ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τι είναι στ' αλήθεια μπάτσος; Ένα βίντεο και χίλια μηνύματα

Η ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας που έγινε Viral και οι έντονες αντιδράσεις

24news team

Με ένα βίντεο που έγινε viral και κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο θεάσεις και να έχει φτάσει σχεδόν τις 900 χιλιάδες μέχρι σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να εξηγήσει στο κοινό τι είναι μπάτσος. Ωστόσο υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και απαντήσεις με φωτογραφίες και σχόλια από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Τα σχόλια στην μεγάλη τους πλειοψηφία αρνητικά και δεικτικά, έχουν φτάσει τα χίλια.

Το βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν δύο ημέρες ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τους "μπάτσους". Συζήτηση την οποία πυροδότησε ο όρος "μπάτσος" που χρησιμοποίησε πριν λίγες ημέρες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, στις απαντήσεις του σε αστυνομικό που του έστειλε μήνυμα. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την ποινικοποίηση της ορολογίας και να κινεί απευθείας αυτόφωρο για όσους χρησιμοποιούν τη λέξη "μπάτσος".

Η ΕΛΑΣ θέλοντας να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο δημιούργησε ένα βίντεο δείχνοντας το καλό της πρόσωπο. Σύμφωνα με το β΄ίντεο, όταν αναζητήσει κανείς στο Google "τι είναι μπάτσος" θα δει αστυνομικούς να απεγκλωβίζουν πολίτες από τις φωτιές και τις πλημμύρες, να ανοίγουν τον δρόμο για επείγον περιστατικό στήνοντας "γέφυρα ζωής", να κάνουν ΚΑΡΠΑ σε ανθρώπους στον δρόμο. Και προβάλλονται σκηνές από ανάλογες περιστάσεις. 

Ωστόσο το βίντεο όμως προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και πολλά αρνητικά σχόλια, ιδιαίτερα στο Χ. Αρκετοί μάλιστα έβαλαν και φωτογραφίες από συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς και τη δικαίωσή του δέκα χρόνια μετά. Ανάρτησαν ακόμα σχόλια και φωτογραφίες από άγριους ξυλοδαρμούς πολιτών από τα ΜΑΤ, τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τις δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα που έδινε ελαφρυντικά στον δολοφόνο της Καρολάιν και του σκυλιού της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Δείτε το βίντεο της ΕΛΑΣ:

Και κάποιες από τις αναρτήσεις πολιτών: 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση