ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέσπασμα Σολωμού κατά Τζιωνή: Αυτά ήταν τα λόγια του αδερφού

«Τι σου έκαμα, πόσο με μισείς, απάντα μου ρε...»

Με το ξέσπασμα του Λευτέρη Σολωμού, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, εναντίον του ετεροθαλή αδελφού του και συγκατηγορούμενου του στην υπόθεση, Λοΐζου Τζιωνή σημαδεύτηκε σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης δίκης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Το ξέσπασμα του Σολωμού προκάλεσε η αναφορά του μάρτυρα της Κατηγορούσας Αρχής, Λοχία Σάββα Σιαμούτη, ότι όταν ρώτησε τον Τζιωνή αν χρησιμοποίησαν χλωρίνη για να καταστρέψουν τεκμήρια της υπόθεσης, τότε αυτός ενοχλημένος του απάντησε «όι, εγώ εν το έκαμα, μπορεί να εν ο Λευτέρης».


Δίκη διπλού φονικού - «Πόσα ψέματα, ρε! Ίντα αρφός είσαι»


«Πόσα ψέματα ρε, πόσα ρε, κανεί ρε, τι σου έκαμα, πόσο με μισάς, απάντα μου ρε, σαν ήμουν σπίτι, τι σου ‘καμα ρε; Τόσο πολλά ρε, ούτε αρφός μου, ούτε αρφός μου πιο ρε; Τί σου ΄καμα; Δώσου μια απάντηση. Έχει εφτά μήνες διερωτώμαι τι σου έκαμα, έβαλες με μεσ’ τη φυλακή χωρίς να κάμω το οτιδήποτε, επειδή εν ήθελα να σε βοηθήσω, επειδή εν σε βοήθησα να πραγματοποιήσεις τζείνη τη ληστεία που ήθελες. Απάντα μου», ήταν τα λόγια που είπε, κλαίγοντας, ο Σολωμού προς τον Τζιωνή, ο οποίος παράμεινε ψύχραιμος χωρίς να δώσει καμία απάντηση.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των δύο ετεροθαλων αδελφών, στο εδώλιο του κατηγορούμενου, κάθεται η πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση ως επίσης και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος. Τη στιγμή του επεισοδίου, οι αστυνομικοί που βρίσκονται εντός της αίθουσας απομάκρυναν τον Τζιωνή από τον ετεροθαλή αδελφό του και ακολούθως το Δικαστήριο διέταξε την ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας.

Κατά την επανέναρξη της δίκης, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρη Πογιατζής είπε ότι είναι μια υπόθεση με έντονη συναισθηματική φόρτιση και κάλεσε τους κατηγορούμενους αλλά και τους συγγενείς των θυμάτων και των κατηγορουμένων που παρακολουθούν τη δίκη να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε η προχωρήσει ομαλά η διαδικασία.


#MediaBlog Ο καβγάς της Ευριπίδου με την Τζώρτζια και ποιοι θα... κάτσουν πάνω!


Ο Σολωμού απολογήθηκε προς το Δικαστήριο το οποίο συνέχισε τη διεξαγωγή της δίκης εντός δίκης για εξέταση των επίδικων ζητημάτων στα οποία ήγειρε ένσταση η υπεράσπιση του Λοΐζου Τζιωνή.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή υποστηρίζει ότι οι καταθέσεις που έδωσε ο πελάτης του στις 27/4/2018 στους ανακριτές της υπόθεσης ως επίσης και οι υποδείξεις σκηνών και η παραλαβή τεκμηρίων από την οικία στην οδό Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά, κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν έγιναν με τη θέληση του πελάτη του, αλλά μετά από πίεση και υποκίνηση του και υπό το βάρος του στερητικού συνδρόμου από τη διακοπή της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο Λοχίας Σάββας Σιαμούτης απέρριψε τη θέση της υπεράσπισης ότι ο Τζιωνής εξαναγκάστηκε να πει τα όσα είπε στις καταθέσεις του όπως και το ότι έπασχε από στερητικό σύνδρομο. Όπως είπε, ο Τζιωνής του είχε πει ότι ήταν περιστασιακός χρήστης χόρτου «για να ηρεμήσει το μυαλό του και να ξεφύγει από τα προβλήματα», προσθέτοντας ότι λόγω του επαγγέλματος του έχει δει πολλά εξαρτημένα πρόσωπα και πως ο Τζιωνής δεν του έδινε αυτή την εικόνα.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Τζιωνής είχε εξεταστεί και από ψυχίατρο, μετά από δική του συγκατάθεση, ο οποίος δεν διαπίστωσε ότι πρόκειται για πρόσωπο εξαρτημένο στις ουσίες.

Ο κ. Σιαμούτης είπε ότι τόσο η θέση ότι ο Τζιωνής δεν έδωσε κατάθεση με τη θέληση του όσο και το ότι όσα είπε κατά τη ανάκριση του τα είπε λόγω του στερητικού συνδρόμου από τη διακοπή χρήσης ουσιών είναι «δημιούργημα φαντασίας» και πως δεν πιστεύει ότι αυτά είναι τα λόγια του Τζιωνή.

Η συγκεκριμένη αναφορά του μάρτυρα κατηγορίας προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του Τζιωνή, ο οποίος ήγειρε ένσταση, κάνοντας λόγο για προσωπική επίθεση εναντίον του.

Ο μάρτυρας επέμεινε στη θέση του, λέγοντας ότι ορκίστηκε να πει την αλήθεια στο δικαστήριο, και πως είναι σε θέση να γνωρίζει τις θέσεις του Τζιωνή λόγω της φιλικής και ανθρώπινης σχέσης που ανέπτυξε με τον κατηγορούμενο κατά το στάδιο των ανακρίσεων. Είπε ακόμη ότι η υπερπροστατευτική συμπεριφορά του προς τον κατηγορούμενο έτυχε σχολιασμού γι αυτό και δεν δέχεται όπως είπε τις θέσεις που προβάλλει ο δικηγόρος του περί «καταπίεσης» και «στερητικού συνδρόμου».

Είπε ακόμη ότι μπορεί να δει στα μάτια τον Τζιωνή που κάθεται απέναντι του στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να καταλάβει ότι συμφωνεί μαζί του, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά του απέναντι στον κατηγορούμενο ήταν «η πρέπουσα και ανθρώπινη».

Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις του δικηγόρου λέγοντας του ότι θα μπορεί να απαντήσει κατά την αντεξέταση του μάρτυρα, η οποία ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα στις 10.30 το πρωί, προκειμένου να δοθεί και ο απαραίτητος χρόνος στην υπεράσπιση για να μελετήσει όλα όσα είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο κ. Σιαμούτης.

Κατά την κατάθεση του, ο μάρτυρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους είχε αναγνωρίσει τον Τζιωνή, ως το πρόσωπο που βρισκόταν εντός του σπιτιού τους την ημέρα του φόνου, κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης που έγινε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας μέσω μονοδρομικού γυαλιού. Ο Σιαμούτης είπε ακόμη ότι ο Τζιωνής του είχε πει ότι το ένοιωσε ότι ο 15χρονος τον είχε αναγνωρίσει.

Ανέφερε επίσης ότι ο Τζιωνής του είχε ζητήσει να συμπεριφερθούν στον ετεροθαλή αδελφό του με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρθηκαν και στον ίδιο και να τον προστατεύσουν γιατί «είναι καλό και ταλαιπωρημένο μωρό». Ο κ. Σιαμμούτης επανέλαβε ότι ο Τζιωνής ήταν ενήμερος για τα δικαιώματα του και πως ο ίδιος σε εκείνο το στάδιο είχε πει στους ανακριτές ότι δεν επιθυμούσε την εκπροσώπηση του από δικηγόρο.

Η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου δικάζεται από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λευκωσία, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου Χάρης Πογιατζής και μέλη η Ανώτερη Επαρχιακή Δικαστής Γιώτα Κυριακίδου και Επαρχιακή Δικαστής Φανή Καπετάνιου.

Όλοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Τζιωνής είχε παραδεχθεί όλες τις κατηγορίες εκτός από την κατηγορία της διάρρηξης της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια όμως ζήτησε και άλλαξε την απάντηση του, δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν αρχικά οκτώ συνολικά κατηγορίες, ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε στην πορεία την 3η κατηγορία που αφορά στη συνωμοσία για φόνο με το δικαστήριο να απαλλάσσει τους κατηγορούμενους από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση