ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στη Θεσσαλονίκη τσάκωσαν τον καταζητούμενο για την απόπειρα φόνου σε καφετέρια

Τον έψαχναν για συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και εγκληματική οργάνωση

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 36χρονος Κύπριος, που καταζητείται από τις Αρχές της Λευκωσίας για συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και εγκληματική οργάνωση.

Ο 36χρονος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση έκρηξης σε καφετέρια που σημειώθηκε γύρω στις 4.40 τα ξημερώματα, στις 22 Ιουνίου, 2024 στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών στην πλαϊνή είσοδο του υποστατικού. Από τις εξετάσεις των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφείλεται στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας, με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος. Κατά τον χρόνο που εξερράγη η αυτοσχέδια βόμβα, πρόσωπα βρίσκονταν και εργάζονταν στο υποστατικό με τις Αστυνομικές Αρχές να διερευνούν υπόθεση απόπειρας φόνου.

Σύμφωνα με ελληνικά μέσα, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι ο εντοπισμός και η σύλληψή του, έγινε χθες το απόγευμα από ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού των Τμημάτων Δίωξης Εκβιαστών και Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της ίδιας Διεύθυνσης, αλλά και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοσή του.

Εξάλλου τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 36χρονος είναι: υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, συνωμοσίας προς διάπραξης φόνου, παράνομης κατοχής ναρκωτικών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Με πληροφορίες από protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση