ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μέρα-νύχτα εργασία για να παραδώσουν τον περιμετρικό Λευκωσίας (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία για τους οδηγούς που αναμένουν την παράδοση του δρόμου

Δημήτρης Λουκά

Τρέχουν οι εργασίες για την κατασκευή και παράδοση του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσία με τους υπαλλήλους της εταιρίας Cyfield, η οποία ανέλαβε το έργο, να δουλεύουν μέρα-νύχτα ώστε να προλάβουν τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα.

Ο περιμετρικός που αναμένεται με μεγάλες προσδοκίες και θα προσφέρει εναλλακτικές διαδρομές, θα πρέπει σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Μεταφορών να παραδοθεί στις 15 Ιουλίου. Δηλαδή σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Ο εργολάβος του έργου καταβάλλει τις τελευταίες ημέρες υπερπροσπάθεια για να ανταπεξέλθει αφού έχουν ήδη δοθεί και άλλες παρατάσεις για παράδοση του έργου. Η τελευταία παράταση ωστόσο θεωρείται πως είναι και η τελευταία που εγκρίνεται από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως εάν η παράδοση του δρόμου δεν γίνει στις 15 Ιουλίου, τελευταία ημέρα της παράτασης, αυτόματα θα αρχίσουν να αποκόπτονται από την εταιρεία τσουχτερές ποινικές ρήτρες για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ύψους €5.500/ημέρα.

Εργάζονται μέρα - νύχτα

Όσον κοντεύει η ημέρα της παράδοσης, τόσο πιο έντονη είναι η κινητικότητα από πλευράς της εταιρίας. Πολίτες οι οποίοι επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα μας, μας επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει έντονη δραστηριότητα σε διάφορα τμήματα του περιμετρικού ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα. Συνεργεία εργάζονται και το βράδυ ενώ έχει στρωθεί και η άσφαλτος σε κάποια σημεία.

Η εξέλιξη των εργασιών ταλαιπωρεί τους οδηγούς αφού αναπόφευκτα προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το πρόβλημα όπως μας λέχθηκε από αναγνώστες παρατηρείται κυρίως στο νέο κυκλικό κόμβο κοντά στην είσοδο του Τσερίου όπου το πρωί της Τετάρτης, 10 Ιουνίου, υπήρχε μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Ωστόσο οι πολίτες ευελπιστούν πως με την παράδοση του περιμετρικού η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά αφού οι οδηγοί θα «κόβουν» δρόμο και θα φθάνουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους.

Δείτε βίντεο

Αναμενόμενα Οφέλη/Αποτελέσματα

Με τη λειτουργία του περιμετρικού εκτός από τη μείωση της κίνησης στους δρόμους και τη συντόμευση των μετακινήσεων θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες. Σύμφωνα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα υπάρξει:

• Βελτίωση συνδεσιμότητας της Κύπρου με τον Ηπειρωτικό ευρωπαϊκό χώρο, με την υλοποίηση κρίσιμων ελλειπόντων τμημάτων του ΔΕΔ-Μ και τη δημιουργία ενός βασικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων που καλύπτουν την εθνική επικράτεια και τη διασυνδέουν με τις πύλες εισόδου της Κύπρου (Αεροδρόμια & Λιμάνια)

• Βελτίωση προσβασιμότητας του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Λευκωσίας και δεκάδων περιφερειακών Δήμων και Κοινοτήτων

• Μείωση χρόνου διακίνησης και αύξηση μέσης ταχύτητας διακίνησης

• Βελτίωση των επιπέδων οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες της οδού

• Υποστήριξη της πολυτροπικότητας και της συνδυασμένης διακίνησης δημόσιων και ιδιωτικών μέσων μεταφοράς για επιβάτες (Ι.Χ. και λεωφορεία)

• Υποστήριξη των εμπορευματικών μεταφορών με γρήγορη και ασφαλή διακίνηση εμπορευμάτων, με διασύνδεση κύριων τοποθεσιών δραστηριοτήτων (βιομηχανικές & γεωργικές περιοχές) και παράλληλη παράκαμψη των κατοικημένων περιοχών

• Δυνατότητα αύξησης της βιώσιμης οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης για τις υποστηριζόμενες περιοχές

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X