ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακραίος stalker ακολούθησε γυναίκα μέχρι την Κύπρο, συνελήφθη στη Βρετανία

Ο 34χρονος καταδικάστηκε για εξουσιαστική και χειριστική συμπεριφορά, επίθεση και απόπειρα στραγγαλισμού

24news team

Ένας άντρας από το Μάντσεστερ οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού κακοποιούσε γυναίκα για δύο χρόνια και στη συνέχεια την ακολούθησε στην Κύπρο.

Ο Κάιλ Γουίλντινγκ χτυπούσε επανειλημμένα το θύμα και αποπειράθηκε να την στραγγαλίσει, ενώ απείλησε να χτυπήσει με μαχαίρι την ίδια και τον σκύλο της, να κάνει κακό σε μέλη της οικογένειάς της και να σπάσει τα παράθυρα του σπιτιού της στο Ράσμορ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Γουίλντινγκ προσπάθησε να πιάσει δουλειά στην ίδια εταιρεία με τη γυναίκα ώστε να παρακολουθεί την κάθε της κίνηση, μέχρι που εκείνη έφυγε από τη χώρα.

Συνελήφθη τον Ιανουάριο, όταν εκείνος επέστρεψε στη Βρετανία, και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Την εντόπισε για να την «τρομοκρατήσει περισσότερο»

Ο 34χρονος καταδικάστηκε για εξουσιαστική και χειριστική συμπεριφορά, επίθεση και απόπειρα στραγγαλισμού. Ο δικαστής επέβαλε επίσης περιοριστική εντολή διάρκειας 10 χρόνων.

Ο Γουίλντινγκ, ο οποίος δεν έχει σταθερή κατοικία, ξεκίνησε την κακοποίηση όταν ανακάλυψε πως η γυναίκα μιλούσε με έναν άλλον άντρα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αστυνομία του Μάντσεστερ ανέφερε πως η αντίδρασή του ήταν να την χτυπήσει μέχρι εκείνη να υποφέρει από αφόρητους πόνους.

Ακολούθως κράτησε το τηλέφωνό της και την πιστωτική της κάρτα και την ανάγκασε να λέει ψέματα όταν οι συνάδελφοί της την ρωτούσαν «γιατί είχε μώλωπες», πρόσθεσε η Αστυνομία.

Η κοπέλα κατέφυγε στην Κύπρο «σε μια απέλπιδα προσπάθεια» να ξεφύγει, αλλά ο Γουίλντινγκ την εντόπισε για να την «τρομοκρατήσει περισσότερο»

Προσπάθησε να την μαχαιρώσει πριν συλληφθεί από τη βρετανική αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός ερευνητής: «Ο Γουίλντινγκ είναι ένα άτομο που, όχι μόνο βασάνισε αυτή τη γυναίκα, αλλά της προκάλεσε τρομερά τραύματα και τώρα υποφέρει καθημερινά τις τραυματικές συνέπειες των εξουσιαστικών του πράξεων. Θα ήθελα να την συγχαρώ και να την ευχαριστήσω για τη γενναιότητά της να μιλήσει και να βοηθήσει να συλλέξουμε τα στοιχεία για να τον καταδικάσουμε για τις πράξεις του, καθώς αποτελούσε ξεκάθαρο κίνδυνο προς τις γυναίκες.»

Ο ερευνητής πρόσθεσε πως ελπίζει να ξεκινήσει γρήγορα η διαδικασία της θεραπείας και της αποκατάστασης για την κοπέλα, με αίσθημα ελευθερίας «γνωρίζοντας πως εκείνος βρίσκεται πίσω από τα σίδερα, αφού κανένας δεν θα έπρεπε να υποφέρει όπως υπέφερε εκείνη».

 

Με πληροφορίες από το CNN

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση