας να δείχνουν από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Η περίοδος της Θερινής Ώρας για το 2024 τερματίζεται την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, η ώρα 04:00 το πρωί, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Κατά την ώρα αυτή, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα πίσω.

Σχετικό Διάταγμα δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 9 Ιουλίου 2021 (Ε.Ε Παρ. ΙΙΙ(Ι), Αρ.5563, Κ.Δ.Π 293/2021, παράγραφος (β)).

Ο πιο πάνω θεσμός εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ζήτημα της αλλαγής της ώρας έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα όσον αφορά την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου και την εναλλαγή μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας και αντίστροφα.

Οι αλλαγές θα γίνονταν έως το 2021, αλλά η συζήτηση για το ποιος ήταν υπεύθυνος έφτασε σε αδιέξοδο λίγο πριν «χτυπήσει» η πανδημία COVID-19. Το Brexit περιέπλεξε επίσης το θέμα με την πιθανότητα να υπάρξουν διαφορετικές εποχές στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και στη Βόρεια Ιρλανδία που διοικείται από τη Βρετανία.

Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής υποστήριξη για την πρόταση και σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές πότε και αν ποτέ, η ΕΕ θα απαλλαγεί από το μέτρο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση