ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός σε Γραφείο Ευημερίας: Αιτητής ασύλου τα έκανε γυαλιά καρφιά

Χειροπέδες σε 19χρονο

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη αιτητή πολιτικού ασύλου, ο οποίος φέρεται να προκαλούσε ανησυχία στα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών, στη περιοχή Αγίων Αναργύρων, στη Λάρνακα, έσπασε το τζάμι της προθήκης και εισήλθε παράνομα μέσα στο κτίριο. Προηγουμένως, ο 19χρονος ζητούσε να λάβει δημόσιο βοήθημα, δεν λειτουργούσαν όμως τα ηλεκτρονικά συστήματα του Γραφείου.

Σύμφωνα με τον Χάρη Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, γύρω στις 11.00 το πρωί λήφθηκε πληροφορία στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων, ότι ο νεαρός φώναζε και προκαλούσε ανησυχία έξω από τα γραφεία. Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και εντόπισαν τον 19χρονο, ο οποίος, αφού έσπασε το γυαλί της προθήκης του Γραφείου, εισήλθε παράνομα στο χώρο, πρόσθεσε.

Ο 19χρονος «είχε κάνει αίτηση τον Φεβρουάριο για να του παραχωρηθεί χώρος διαμονής ωστόσο δεν προχώρησε η αίτηση του επειδή διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν» είπε ο κ. Χατζηγιασεμή.

Σημείωσε ακόμα ότι ο 19χρονος είχε πάει και τη Δευτέρα στο Γραφείο Ευημερίας, στους Αγίους Αναργύρους και ζήτησε να του εξεύρουν χώρο διαμονής, ωστόσο οι Λειτουργοί του ανέφεραν πως δικαιούται δημόσιο βοήθημα ύψους 215 ευρώ και ότι θα έπρεπε να βρει μόνος του χώρο διαμονής. «Ο νεαρός επέμεινε στο αίτημα του και μάλιστα πέρασε το βράδυ στο χώρο του Γραφείου Ευημερίας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «σήμερα το πρωί ο 19χρονος ζητούσε τα ίδια από τους Λειτουργούς του Γραφείου οι οποίοι του επανέλαβαν πως δικαιούται μόνο δημόσιο βοήθημα, με αποτέλεσμα ο νεαρός να ζητήσει να πάρει τα χρήματα αμέσως. Όταν όμως οι Λειτουργοί του ανέφεραν ότι δεν λειτουργούσαν τα ηλεκτρονικά συστήματα του Γραφείου, αυτός άρχισε να φωνάζει και να προκαλεί ανησυχία και αφού έσπασε τη γυάλινη προθήκη του Γραφείου εισήλθε μέσα παράνομα».

Είπε επίσης ότι «από το σπάσιμο της προθήκης δεν υπήρξαν οποιοιδήποτε τραυματισμοί, ενώ η Αστυνομία συνέλαβε το νεαρό και εναντίον του εξετάζονται τα αδικήματα της παράνομης εισόδου, ζημιάς και οτιδήποτε άλλο προκύψει κατά την εξέταση των παράνομων ενεργειών που προέβη».

Ο 19χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς και να αφεθεί ελεύθερος, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο.

Μετά το επεισόδιο οι εργαζόμενοι στο Επαρχιακό Γραφείο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Λάρνακας κατήλθαν σε στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 12.30, ζητώντας αύξηση των μέτρων ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση