ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παραπέμφθηκε σε δίκη ο Θεοφάνους για την απόδραση

Σε απευθείας δίκη και ο 26χρονος

ΚΥΠΕ

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στην Πάφο, στις 22 Οκτωβρίου παραμέμφθηκαν, ο 42χρονος ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους,  και ο 26χρονος ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον Θεοφάνους, μεταφέροντάς στη Λεμεσό όταν αυτός απέδρασε ενώ επισκεπτόταν την οικία του στα Χολέτρια στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο 42χρονος ισοβίτης και ο 26χρονος, που ήταν κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές και διατηρούσε πολύ φιλικές σχέσεις με τον 42χρονο, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το Δικαστήριο διέταξε όπως και οι δύο παραπεμφθούν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στην Πάφο στις 22.10.24 στις 09:00 το πρωί.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και 26ης Σεπτεμβρίου συνωμότησαν για να διαπράξουν κακούργημα. Ο 42χρονος αντιμετωπίζει επίσης το αδίκημα της απόδρασης από νόμιμη κράτηση.

Ο 26χρονος αντιμετωπίζει επίσης το αδίκημα της παροχής συνδρομής για τη διαφυγή προσώπου που τελούσε υπό νόμιμη κράτηση καθώς και το αδίκημα της ανυπακοής σε νόμιμες διαταγές.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής υπέβαλε αίτημα ενώπιον του Δικαστηρίου όπως και τα δυο άτομα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την παραπομπή τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 22 Οκτωβρίου του 2024, αφού όπως ανέφερε, υπάρχει κίνδυνος διαφυγής τους.

Σημειωσε πως δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι ο 42χρονος κατηγορούμενος πρόσφατα προσπάθησε να αποδράσει και για τον 26χρονο ανέφερε πως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών το 2021 και πως έχει παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισής

Ο δικηγόρος του 42χρονου, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του αφού είναι ισοβίτης, ωστόσο ο δικηγόρος του 26χρονου, Ηλίας Σατολιάς, έφερε ένσταση αναφέροντας στο Δικαστήριο πως ο πελάτης του είναι αθώος μέχρι την απόδειξη της εμπλοκής του στα αδικήματα που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο 26χρονος πελάτης του μετέβη στα Χολέτρια για να παραλάβει συγγενικό πρόσωπο του ισοβίτη και όχι τον ίδιο. Πρόσθεσε πως οι κατηγορίες που τον βαραίνουν δικάζονται σε επίπεδο Επαρχιακού Δικαστηρίου και όχι ενώπιον Κακουργιοδικείου και ζήτησε ο πελάτης του να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την παραπομπή του στο Κακουργιοδικείου στις 22 Οκτωβρίου.

Πρόκειται είπε για πρόσωπο που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν και που έχει στενούς δεσμούς με την Δημοκρατία. Ζήτησε από το Δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος με τους όρους να υπογράψει αξιόχρεος εγγυητής, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, αλλά και να επισκέπτεται κάθε μέρα για να δηλώνει την παρουσία του τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Το Δικαστήριο επεφύλαξε την απόφασή του για την κράτηση ή μη του 26χρονου για τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί. Μέχρι τότε διέταξε όπως τεθεί υπό κράτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση