ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε αναμμένα κάρβουνα η Λεμεσός από την «Όμικρον» - Πάνω από 500 επαφές για PCR

Αγώνας δρόμου για ανακοπή της διασποράς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Του Ανδρέα Κόκκινου

 Έξαρση ανησυχίας έχει προκαλέσει στις τάξεις του Υπουργείου Υγείας ο εντοπισμός τριών θετικών κρουσμάτων που φέρουν το στέλεχος της μετάλλαξης «Όμικρον».

Πρόκειται για ανήλικους με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό που είχαν επιστρέψει από σχολική εκδρομή στο εξωτερικό. Το μέγεθος του προβλήματος διογκώνεται εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι κατά την άφιξη τους στην Κύπρο, τα 3 πρόσωπα υποβλήθηκαν σε μοριακή εξέταση τύπου PCR με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό.

Εν συνεχεία τα 3 κρούσματα αποδεσμεύτηκαν από τον κατ’οίκον αυτοπεριορισμό και συνέχισαν κανονικά τις δραστηριότητες τους στην κοινότητα για να εμφανίσουν ήπια συμπτώματα 5 ημέρες αργότερα. Μετά την θετικοποίησή τους τέθηκαν εκ νέου σε αυτοπεριορισμό με τη μονάδα ιχνηλάτησης να τίθεται σε κόκκινο συναγερμό αφού ξεκίνησε αγώνας δρόμου για εντοπισμό των επαφών τους τις τελευταίες 5 ημέρες.

Όπως αναφέρει η τελευταία ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Υγείας, γύρω στα 500 άτομα έχουν κληθεί σαν επαφές για να υποβληθούν σε εξέταση PCR (300 εξ’αυτών από τη σχολική μονάδα, ενώ οι υπόλοιποι αποτελούν εξωσχολικές επαφές των τριών). Όλοι οι αρμόδιοι βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων με δεδομένη την τεράστια μεταδοτικότητα της «Όμικρον» αλλά και τον μεγάλο όγκο επαφών να δυσχεραίνουν το έργο ανακοπής της διασποράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση