ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το χρονικό του φονικού στην Πέγεια - Τον σκότωσε μπροστά στον γιο του

Η οικογενειακή διασκέδαση κατέληξε σε άγριο φόνο

Στέλλα Μάρκου

Λεκτική αντιπαράθεση ήταν η αιτία του φονικού στην Πάφο, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακής διασκέδασης, γύρω στις 22:40 το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουλίου, με θύμα τον 43χρονο Στυλιανό Στυλιανού και θύτη τον εξ Ελλάδος 50χρονο σύζυγο της αδερφής του. Ο δράστης οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησή του. Η Αστυνομία Πάφου διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, παράνομη κατοχή μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου, παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών, ρίψη πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου και απειλή. 

Ο θάνατος του 43χρονου, σύμφωνα με την νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους, προήλθε από εσωτερική αιμορραγία - σύνθλιψη ζωτικών οργάνων προκληθείσα από πυροβόλο όπλο.

 Επενέβη να υπερασπιστεί την αδερφή του και τον σκότωσε

«Μέλη των διωκτικών αρχών έσπευσαν στο σημείο εντοπίζοντας το θύμα ξαπλωμένο ανάσκελα, να αιμορραγεί χωρίς να έχει τις αισθήσεις του»

Ξετυλίγοντας το νήμα της οικογενειακής τραγωδίας οι λεπτομέρειές της είναι τουλάχιστον σοκαριστικές αφού ο 22χρονος γιος του θύματος είδε τον θείο του να πυροβολεί και να σκοτώνει τον πατέρα του εντός της οικίας στην οποία όπως διευκρίνισε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, «ο 50χρονος διαμένει με τη σύζυγο του και τα ανήλικα παιδιά τους στην Πέγεια ενώ στο πίσω μέρος της κατοικίας διαμένουν οι γονείς του θύματος και ταυτόχρονα της συζύγου του υπόπτου».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο φερόμενος θήτης διαφώνησε με απόφαση της γυναίκας του κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του θύματος ο οποίος επενέβη υπερασπιζόμενος την αδερφή του. Αυτό ήταν κάτι που εξόργισε τον 50χρονο με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να έχουν μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση. Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, ο φερόμενος δράστης ήταν σε τέτοια ένταση που προσπάθησε να εκδιώξει τους συγγενείς της γυναίκας του από την οικία του σπρώχνοντας και ρίχνοντας την πεθερά του στο έδαφος κάτι που πυροδότησε ακόμη περισσότερο την ήδη μπαρουτοκαπνισμένη ατμόσφαιρα. Ακολούθως υπήρξε σύρραξη που οδήγησε και στο φονικό με τον 50χρονο να ανασύρει κυνηγετικό όπλο και να πυροβολεί τον Στυλιανού στην οσφυϊκή χώρα και στην ράχη πλαγίως ενώ εν συνεχεία άφησε το όπλο στο έδαφος και εγκατέλειψε τη σκηνή πεζός. Μέλη των διωκτικών αρχών έσπευσαν στο σημείο εντοπίζοντας το θύμα ξαπλωμένο ανάσκελα, να αιμορραγεί χωρίς να έχει τις αισθήσεις του ενώ αμέσως η σκηνή τέθηκε υπό φρούρηση και ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο εκεί όπου οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε ζωτικές λειτουργίες.

Οι αστυνομικές αρχές πέρασαν χειροπέδες στον 50χρονο όταν εκείνος λίγο μετά τα μεσάνυκτα ζήτησε βοήθεια από φιλικό του πρόσωπο το οποίο τον μετέφερε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X