ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αποζημίωση-μαμούθ σε νταντά - Είχαν κάμερα και την κατέγραφαν γυμνή

Πώς το ανακάλυψε

Μία νταντά που ζούσε στο σπίτι των αφεντικών της ισχυρίζεται ότι «τρομοκρατήθηκε» όταν ανακάλυψε ότι είχε τοποθετηθεί κρυφή κάμερα στο δωμάτιό της.

Η Kelly Andrade, 25 ετών, από την Κολομβία, ζούσε με τον Michael Esposito, 35 ετών, και την οικογένειά του στο πολυτελές σπίτι τους στη Νέα Υόρκη, φροντίζοντας τα 4 παιδιά τους. Ωστόσο, η εργασία της για τον Esposito, επιχειρηματία με franchise φαστ φουντ, τερματίστηκε απότομα όταν ανακάλυψε μία κρυφή κάμερα στον ανιχνευτή καπνού, στο δωμάτιό της.

Ο Esposito, συνελήφθη το 2021 ως ύποπτος παράνομης παρακολούθησης αφού φέρεται να κατέγραψε «εκατοντάδες» γυμνά βίντεο της νταντάς, ένα έγκλημα που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Ωστόσο, απέφυγε τη φυλάκιση υπό τον όρο ότι θα συμπληρώσει δύο χρόνια επιτήρησης και συμβουλευτικής ψυχολογίας, ανέφερε η US Sun.

Στην Andrade επιδικάστηκε να λάβει το ποσό των 2,78 εκατομμυρίων δολαρίων, η ίδια ωστόσο δεν είναι ικανοποιημένη. «Δεν είναι αρκετό για την όλη κατάσταση που έχω περάσει αυτά τα τρία χρόνια. Δεν είναι αρκετό. Ήμουν θυμωμένη γιατί η ζημιά που μου προκάλεσε είναι μη αναστρέψιμη», δήλωσε η ίδια στη New York Post.

Πώς η νταντά βρήκε την κρυφή κάμερα στο δωμάτιό της

Η Andrade εργαζόταν μόλις για 3 εβδομάδες στο σπίτι του Esposito όταν ανακάλυψε την κρυφή κάμερα. Η ίδια έψαξε τον ανιχνευτή καπνού και εντόπισε την κρυφή κάμερα που είχε μία κάρτα μνήμης με «εκατοντάδες καταγραφές». Σε πολλά από τα βίντεο είχε καταγραφεί «γυμνή» από τις στιγμές που άλλαζε ρούχα. Σύμφωνα με τη μήνυση, πριν η νταντά εντοπίσει την κάμερα, έβλεπε συχνά τον Esposito στο δωμάτιο της να διορθώνει τη θέση του ανιχνευτή καπνού.

Σύμφωνα με την New York Post, «μέσα σε λίγα λεπτά» από τη στιγμή που βρήκε τη συσκευή, ο Esposito εμφανίστηκε στο σπίτι. «Φαινόταν πολύ νευρικός και φαινόταν πολύ ανήσυχος όταν έφτασε στο σπίτι». Σύμφωνα με την νταντά, εκείνη προσποιήθηκε ότι κοιμόταν, ο επιχειρηματίας ωστόσο χτυπούσε επίμονα την πόρτα. Έτσι, αφού αισθανόταν σαν να «έπρεπε να ξεφύγει», πήδηξε από το παράθυρο του πρώτου ορόφου, και τραυμάτισε το γόνατό της.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, το πρώτο βράδυ «κοιμήθηκε στο δρόμο σε έναν θάμνο». Στη συνέχεια ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον Esposito στις 24 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με την New York Post ωστόσο ο εισαγγελέας του Στάτεν Άιλαντ και ένας δικαστής επέτρεψαν στον Esposito να πέσει στα μαλακά, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβληθεί σε συμβουλευτική και θα ικανοποιήσει δύο χρόνια επιτήρησης. Η Andrade ωστόσο που εδώ και δύο χρόνια έχει παντρευτεί και ζει στο Νιου Τζέρσεϊ, είπε ότι ήθελε να φυλακιστεί ο Esposito και κατέθετε επί τρεις μέρες κατά τη διάρκεια τετραήμερης αστικής δίκης που πραγματοποιήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μπρούκλιν αυτόν τον μήνα.

Είπε ότι είναι «σε κατάσταση σοκ» μόνο και μόνο επειδή ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Esposito, αν και όπως τόνισε η New York Post ο επιχειρηματίας δεν έδωσε κατάθεση στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι «δεν υπήρχε καμία συνέπεια» για τον 35χρονο και υποστήριξε ότι η ποινή του δεν ήταν αυστηρή.

Το ορκωτό δικαστήριο επιδίκασε 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση κατά του πατέρα και επιπλέον 780.000 δολάρια ως αποζημίωση για συναισθηματική δυσφορία.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση