ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

«Μοναδικά Χαμόγελα»

Το εξειδικευμένο πολυθεματικό Κέντρο «Μοναδικά Χαμόγελα», αποτελεί σήμερα μια πραγματικότητα.

Για πρώτη φορά στα κυπριακά δεδομένα δημιουργείται ένα Κέντρο με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών διεπιστημονικής ομάδας που θα παρέχονται σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες ηλικίας 0-21 ετών, κάτω από την ίδια στέγη.

Πρωταρχικός μας στόχος, είναι αρχικά η πολυθεματική αξιολόγηση των αναγκών του εκάστοτε ατόμου και στη συνέχεια η οργάνωση των κατάλληλων για το παιδί παρεμβάσεων.

Οι δυσκολίες του παιδιού θα τυγχάνουν διαχείρισης μέσα σε ένα συστημικό πλαίσιο το οποίο δεν θα αφορά μόνο το παιδί, αλλά και τα γύρω του υποστηρικτικά περιβάλλοντα, όπως είναι η οικογένεια και το σχολείο.

Όραμά μας είναι μέσα από τη διεπιστημονικότητα, να μπορούμε να βοηθήσουμε τη γενικότερη ευημερία του παιδιού σε όλους τους τομείς όπως τον, μαθησιακό, συναισθηματικό και κοινωνικό.

Η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των επαγγελματιών που θα εργάζονται στο χώρο αυτό, αποτελούν πολύ σημαντικό μέρος του οράματός μας.

Αναμφίβολα η ενημέρωση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες και εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως και η προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών της ζωής τους, αποτελούν τον ύψιστό μας στόχο.

Τι διαφοροποιεί το πολυθεματικό Κέντρο «Μοναδικά Χαμόγελα» από τα άλλα Κέντρα;

Καταρχάς η ομάδα των επαγγελματιών που εργάζεται σ’ αυτό, είτε ως επόπτες, είτε ως εργαζόμενοι στο Κέντρο. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου αποτελείται από τη Δρ. Αναστασία Χ’ Γιαννακού η οποία είναι η Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου, από τη Δρ. Μάχη Κλεάνθους - Παιδοψυχίατρο, τη Δρ. Λουίζα Βωνιάτη - Λογοθεραπεύτρια-Λογοπαθολόγο, την Κρίστια Χρίστου - Εργοθεραπεύτρια, την Άρτεμις Δρόσου - Παιδιατρική Φυσιοθεραπεύτρια και τους Εβίτα Κατσιμίχα, Δρ. Γιώργο Γεωργίου και Μαρία Θ. Κυριάκου που είναι Εγγεγραμμένοι Ειδικοί Ψυχολόγοι.

Πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο όλοι οι επαγγελματίες δέχονται εποπτείες με στόχο τη διαρκή εκπαίδευση, επιμόρφωση και ανταλλαγή απόψεων.

Στο Κέντρο «Μοναδικά Χαμόγελα» προσφέρεται πολυθεματική αξιολόγηση (παιδοψυχιατρική, εργοθεραπευτική, φυσιοθεραπευτική, ψυχολογική και ψυχομετρική, μαθησιακή και λογοπαθολογική - λογοθεραπευτική).

Προσφέρονται επίσης εξατομικευμένες θεραπείες-παρεμβάσεις στους τομείς της φυσικοθεραπείας, της εργοθεραπείας, της λογοθεραπείας, της ειδικής εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας.

Επίσης προσφέρονται και ομαδικές θεραπείες-παρεμβάσεις όπως θα είναι οι θεραπευτικές ομάδες ψυχοεκπαίδευσης γονέων, η συνθεραπεία και η σχολική μελέτη.

Επιπλέον πρόκειται για έναν χώρο στο οποίο γίνεται έμπρακτη υλοποίηση της πολυθεματικότητας, μια και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη.

Στόχος μας δεν είναι ο κερδοσκοπικός χαρακτήρας του Κέντρου, αλλά η ουσιαστική παροχή των υπηρεσιών, με γνώμονα τη βελτίωση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η γεωγραφική επιλογή του χώρου στηρίζεται και με το όραμα της ομάδας, που είναι να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν πιο πολλοί ενδιαφερόμενοι, γι’ αυτό και επιλέξαμε τον Κοτσιάτη για τη στέγαση του Κέντρου ο οποίος βρίσκεται εξίσου από Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό.

Το Κέντρο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 0-21 ετών και οι υπηρεσίες του στη παρούσα φάση καλύπτουν βρέφη/νήπια/παιδιά με: σπάνια γενετικά νοσήματα, νευροαναπτυξιακές αποκλίσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση, μαθησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, ακουστική αναπηρία, οπτική αναπηρία.

Το Κέντρο οργανώνει πολυθεματικές συναντήσεις και έχει συνεργασία με άλλους φορείς τόσο στη Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Το πολυθεματικό Κέντρο «Μοναδικά Χαμόγελα», το οποίο δημιουργήθηκε με γνώμονα να καλύψει το μεγάλο κενό στο τομέα της διεπιστημονικότητας και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ τα επίσημα εγκαίνια του χώρου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2022.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ όπως απευθύνεστε:
Παγκύπριο τηλέφωνο: 1405
https://www.monadikacenter.com.cy
Email: info@monadikaxamogela.org

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X