ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Takata: Τι αντίκρισε ο πατέρας της αδικοχαμένης Στυλιανής στο σώμα της

Γιάννος Γιωργαλλής: Ήξεραν από το 2017, έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα; Αφαιρέστε τους αερόσακους

24news team

Μετά τη δικαιολογημένη αντίδρασή του για το sms που έλαβε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ότι το αυτοκίνητο της αδικοχαμένης κόρης του, της 19χρονης Στυλιανής, υπόκειται σε ανάκληση, ο Γιάννος Γιωργαλλής εξέφρασε τον θυμό του για τον τρόπο διαχείρισης των ανακλήσεων που αφορούν τους αερόσακους takata.

Ο χαροκαμένος πατέρας, μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι» του Sigma, είπε: «Αισθάνομαι ένα μεγάλο θυμό γιατί οι ανακλήσεις αυτές έπρεπε να γίνουν πριν χρόνια και δυστυχώς χάσαμε δύο παιδιά ενώ έχουμε και ένα παιδί που τρέχει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να γίνει καλά. Μετά από αυτά τα κακά, έρχονται τώρα να κάνουν ανακλήσεις;

Έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα για να γίνουν αυτά, από τη στιγμή που ήξεραν από το 2017; Για ποιο λόγο δεν το έκαναν το ’17 ή το ’18; Ίσως να μην υπολόγιζαν τί εξέλιξη θα είχε το θέμα με τους αερόσακους; Δεν το γνωρίζω αλλά μου πέρασε από το μυαλό».

Το εξάρτημα είχε αλλοιωθεί

Για το πώς διαπίστωσε ότι ο θάνατος της κόρης του (21 Οκτωβρίου 2024) προήλθε από έκρηξη του αερόσακου, κατόπιν πρόσκρουσης του οχήματός της σε κιγκλίδωμα του δρόμου, ο Γιάννος Γιωργαλλής ανέφερε: «Όταν πήγα στην Τροχαία για να δώσω κατάθεση, εκεί, ο υπεύθυνος αστυνομικός μου έδειξε το εξάρτημα του αερόσακου, το οποίο είχε αλλοιωθεί, παραμορφωθεί μετά την έκρηξη και μου είπε ότι αυτό είναι το ελαττωματικό σύστημα του αερόσακου που έκανε, ότι έκανε. Μετά από επιστολή των ιατροδικαστών διαπιστώθηκε ότι η Στυλιανή χάθηκε από τον αερόσακο».

Για να προχωρήσει στη συνέχεια σε μια συγκλονιστική περιγραφή: «Δεν ήθελα να μου το πει οποιοσδήποτε ιατροδικαστής ή οποιοσδήποτε γιατρός ή άλλος, γιατί το είδα με τα μάτια μου στο νοσοκομείο. Μου είπαν, κτύπησε η Στυλιανή, έλα νοσοκομείο.

Η τρύπα στο στέρνο της

Όταν μπήκα σε ένα μικρό δωμάτιο όπου είχαν το μωρό, μαζί μου ήταν η γυναίκα μου, ξαδέλφες, φίλοι, μετά που είδα καλά τη Στυλιανή, ρώτησα, ‘’γιατί το μωρό, λίγο κάτω από το λαιμό, στο σημείο του στήθους, ήταν φουσκωμένο; Τί εν τούτο το φούσκωμα που έχει;’’ Δεν ήξερε κανένας. Όταν κατέβασα το σεντόνι που ήταν σκεπασμένο το μωρό, είδα ότι η φανέλα της Στυλιανής ήταν φουσκωμένη στο αίμα. Ρώτησα γιατί, δεν ήξερε κανένας. Κάνω πιο κάτω το σεντόνι και βλέπω στο στέρνο της Στυλιανής μία τρύπα διαμέτρου μεταξύ 1 ευρώ και 2 ευρώ (κερμάτων). Όταν είδα αυτή την τρύπα, υποψιάστηκα.

Είχαμε ακούσει για τον Κυριάκο Όξινο. Μετά που μίλησα με τη μητέρα του, τη Μαρία Λούη και μου εξήγησε κάποια πράγματα, λέω, η Στυλιανή μας, μάλλον από αερόσακο, έφυγε. Και τελικά διαπιστώθηκε».

«Γιατί να μην αφαιρεθούν;»

Σε ερώτηση, τι πρέπει να γίνει, ο Γιάννος Γιωργαλλής είπε: «Το πρόβλημα του αερόσακου είναι στο τιμόνι. Τέσσερις βίδες και μία φίσια και βγαίνει. Γιατί να μην αφαιρεθούν οι συγκεκριμένοι αερόσακοι; Γιατί να κρατά ο κάθε πολίτης το αυτοκίνητο και να έχει ραντεβού μετά από τρεις, τέσσερις, πέντε μήνες και να κινδυνεύει η ζωή του; Ενώ αν τον αφαιρέσω θα είμαι πιο ασφαλής μέχρι να έρθει η ώρα που θα πάω να τον αλλάξω;».

Ο θυμός του Γιάννου Γιωργαλλή

Ερωτηθείς για το βάρος των ευθυνών, ο πατέρας της αδικοχαμένης Στυλιανής απάντησε: «Φταίει και η κυβέρνηση φταίει και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών». Για να προσθέσει πως όταν πήγε στην εταιρεία για να δει αν το αυτοκίνητο της Στυλιανής είχε ανάκληση, του είχαν απαντήσει καταφατικά αλλά όταν ρώτησε πότε θα ειδοποιήσουν, μια υπάλληλος του είπε πως είναι τεχνικά θέματα που δεν γνώριζε και δεν μπορούσε να απαντήσει.

«Μετά από τρεις μήνες, παίρνω (sms) ανάκληση για το αυτοκίνητο της Στυλιανής. Για όνομα του Θεού, πού ζούμε! Από τις 9 Ιανουαρίου το αυτοκίνητο είναι σε κατάσταση ακινητοποίησης», τόνισε με θυμό. «Δεν έπρεπε να έβγαινε αυτόματα από τον φάκελο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών;», κατέληξε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση